Tagarchief: voetmassage

Wat tijd voor je voeten

Onze voeten zijn waarschijnlijk één van ons meest gebruikte lichaamsdelen. Ze moeten ons gewicht de hele dag dragen wanneer we druk bezig zijn met allerlei verschillende dingen. We proppen ze (regelmatig) in mooie schoenen, want het moet natuurlijk wel wat lijken. Dit is niet altijd het beste voor onze tere voetjes. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan aan het einde van de dag onze voeten te verwennen voor het belangrijke werk dat ze voor ons doen.  Je hoeft nu niet gelijk naar een schoonheidsspecialist of welnesscenter te gaan, ook thuis kun je ze heerlijk verwennen als je maar de juiste ingrediënten hebt.

–          Vul je voetenbad of bad met voor jou (nog) aangenaam heet water, doe hier wat badzout in of evt. badschuim of –zeep. Doe dan je voeten erin en probeer te relaxen, evt. kun je zorgen voor een achtergrondmuziekje als dit jou helpt te ontspannen. Blijf zo lekker 10-15 minuten zitten.

–          Als je lang genoeg met je voeten in het water hebt gezeten of de zool van je voet al rimpelig is geworden, dep ze dan droog, pak een puimsteen en scrub dan voorzichtig hiermee over de eeltplekken, zodat je huid daar langzaamaan zachter begint te worden en zo dode huidcellen verwijderd.

–          Dan wordt het tijd voor je teennagels, knip je te lange nagels af, haal het nog eventuele vuil onder je nagels vandaan, en vijl ze tenslotte bij in de juiste vorm. Knip je nagels niet te kort want anders heb je kans op een ingegroeide teennagel en dat is erg pijnlijk!

–          Daarna kun je je voeten masseren met een lekkere bodylotion of voetcreme om de huid soepel te houden en om nog lekker te ontspannen.

–          Tot slot kun je je teennagels nog versieren met een mooie kleur nagellak.

 

Na al deze handelingen te hebben uitgevoerd, zul jij je lekker ontspannen voelen en je voeten kunnen er weer voor een tijd tegenaan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Verwen jezelf met een lekkere voetmassage

Ook voeten hebben van tijd tot tijd eens recht op de nodige aandacht. Je kunt ze eens lekker verwennen met een voetmassage. Je kunt deze voetmassage alleen uitvoeren, maar ook leuk is om dit met zijn tweëen te doen.

1. Neem een comfortabele houding aan, zodat je eens goed naar alle delen van je voeten kunt kijken. Was dan alle delen van je voet zorgvuldig met water en zeep.

2. Droog dan je voeten goed en zorgvuldig af, ook goed tussen de tenen en smeer ze in met een lotion, die goed smeerbaar is bij de uitvoering van de massage.

3. Masseer het gebied tussen je tenen met je vingers en je duim. Voer lichte druk uit op je tenen en wrijf erover heen en trek voorzichtig één voor één aan je tenen. Ga dan naar de vier botten van de middenvoet die lopen langs de bovenkant en het midden van je voet. Verplaats je vingers en duim vanaf de basis van de tenen langzaam en ook weer met lichte druk naar de enkel toe.

4. Nu ben je bij het gebied van de zool aangekomen. Als je de massage alleen uitvoert, zorg er dan voor dan je je voet op de tegenovergestelde knie legt. Zo kun je er het gemakkelijkst bij. Leg wel even een handdoek onder de voetzool om je kleding te beschermen. Maak met behulp van je duimen smalle, circelvormige bewegingen die het gehele oppervlak van de voetzool bereiken. Begin bij de basis van je tenen, voer ook weer lichte druk uit en werk dan langzaam naar je hiel toe. Houdt de druk regelmatig en gelijkmatig. Zodra je bij de hiel bent aangekomen, mag je wat meer druk uitoefenen, omdat de huid hier ook harder is.

5. Gebruik bij de massage van je voetzool ook de wijs- en middelvinger om dwarse bewegingen te maken, gaan van voren weer naar achteren, van de hiel naar de bal van je voet en herhaal dit meerdere malen.

6. Leg je handen daarna over de tenen heen, met de toppen van je vingers op de voetzool en trek voorzichtig je tenen naar achteren, dit zorgt ervoor om de stress in deze spieren te verminderen.

7. Pak dan met één hand je enkel vast en met je andere hand omsluit je je tenen. Draai dan voorzichtig je voet, zonder dat het pijn doet om zo een algeheel gevoel van ontspanning te krijgen.

8. Na deze massage kun je je voeten drogen met een handdoek en katoenen sokken of slippers aandoen.

9. Ook kun je na deze massage de verzorging voor je voeten verder uitbreiden door je nagels mooi te lakken en de eelt voorzichtig van je hielen te raspen. Dit moment leent zich daar uitstekend voor, omdat de huid van je voet al lekker zacht is, daardoor kun je de eelt makkelijker verwijderen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)