Tagarchief: wallen

Verzorg je ogen met speciale oogcreme

Een moisturizer (vochtinbrengende creme) zal goed werken om je ogen de nodige hydratatie (vochtgehalte) te geven. Maar als je ook je kraaienpootjes wilt behandelen, je wallen of donkere kringen wilt verminderen dan is het verstandig om gebruik te maken van een speciale oogcreme. In deze creme zitten vaak speciale bestanddelen die goed zijn voor de tere huid rondom je ogen. De huid rondom je ogen is dunner dan de huid op de rest van het gezicht. Dit houdt in dat het ook gevoeliger is omdat er zich geen bindweefsellaag onder de huid bevindt.

Oogcremes bevatten een mindere hoeveelheid van actieve bestanddelen, waardoor er irritatie wordt voorkomen. Ook bevatten oogcremes speciale bestanddelen die in gewone gezichtscremes niet zitten, zoals bijv. cafeïne om wallen te verminderen, vitamine K om donkere kringen te minimaliseren of silicone derivaten om kraaienpootjes lichtelijk op te vullen. Het is dus verstandig om te kijken wat het probleem is rondom je ogen en aan de hand daarvan de juiste oogcreme te kopen die daar geschikt voor is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Verzorging voor rondom de ogen

Voor veel mensen is het gebied rondom de ogen een reëel probleem. Want dit is één van de eerste gebieden die tekenen van veroudering laten zien en het is ook een probleemgebied voor het vasthouden van vocht. Hieronder staan enkele tips over de verzorging van de tere huid rondom de ogen:

– bedenk dat sommige vochtinbrengende cremes niet mogen worden toegepast op de huid rondom de ogen, bv. cremes voor het gezicht, hier zitten (teveel) bestanddelen in die niet geschikt zijn voor de huid rondom de ogen. De huid rondom de ogen kan ook wat beginnen te zwellen door het gebruik van verkeerde cremes.

– aparte oogcremes of -gel zijn een must als je last hebt van wallen, donkere kringen of rimpels (kraaiepootjes).

– houdt voor enkele minuten een metalen lepel onder koud stromend water en druk dit vervolgens voorzichtig op de huid rondom de ogen, om de ogen te kalmeren en zwelling(en) te verminderen.

– dunne plakjes komkommer zijn een oude remedie, maar nog steeds goed voor het verminderen van wallen en rustgevend voor vermoeide, zere ogen.

– aambeicremes met ingredienten als levertraan en/of gist kunnen worden toegepast op wallen onder de ogen, dit kan heel goed werken om zwelling te verminderen.

– Gooi oude gebruikte theezakjes niet weg, maar leg ze voor ongeveer 10 minuten in koud water, zorg ervoor dat het water ook echt steenkoud is, en leg ze daarna op je wallen. Begin van de buitenkant van je oog en rol ze dan zachtjes naar de binnenkant van je oog.

– Als je gaat slapen zorg er dan voor dat je hoofd hoger ligt dan je lichaam, zodat dit ook het verminderen van wallen bevorderd.

– Plaats een plakje rauwe aardappel onder je ogen. In aardappel zit kalium, dit zorgt ervoor dat donkere kringen worden verminderd.

– Vermijdt teveel zout eten, omdat zout ervoor zorgt dat je vocht blijft vasthouden en daardoor verhoog je de kans dat dit voor een gedeelte onder je ogen blijft zitten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips voor wallen en donkere kringen

Voor vele mensen is het gebied rondom de ogen een reëel probleem. Want dit gebied is een van de eerste gebieden die veroudering in je gezicht laten zien en het is ook een probleem voor het vasthouden van vocht. Hieronder staan enkele tips over het verzorgen van de tere huid rondom je ogen.

– Denk erom dat je bepaalde vochtinbrengende cremes niet rondom je ogen toe mag passen, want hierdoor kan je huid rondom je ogen gaan opzwellen en krijg je wallen.

– Speciale oogcremes zijn een must als je last hebt van opgezwollen ogen of de huid rondom je ogen veroudert.

– Houdt een metalen lepel onder koud stromend water voor enkele minuten en druk dit daarna dan voorzichtig op de huid rondom de ogen om de ogen te kalmeren en de wallen/ zwelling te verminderen.

– Een oude remedie is om dunne plakjes komkommer te snijden en dit voor enkele minuten op je ogen te leggen, dit is goed voor het verminderen van wallen en om vermoeide, zere ogen te laten rusten en ontspannen.

– Bewaar oude theezakjes en laat deze voor ongeveer 10 minuten weken in koud water, zorg ervoor dat de zakjes ook echt koud worden, voeg anders een paar ijsklontjes toe. Leg daarna deze op je wallen en rol voorzichtig zakje voor zakje vanaf de buitenkant van het oog naar de binnenkant toe, hierdoor zullen je wallen verminderen.

