Tagarchief: tips

6 tips om grijs haar te verven

Het kan een hele uitdaging zijn om je grijze haren of zout-en-peper kleur haar te verbergen. Veel mannen en vrouwen denken dat het permanent verven van je haar de enigste oplossing is, maar de waarheid is dat er verschillende mogelijkheden zijn om te proberen om je grijze haren te verdoezelen. Hieronder staan een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen:

1. Gebruik highlights om je grijze haren te verbergen
Veel mensen realiseren zich niet dat ze highlight (blonde lokjes) kunnen gebruiken om hun grijze of zilverkleurige haar te verbergen. Omdat grijs haar vaak ook een as-kleur in zich heeft kunnen sommige mensen felle highlights krijgen, waardoor de grijze kleur zal worden verbloemd. Bij degenen die vroegtijdig hun eerste grijze haren ontdekken zal vaak worden gekozen voor deze optie, omdat je door deze highlights toch weer een wat meer jeugdig uiterlijk krijgt. Door highlights te gebruiken zullen de nieuwe grijze haren minder snel opvallen en hoef je minder vaak je grijze haar te verven.

2.Permanente kleuring voor grijs haar
Als je helemaal grijs haar hebt of zoveel grijs haar hebt dat je het zelf niet meer mooi vindt, dan kun je ook gebruik maken van een permanente kleuring voor je grijze haar. Een permanente kleuring geeft vaak het beste resultaat en dekken je grijze haren maximaal. Ook geeft een (natuurlijke) kleur meer de illusie dat je weer een dikker bos haar hebt.

3. Shampoo’s met een kleurspoeling
Als je nog niet volledig grijs bent, maar er alleen kleine gebieden zijn waar je wat grijs bent dan kun je er ook aan denken om dus een shampoo te gebruiken met een klein beetje kleurspoeling te gebruiken. In deze shampoo zitten kleurstoffen die een tijdelijk kleur geven aan je haar. Zou je ze vaker gebruiken, bijv. elke dag dan zal deze shampoo je kleur onderhouden. Doe je dit niet, dan zul je de kleur na enkele dagen er weer uitwassen.

4. Gebruik een accesoire
Denk eens na over accesoires voor je grijze haar. Als je geen zin en tijd hebt om je grijze haar steeds te verbergen ga dan eens kijken of een mooie speld of hoed of sjaal bij jouw grijze haar past. Dit is natuurlijk maar een tijdelijk oplossing, maar kan soms net even dat zelfvertrouwen weer geven.

5. Zigzagscheiding in je haar
Als je grijze haren vaak groeien in de scheiding van je haar zoals jij dat vaak draagt, probeer dan eens om eenzigzagscheiding in je haar te maken, zodat je grijze haren niet allemaal op een lijn liggen.

6. Verander je haarproducten
Verouderen heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar ook op je haar. Ook hierin kunnen dus veranderingen plaatsvinden. Het kan daarom zijn dat je andere verzorgingsproducten moet gaan gebruiken. Je haar kan bijv. door veroudering brozer zijn geworden, het is dan belangrijk om een shampoo te gaan gebruiken die het haar meer voedt, bijv. een conditioner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Je haar drogen: föhnen vs. handdoekdroog

Wat is beter, je haren laten drogen aan de lucht of het toch föhnen?
Eigenlijk is het een kwestie van voorkeur. Want sommige mensen hebben niet veel tijd om hun haar te stylen of ze willen hun haar zo optimaal stylen dat ze kiezen voor de föhn. Wat is beter kun je je afvragen? Beide manieren om je haar te drogen hebben hun voor- en nadelen.

Je haar aan de lucht laten drogen:

Mensen die alleen hun haren na het douchen handdoekdroog maken en daarna hun haar gewoon op laten drogen aan de lucht hebben meestal kort haar of haar waar weinig aan hoeft te gebeuren qua styling of haar vol met krullen. Maar er zijn ook mensen met lang haar die hun haar laten drogen aan de lucht, omdat ze niet willen dat hun haar wordt blootgesteld aan de extreme warmte van een föhn. Want haar dat wordt blootgesteld aan de extreme warmte van de föhn wordt makkelijker beschadigd, dan haar dat je gewoon op laat drogen.

