Tagarchief: virussen

Aldara

Wat is Aldara?

Aldara is geregistreerd voor de behandeling van wratten in de schaamstreek en rond de anus veroorzaakt door het Human Papilloma Virus (HPV). Besmetting vindt overwegend plaats via seksueel contact. Aldara is als crème op recept verkrijgbaar. De werkzame stof in Aldara is de IRM Imiquimod.

Wat doet Aldara?

Dit medicijn remt de celdeling van bepaalde virussen (= antivirale werking) en de groei van bepaalde tumorcellen (= anti-tumor-werking).

Genitale wratten zijn over het algemeen goedaardige huidafwijkingen en ontstaan na een infectie met een virus op of rondom de plaats van de infectie. Ze zijn meestal vlezig, zacht en huidkleurig tot roze. De wratten kunnen plat zijn of boven de oppervlakte van de huid uit komen. Ze kunnen klein of groot zijn; vaak nemen ze kleine bloemkool-achtige vormen aan. Soms staan ze op zichzelf en soms zijn ze in groepjes aanwezig. Genitale wratten komen voor in het gebied rond de geslachtsorganen. Ze kunnen op de geslachtsorganen zelf zitten, maar ook in de plasbuis en in of rond de anus. Bij vrouwen kunnen ze ook in de vagina voorkomen. Genitale wratten komen voornamelijk voor bij jong volwassenen.

In het algemeen levert het stellen van de diagnose geen problemen op. Artsen kunnen genitale wratten met behulp van diverse methoden vaststellen: visuele inspectie, uitstrijkje, biopsie, colposcopie. Voor verder soa onderzoek wordt soms een bloedonderzoek gedaan. Neemt u bij twijfel altijd eerst contact op met uw eigen huisarts, om de juiste diagnose te stellen.

Visuele inspectie

De eerste stap bij de diagnose van uitwendige wratten is visuele inspectie. Genitale wratten kunnen bijna plat zijn, afzonderlijk voorkomen, op bloemkooltjes lijken of gesteeld zijn. Bij vrouwen onderzoekt de arts de schaamlippen, vagina, baarmoederhals en het gebied rond de anus, op deze plek komen genitale wratten het meest voor. Ongeveer een derde van de vrouwen met genitale wratten op de schaamlippen heeft ook wratten in de vagina. Zichtbare wratten op de baarmoederhals komen minder vaak voor. Bij mannen onderzoekt de arts de penis, de urinebuis, de balzak en het gebied rond de anus.

Waar kan ik Aldara bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Aldara bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Diarree (acute)

Wat is het?

Men spreekt van diarree wanneer er meerdere keren per dag grote hoeveelheden dunne, waterige ontlasting wordt geloosd. De acute diarree verloopt heftig en duurt meestal slechts enkele dagen tot een week. Een infectie veroorzaakt een ontsteking in de dunne darm en dat gaat gepaard met slechte vertering van voedsel. Dat leidt tot een overmaat aan vocht in de darm en daardoor is de ontlasting waterig. Een ontsteking in de dikke darm geeft diarree met bijmenging van bloed en slijm.

Wat zijn de oorzaken?

In de meeste gevallen wordt de diarree veroorzaakt door infecties met virussen of bacteriën. Andere oorzaken zijn:

  • voedselvergiftiging
  • dieetfouten
  • vergiftiging door medicijnen of laxeermiddelen
  • vergiftiging door zware metalen

Wat voor behandelingen zijn er?

De behandeling bestaat uit het toedienen van voldoende vocht en mineralen, eventueel in de vorm van een kant-en-klare oplossing als ORS of Dioralyte. Ook is het soms nodig diarree te bestrijden met medicijnen, bij voorkeur gebruikt men dan middelen die een indikkende werking hebben op de ontlasting en de darmperistaltiek vertragen zoals loperamide (Imodium) of codeïnefosfaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)