– Als je last hebt van wallen zorg er dan voor dat als je gaat slapen, je hoofd hoger legt dan je nek, hierdoor kan het vocht beter draineren.

– Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, leg dan een paar plakjes aardappel onder en op je ogen, door het kalium wat in aardappels zit, zullen donkere kringen verminderen.

– Vermijdt teveel zout eten, want zout houdt vocht vast en daardoor heb je weer meer kans op wallen onder je ogen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor wallen & donkere kringen bestellen?

>>>>> Online Dark circle eyecream bestellen <<<<<

>>>>> Online Roc Anti Dark Circle + Lifting bestellen <<<<<

>>>>> Online Garnier Natural Oogroller bestellen <<<<<

>>>>> Online Olaz Regenerist Oogpods bestellen <<<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips voor een stralend uiterlijk

Er is altijd wel een gelegenheid waarbij je extra mooi voor de dag wilt komen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij, een speciaal feest of een eerste date met een nieuwe liefde. Daarom hier een aantal tips voor een stralend uiterlijk.

 1. Zit er een wit kopje op het puistje? Was je handen goed en knijp het puistje voorzichtig uit. Ga er verder niet aan krabben of pulken, want dan maak je het alleen maar erger! Smeer er enkel wat camouflagecrème op.
 2. Wallen zorgen voor een onuitgeslapen blik. Trommel met je vingertoppen onder je ogen van binnen naar buiten. Vocht wordt hierdoor sneller afgevoerd. Koude kompressen van vochtige watten, koude zakjes kamillethee, een koud gelmasker of schijfjes komkommer helpen ook.
 3. Scrub je huid tijdens het douchen met een milde bodyscrub. Zo verwijder je dode huidcellen en gaat je huid glanzen. Na het douchen smeer je je huid in met amandelolie.
 4. Ruwe lippen kun je maar op één manier voorkomen en dat is met een beschermend laagje vet. Zorg dus dat je altijd lippenbalsem bij de hand hebt.Is jouw haar juist moeilijk onder controle te krijgen? Maak het nat, spray wat haarlak op een kam en haal deze door je haar. Je haar is nu mooi glad. Je kunt ook een stijltang gebruiken.
 5. Wat mousse in handdoekdroog haar, ga op je kop hangen en föhn je haar op deze manier droog. Nog wat haarlak erin en je hebt een volle bos. Ook leuk is het om eens te experimenteren met een krultang.
 6. Welke kleur oogschaduw staat mooi bij jouw ogen?Bruine ogen: paarsblauw
  Blauwe ogen: blauwe, oranje, paarse of groene kleurtjes
  Groene ogen: blauw-, paars- en bruintinten
  Grijze ogen: oranje, lila en warme bruintinten
 7. Vijl je nagels allemaal op dezelfde lengte. Let op: vijl maar in één richting, anders kunnen je nagels scheuren. Maak de nagels daarna vetvrij met nagellakremover. Nu kun je je nagels lakken. Breng eerst een basecoat aan en daarna pas ‘echte’ lak. Begin steeds in het midden van de nagel. Breng als bescherming van de nagellak nog een blanke topcoat aan.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Handige weetjes W:

 

Wallen

 • Wikkel een ijsklontje in een stukje huishoudfolie en ga er een paar keer mee over je wallen.
 • Leg twee eetlepels in de vriezer, de volgende morgen doe je een doekje erom heen en leg het ongeveer 5 minuten op je ogen.

Wenkbrauwen

 • Wenkbrauwen blijven goed in model als je ze insmeert met een gel, vette creme of haarlak.
 • Epileren is minder pijnlijk als je van te voren ongeveer 5 minuten er een ijsblokje tegen aanhoudt.
 • Als je van te voren wat cremespoeling op je wenkbrauwen doet voor je ze gaat epileren, is het minder pijnlijk.

Wimpers

 • Om je wimpers mooi en vol te houden kun je het beste 1 keer per week je wimpers insmeren met vaseline. Houdt het er een kwartiertje op en haal het daarna eraf met een watje.

Wintertenen

 • Ochtendurine over je wintertenen plassen.
 • Wintertenen insmeren met een rauwe aardappel.
 • Cardiflor of abroflor bij de drogist weghalen.
 • Je wintertenen 2 keer per dag insmeren met tijgerbalsem.

Wratten

 • Wratten ’s morgens en ’s avonds aanstippen met tea trea oil.
 • Een paar maal het sap uit de steel van de paardebloem over de wratten wrijven.
 • Blanke nagellak op de wratten smeren.
 • Wrat inwrijven met een aardappelschil.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)