Tagarchief: Zovirax

Zovirax

Wat is het?

De werkzame stof in Zovirax is aciclovir. Aciclovir is een antiviraal middel. Het remt de groei van virussen.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Artsen schrijven het voor bij herpes genitalis, gordelroos en andere virusinfecties.

– Herpes genitalis

Herpes genitalis is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een virus.

Het virus dat herpes genitalis veroorzaakt, lijkt veel op het virus dat een koortslip veroorzaakt. Besmetting treedt alleen op bij direct genitaal contact met iemand die het virus bij zich draagt.

Herpes genitalis komt het meest voor bij mensen tussen de 20 en 40 jaar.

Verschijnselen
Enkele dagen na de besmetting ontstaat pijn en jeuk rond de vagina, op de schaamlippen of penis. Er ontstaan kleine blaasjes en zweertjes. Later ontstaan er korstjes. Na twee tot drie weken zijn de klachten over.

Tijdens zo`n infectie bent u erg besmettelijk voor uw seksuele partner. Het virus blijft na een infectie in het lichaam achter en kan opnieuw klachten geven. Bij een herhaling zijn de klachten veel minder hevig en duren veel minder lang.

Ook als u geen klachten heeft kunt u anderen besmetten.

Behandeling
Een infectie met herpes genitalis gaat meestal vanzelf in twee tot drie weken over. Daarbij kan uw arts zinkoxidesmeersel voorschrijven tegen de pijn en de jeuk.

De arts kan bij een infectie met veel klachten een kuur van vijf tot zeven dagen aciclovir voorschrijven. Dit is alleen nodig bij een eerste infectie, omdat latere infecties nauwelijks klachten geven. Als een infectie meer dan zes keer per jaar terugkomt, kan uw arts aciclovir ook voorschrijven om klachten te voorkomen.

Bij een herpes genitalis infectie tijdens de zwangerschap kan de baby bij de bevalling worden besmet. Uw arts zal aciclovir voorschrijven, omdat een infectie gevaarlijk kan zijn voor het kind.

Effect
Aciclovir remt de groei van het virus en bestrijdt zo de oorzaak van de infectie. Na een paar dagen merkt u dat de klachten afnemen. Het virus wordt niet gedood en blijft in het lichaam aanwezig en kan opnieuw klachten geven.

– Gordelroos

Gordelroos is een infectie van de huid door het waterpokkenvirus. Vrijwel iedereen heeft als kind de waterpokken gehad. Het virus blijft na deze ziekte in het lichaam aanwezig en kan later weer actief worden. Meestal gebeurt dat op oudere leeftijd.

Verschijnselen
Bij gordelroos heeft u last van pijn of jeuk in een bepaald huidgebied, meestal op de romp aan één kant van uw lichaam. Later wordt de huid rood en ontstaan rode blaasjes. Na twee tot vier weken verdwijnen de klachten weer.

Gordelroos op de romp kan bij gezonde mensen meestal geen kwaad en herstelt vanzelf. Bij ouderen en indien de infectie op het hoofd of de hals zit, kunnen er ernstige klachten ontstaan, zoals hevige pijn in het betrokken gebied of een ooginfectie.

Een aantal mensen houdt na de infectie pijnklachten over in het gebied van de gordelroos.

Behandeling
Bij gezonde mensen herstelt gordelroos meestal vanzelf in twee tot vier weken. Daarbij kan uw arts zinkoxidesmeersel of een pijnstiller voorschrijven tegen de jeuk en pijn.

Uw arts kan aciclovir voorschrijven bij een infectie met veel klachten, bij ouderen of als de infectie in het hoofd-halsgebied zit.

Effect
Aciclovir remt de groei van het virus en bestrijdt zo de oorzaak van de infectie. Na een paar dagen merkt u dat de klachten die met de infectie gepaard gaan, afnemen.

Het virus wordt niet gedood en blijft in het lichaam aanwezig en kan opnieuw klachten geven.

– Infecties met virussen

Bij personen met een verminderde weerstand kan contact met virussen veel sneller een ernstige infectie veroorzaken dan bij gezonde personen. Een verminderde weerstand treedt bijvoorbeeld op bij mensen met HIV en aids, na transplantaties en bij behandeling van leukemie. Om infecties met virussen te voorkomen kan uw arts aciclovir voorschrijven.

Waar kan ik Zovirax bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Zovirax bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)