Tagarchief: wimpertang

Zo kun je je wimpers het beste krullen en verlengen

We zijn niet allemaal gezegend met volle en lange wimpers, gelukkig voor degenen die dit niet hebben is er mascara. Mascara kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof je wél mooie volle en lange wimpers hebt. Hieronder staan enkele tips over hoe je je mascara het beste kunt toepassen.

1.Kies allereerst voor een mascara die zorgt voor het effect dat jij wilt bereiken (volume, verlenging, waterproof of een alles-in-1)

2. Haal het aanbrengborsteltje van de mascara uit de tube, houdt deze horizontaal en zet deze aan op de wortels van je wimpers. Draai daarna voorzichtig met het borsteltje van je af terwijl je het borsteltje naar de punten van je wimpers brengt.

3. Om een krul in je wimpers te krijgen is het belangrijk om het borsteltje enkele seconden op het uiteinde (punten) van je wimpers te houden. Ook kun je hier voor een wimpertang gebruiken, deze zet je op je wimpers en als je het handvatje inknijpt dan wordt er automatisch een krul in je wimpers gemaakt.

4. Breng daarna een tweede laag mascara aan vóórdat de tweede laag droog is om zo klonters te voorkomen.

5. Daarna kun je de onderste wimpers behandelen met mascara. De mascara breng je dan niet horizontaal aan met je borsteltje maar verticaal.

6. Als finishing touch kun je nog je wimpers kammen om zo elke wimper mooi van elkaar te scheiden, dit moet dan wel als de wimpers nog nat zijn van de mascara anders wil het niet meer.

7.Voordat je op bed gaat is het verstandig om je wimpers goed schoon te maken met bijv. reinigingsmelk op een wattenschijfje. Zo voorkom je dat je mascara ’s nachts uit gaat lopen onder je ogen en je kunt de volgende dag dan weer een mooi nieuwe laag mascara aanbrengen.

8. Mascara is een broedplaats voor allerlei ziektekiemen, zorg er daarom voor dat je het om de drie maanden vervangt voor een nieuwe.

9. Een belangrijke tip is om nooit met je borsteltje heen en weer te ‘pompen’ in de mascaratube. Door dit te doen krijg je lucht in de mascara en droogt de mascara sneller uit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips voor mooie, grote ogen

Hieronder zijn een aantal tips om je ogen mooi en groot te laten lijken:

  1. Epileer je wenkbrauwen om meer ruimte te creëeren rond je ogen. Als je ze voorzichtig dunner maakt, krijg je een iets groter ooglid en valt er meer licht op de ogen.
  2. Breng een lichte kleur oogschaduw aan over het hele ooglid. Breng daarna een tweede laag aan met een iets donkere kleur vanaf de wimperlijn tot aan de oogplooi toe.
  3. Gebruik een eyeliner voor de bonveste wimperrand, vervaag de eyeliner die  met een katoenen staafje of wattenstokje, zodat het geen harde zwarte lijn meer is.
  4. Gebruik een witte eyeliner of een oogpotloodje voor boven de onderste wimperlijn, hierdoor lijken je ogen groter.
  5. Eventueel kun je nog een een dunne zwarte lijn op de onderste wimperlijn aanbrengen.
  6. Je kunt een wimpertang gebruiken om je wimpers te laten krullen vanaf de basis, hierdoor zullen je ogen ook groter lijken.
  7. Maak het af met een zwarte mascara, die je wimpers volume geven.
  8. Eventueel kun je nog valse (losse) wimpers aanbrengen.
wimpertang
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Make-up voor beginners

Make-up kan een belangrijke rol spelen bij de verbetering van je natuurlijke looks. Het is dus heel belangrijk  om te begrijpen wat het doel is van alle materialen die je voor de make-up kunt gebruiken. Je moet weten dat als je make-up wilt dragen make-up er is om wat te verbeteren en mooi te maken en niet om je gezicht overdreven op te maken. Een foundation met een lichte bronzen kleur staat goed op alle huidskleuren. Combineer dit met perzik of roze oogschaduw en bruine of groene mascara en je zult er verbluffend mooi uitzien. Experimenteer natuurlijk ook zelf met de kleuren en bepaal wat je zelf mooi bij jezelf vindt staan.

Onthoudt wel dat het doel van foundation is om je huid te beschermen. Voor jonge meiden is foundation niet van algemeen belang, maar als je het wel wilt gebruiken, zoek dan kleuren uit die overeenkomen met de huidskleur van jezelf. Om de perfecte make-up te dragen als je naar school toe gaat, is het belangrijk dat je er natuurlijk en puur uitziet. Oogschaduwtinten die altijd erg mooi staan zijn de pastelkleuren, zoals paars, roze ofl lichtblauw, je kunt ook smokey eyes creëren met de kleuren donkerpaars, zwart en donkerbruin. Gebruik als aanvulling een glanzende lipstick als je lichte oogschaduw op hebt, en een donkere, matte lipstick voor je smokey looks. Mascara kan nog worden gebruikt om een waanzinnige oogopslag te krijgen.

Als je ’s avonds uit gaat, bijvoorbeeld naar een etentje of op stap, dan kun je opvallende kleuren make-up gebruiken. Gebruik lichte tinten oogschaduw, zoals wit of creme voor je oogleden tot aan je wenkbrauwen toe en maak dan contrast door een donkere kleur, zoals bruin, zwart of donkerpaars weer op je oogleden aan te brengen tot aan de plooi van het ooglid toe. Denk erom dat je niet gaat overdrijven door teveel donkere oogschaduw aan te brengen. Aanvullingen op de oogschaduw zijn zwarte of bruine mascara en een glanzende kleur lipstick op je lippen. Ook kun je nog voorzichtig wat glitters gebruiken voor je gezicht en lichaam. Zo krijg je een perfecte sprankelende gloed voor de nacht. Als je echt helemaal van de glitters bent, dan kun je ook lipgloss of lipstick gebruiken met glitters of shimmers en zelfs een oogschaduw die mooie glitters bevat. Om mooie opvallende wimpers te krijgen kun je een wimpertang gebruiken. Gebruik deze eerst voordat je mascara aanbrengt, doe je het net andersom dan kunnen je wimpers door de mascara aan je wimpertang vastplakken en bestaat de kans dat je wimpers van je ooglid aftrekt. 

De kleur van de blos op je jukbeenderen (blush) kan afhaneklijk zijn van verschillende factoren. Je moet een kleur blush uitzoeken die ook past bij de kleur van je huid en het moet natuurlijk ook passen bij de kleur van je lipstick. De kleur van de blush hoeft niet perse dezelfde kleur te hebben als je lipstick, maar moet wel wat in dezelfde tint blijven. Bijvoorbeeld als je een roze blush neemt voor je jukbeenderen, dan staat het super als je ook een roze tint lipstick gebruikt. Neem je een bruine blush, zoek dan ook een donkere kleur lipstick uit die er mooi bij staat. Je kunt blush aanbrengen op deze manier; breng de blush aan op je jukbeenderen, deze kun je voelen onder je ogen en dan aan de zijkant van je gezicht. De blush mag je wel helemaal naar de haargrens brengen, maar zorg er wel voor dat je niet teveel blush gebruikt, anders wordt het te overheersend.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)