Als je je haar laat opdrogen aan de lucht is het belangrijk om te weten dat het haar op zijn zwakst is als het nat is. Dus denk erom dat je je natte haar niet overmatig droog gaat wrijven met een handdoek. Door de wrijving van de handdoek met het haar zal het haar broos worden aan gaan breken. In plaats van te wrijven, moet je met de handdoek het vocht uit je haar ‘drukken’. Denk er wel om dat je ook dan wel voorzichtig met je haar omgaat, dus ga er niet hard aan trekken of draaien wanneer je haar nog nat is. Zodra je haar handdoek droog is, ga het dan voorzichtig wat uitpluizen met je vingers.

Het föhnen van je haar is de meest handige manier om je haar te drogen. En omdat veel mensen het in deze tijd druk hebben wordt er vaak voor deze manier gekozen. Ook omdat met behulp van een blower je haar ook extra volume krijgt. Maar een nadeel van föhnen is dat het ook gevaarlijk kan zijn voor je haar, want het kan je haar zeer broos maken.

Als je je haar gaat föhnen denk er dan om dat je haar niet kleddernat is. Droog je haar eerst voorzichtig wat met een handdoek en houdt dan met de föhn  tenminste 6 cm afstand van je haar en draai constant rond met de föhn, zodat je haar gelijkmatig droog wordt en het haar op bepaalde plaatsen niet te warm en daardoor poreus wordt.

Ook de binnenste lagen van je haar moeten worden gedroogd, ga daarom met je hoofd op de kop hangen en draai weer rond met de föhn. Denk er ook om dat je je haar niet volledig droog laat worden met behulp van de föhn, stop als je haar nog een klein beetje vochtig aanvoelt.

Of je nu je haar laat drogen aan de lucht of je gaat föhnen, het blijft altijd je eigen keuze vaak gebaseerd op je eigen leefstijl en voorkeuren. Maar onthoudt altijd dat je haar een broos iets is en probeer er dan ook zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Wat is cellulitis en wat kun je eraan doen

Cellulitis houdt in dat de vetcellen in je lichaam worden gevangen door een netwerk van vezels. Door een goede bloedsomloop worden deze vezels continue gereinigd. Als je bloedsomloop slechter wordt, worden de vezels niet meer goed gereinigd en blijven de vetcellen achter in de vezels, waar ze dikker worden en blijvend zijn.

De heupen, billen en dij worden het meest aangetast door cellulitis, maar soms zie je ook cellulitis op de bovenrug, armen en buik. Het lichaam ervaart een beklemming waneer je op zo’n gebied drukt of masseert. Cellulite geeft aan dat de levensstijl die je nu leidt ongezond is.

In vergelijking met mannen, lijden vrouwen meer aan cellulite. Dit komt omdat de verdeling van spieren en vetweefsel bij mannen en vrouwen verschillend is en soms speelt het vrouwelijke hormoon oestrogeen ook een belangrijke rol in de ongelijke verdeling van vet. Bij mannen is het vetweefsel zo dusdanig verspreidt over het bepaalde delen van het lichaam dat het vet daar lang zo snel niet wordt opgebouwd.
Tips om cellulitis tegen te gaan:

* Eet gezond, maak je voeding gezond door elke dag verse groenten en volle granen aan je voeding te voegen. Zorg er ook voor dat je voldoende fruit eet (minimaal 2 stuks per dag). En je moet met bepaalde levensmiddelen zoals zetmeel, suiker en vet voedsel minderen. Zo zorg je ervoor dat de toxines ( bepaalde afvalstoffen) in je lichaam minimaliseert, waardoor je cellulitis kunt bestrijden.

* Drink veel water, een voldoende hoeveelheid inname van water is erg belangrijk, want zo kan je lichaam sneller de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen. De algemene regel luidt dan ook om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. En als je cafeïne inneemt dan is het verstandig om daarna ook een glas water te drinken.

* Ga voordat je gaat douchen eerst met een zachte handschoen of massageborstel de gebieden bijlangs waar je cellulitis hebt. Voordat je begint is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de huid droog is zo kun je de gebieden beter en grondiger masseren. Door de huid te masseren zorg je ervoor dat de afvalstoffen en vetcellen sneller door het bloed worden opgenomen.

* De beste manier om de de gebieden met cellulitis te masseren is van beneden naar boven toe, dus naar het hart toe. Doe dit 5 tot 10 minuten per dag. Door te masseren richting het hart bevorder je een goede werking van het lymfatisch stelsel, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Want lymfeklieren zorgen ook voor vervoeren van afvalstoffen naar het bloed. Als je dit nu voor 2 maanden volhoudt en als je het volhoudt natuurlijk langer, dan zal de huid aanzienlijk verbeteren en cellulitis worden verminderd.

