Tagarchief: verstopte poriën

6 natuurlijke remedies voor een vette huid

Een vette huid vereist iets meer zorg en aandacht, dan een huid die niet zo vet is. De volgende 6 nauurlijke remedies helpen om je poriën te reinigen van talg en vuil, om zo ook acne op een afstand te houden.

Zorg er teneerste voor dat je een goede huidverzorging opbouwt voor je vette huid. Dit houdt in dat je je huid goed reinigt en goed verzorgt zodat je dode huidcellen kunt verwijderen en daardoor ook het overtollige talg (hierdoor ontstaat een vette huid) weg kunt nemen.

Kruidenmasker

Behandelingen met kruiden zullen ervoor zorgen dat je huidcellen worden gevoedt met vitamines. Gebruik bv. salie om de talgproductie te beheersen en het zorgt er ook voor dat je je huidteint mooi houdt. Doe een kleine hoeveelheid salie in een middelgroot kopje en giet er heet water overheen. Laat het kruid ongeveer 25-30 minuten weken in het kopje. De volgende stap is om de het mengsel af te laten koelen. Als het voor jou voldoende is afgekoeld, dan kun je een (katoenen) doekje of evt. een wattenschijfje in dit mengsel onderdompelen en hier je gezicht mee reinigen.
Een andere manier is om 2 eetlepels (natuur)yoghurt te nemen en dit in een kommetje te doen en dan hier twee eetlepels salie in te doen. Voeg daarna nog een eetlepel fijne havermeel toe en roer dit goed door elkaar. Daarna het gezicht eerst zorgvuldig reinigen en het masker aanbrengen.
Voor allebeide maskers geldt dan je dit minstens 1 keer per dag en dan zeker een week (evt. 2 weken) lang moet aanbrengen en je zult zien dat je huidconditie zal verbeteren.

Mango

Je kunt acne op een goede afstand houden als je je poriën goed schoon houdt van talg en vuil. Indonesische vrouwen maken ook vaak gebruik van een natuurlijke mango om een zijdezachte houdt te krijgen en te behouden.

Schil een (middelgrote) mango en pureer het vruchtvlees tot een papje. Je hoeft aan dit papje verder niets toe te voegen, smeer het daarna met ronddraaiende bewegingen op je huid. Laat het dan ongeveer 4-5 minuten zitten, zodat het kan intrekken in je huid. Was daarna het papje eraf met water en een droge doek. Je gezicht zal hierdoor zijdezacht aanvoelen.

Aloë Vera en mandarijn

Gebruik citrusachtige etherische oliën om je poriën te reinigen en een gezonde teint te krijgen. Pak een kom en voeg 3 eetlepels van de Aloë vera gel toe en voeg dan nog 4 druppels essentiële olie ‘mandarijn’ toe.

Verwijder alle sporen van make-up en andere cosmetica van je gezicht. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten ziten, spoel tenslotte het mengsel af met lauw water. Deze biologische ingrediënten zullen je vette huid doen verminderen.

Appel

Dit is een relatief nieuw middel om huidproblemen te behandelen,maar talrijke studies hebben aangetoond dat appels een wonderbaarlijk effect hebben op acne en op de vette huid. Want appels zijn rijk aan alfa-hydroxy zuren die de poriën goed kunnen reinigen.
Maak met behulp van een blender 1 of 2 appels tot een pasta (haal wel de schil er af en verwijder het klokhuis). Breng het masker op je gezicht en laat het zitten voor ongeveer 20 minuten. Haal het er daarna af met lauwwarm water en droog je gezicht af met een handdoek.

Tarwekiem olie

Tarwekiemolie is rijk aan anti-oxidanten en vitamine E. Het is goed te gebruiken voor het verzorgen van je huid, vooral als je problemen hebt met veel talgproductie (vette huid). Giet een kleine hoeveelheid van deze olie op je vingers en masseer het in je huid. Laat het op je gezicht gedurende 40 minuten om ervoor te zorgen dat je poriën alle noodzakelijke voedingsstoffen absorberen. Was tenslotte de olie van je gezicht met lauwwarm water en droog je gezicht af. Je zult voelen dat de talgproductie minder zal worden.

Citroengras

Stomen kan ook goed helpen om je huid in een perfecte conditie te krijgen of te behouden. Je kunt door middel van stoom in samenhang met een kruidenbehandeling je poriën goed schoonmaken van talg en vuil. Door te stomen gaan je poriën ‘open’ staan, zodat het goed voedingsstoffen kan opnemen en ook goed gereinigd kan worden.
Maak 2 liter heet/ kokend water klaar in een grote kom en voeg hier 4 eetlepels citroengras (of evt. lemongrass oliedruppels) aan toe. Wacht totdat de stoom voor je aangenaam genoeg is en ga met je hoofd boven de kom hangen en leg een handdoek over je hoofd, zodat de stoom goed kan doordringen in je huid. Blijf onder de handdoek voor gedurende 15 minuten en spoel daarna je gezicht af met koud water. Door af te spoelen met koud water gaan je poriën snel weer ‘dicht’, zodat er minder snel vuil meer binnen kan dringen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips hoe van meeëters af te komen

Meeëters zijn kleine, donkere puntjes die zich meestal in je gezicht bevinden, maar ze kunnen ook op andere plaatsen voorkomen, zoals bijv. in je oren. Deze donkere puntjes zijn poriën die verstopt zijn met dode huidcellen, olie en bacteriën. Oorzaken van de meeëters kunnen zijn het niet goed of voldoende reinigen van je gezicht, maar ook kunnen door erfelijke eigenschappen, hormonen, bepaalde medicijnen, stress of op olie gebaseerde make-up leiden tot meeëters.

Je kunt van meeëters af komen door ze bij de schoonheidsspecialiste te laten verwijderen, maar je kunt ook zelf aan de slag door eerst je gezicht te laten stomen, zo zorg je ervoor dat de poriën open gaan staan, zodat je de meeëters daarna beter zelf uit kunt knijpen. Ook zijn er comedonenlepeltjes verkrijgbaar bij de drogist, deze lepeltjes hebben een gaatje in het voorstukje van de lepel. Dit voorstukje zet je dan op de meeëter en dan kun je hem eruit drukken. Je moet er wel om denken dat je het lepeltje elke keer goed desinfecteert, anders krijg je vuiligheid op andere plaatsen in je gezicht. Als je er niet teveel drukte van wilt hebben, kun je ook kant-en-klare pads kopen bij de drogist, deze kun je dan op het te behandelen gebied plakken, ongeveer 10 minuten laten zitten en dan verwijderen. Ook kun je je gezicht scrubben met een creme, bijv. talgbeperkende creme.

Ook kun je de volgende tips volgen:

– probeer zo gezond mogelijk te eten, veel water, groente en fruit bevorderen een gezondere huid

– gebruik cremes die AHA (Alpha Hydroxy fruitAcids) oftewel fruitzuren bevatten, zoals glyco-cremes, de dode huidcellen worden hierdoor verwijderd, hierdoor kun je je gezicht beter reinigen en schoonhouden.

– houdt je haar uit de buurt van je gezicht, want vettig haar kan je gezicht vuil maken en hierdoor kunnen poriën ook verstopt raken.

– maak je huid goed schoon, probeer ’s morgens en ’s avonds je gezicht goed schoon te maken, met reinigingslotion of water.

– vermijdt het wassen van je gezicht met zeep meer dan 2 keer per dag, maar was liever je gezicht met water.

– orale antibioticatabletten, zoals tetracycline kunnen door de dokter worden voorgeschreven voor ontstoken meeëters.

– breng een pasta van bloem en wrongel aan op je gezicht, als het mengsel hard en opgedroogd is, veeg dan voorzichtig met je vingertoppen dit eraf en was daarna je gezicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)