* Gebruik etherische olieën, deze zijn verrijkt met veel verschillende actieve ingrediënten die het lichaam op verschillende manieren kunnen helpen. Door osmose kunnen ze doordringen in de huid en kan het vetcellen afbreken. Er zijn verschillende etherische oliën beschikbaar, zoals bijvoorbeeld citroen, jeneverbes, venkel, zwarte peper, rode tijm, kaneel, rozemarijn, salie en lavendel. Wel moet je deze oliën verdunnen bij een massage, bijvoorbeeld op een schrobhandschoen of maasageborstel.

Doe in 25 ml zachte amandelolie 8 druppels etherische olie van citroen en 8 druppels etherische olie van cipres.

Doe in 60 ml plantaardige olie (olie van zacht amandel, argan, calendula, boterboon, olijven, macadamia) 40 druppels etherische olie van cipres, 10 druppels etherische olie van citroen, 30 druppels etherische olie van Atlantische ceder, 10 druppels etherische olie citroeneucalyptus, 30 druppels etherische olie van gewone jeneverbes.

Doe in 60 ml plantaardige olie 20 druppels etherische olie van geranium rosat cv bourbon, 20 druppels etherische olie van Atlantische ceder en 40 druppels etherische olie van citroengras.

Masseer ’s ochtends en ’s avonds de zones waar je last hebt van cellulitis (als twee maal te veel is, dan toch zeker één maal). De massages moeten minstens 5 minuten duren. Ideaal zou zijn als je de effecten van de massage zou aanvullen met enkele turnoefeningen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor cellulitis bestellen?

>>>> Online Etherische lavendelolie van Jacob Hooy bestellen <<<<

>>>> Online Somatoline anti-cellulite sachets bestellen <<<<

>>>> Online Nivea cellulite gel bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips om van droge, gebarsten voeten af te komen

Het is het einde van de dag als je je schoenen uitdoet en dan wordt je (weer) geconfronteerd met droge gebarsten voeten. Als je ze aanraakt voelen ze niet alleen schilferig en pijnlijk aan, maar ze zien er ook uit alsof je over scheermesjes hebt gelopen. Het maakt niet uit hoe ruw en schilferig je voeten op dit moment zijn, er is wat aan te doen. Hieronder staat in vijf stappen beschreven hoe je je droge en gebarsten voeten weer kunt genezen en hoe je kunt voorkomen dat ze weer zo uit komen te zien.

De eerste stap om je voeten thuis te behandelen is om je voeten elke dag even in lauwwarm water met wat zeep te laten weken voor enkele minuten. Je kunt eventueel ook een middeltje in het water doen dat ervoor zorgt dat de conditie van je voeten worden verbeterd, bijv. een product van Gehwol of Scholl, zij bieden verschillende producten aan voor je voeten. Maar je kunt ook zelf een middeltje maken, bijv. meng 3 eetlepels honing met een liter warmlauw water, door de honing zullen je voeten gehydrateerd worden. Als je je voeten lekker hebt verwend met een voetbad, dan is het daarna van belang dat je ze goed gaat drogen, vergeet ook niet tussen de tenen, want dit kan een broedplaats worden voor bacteriën. Daarna kun je ze voorzichtig met een puimsteen behandelen. Door de structuur van de puimsteen zullen ze het eelt verwijderen, maar behandel je voeten wel voorzichtig met deze steen, want anders kun je het nog erger worden.

De tweede stap is om je voeten in te smeren met een lekkere voetcreme, lotion of zalf. Er zijn veel lotions beschikbaar bijvoorbeeld met vitamine E of Shea butter, aloë vera en nog veel meer. Deze helpen vaak bij droge en gebarsten voeten en verzachten, hydrateren, en herstellen het huidweefsel van de voeten.

Dan stap nummer drie, er zijn ook huismiddeltjes die je voeten kunnen kalmeren. Probeer bijvoorbeeld het mengen van babylotion met groene munt en eucalyptusolie. Dit middeltje zorgt ervoor dat je voeten worden verzacht, lekker fris ruikt en kalmeert. Andere natuurlijke middeltjes zijn amadelolie, avocado-olie, jojoba-olie en kokosmelk. Je kunt verschillende proberen om te kijken welke voor jou het beste werkt.

De vierde stap houdt in dat je (oude) schone katoenen sokken aandoet. Het katoen zorgt ervoor dat de overtollige creme of olie wordt opgenomen door de sokken en zo kan de creme of lotion goed intrekken zonder dat alles smerig wordt. Daarom kun je ook voordat je slapen gaat deze tips opvolgen en als je dan naar bed toegaat dan kan de creme of lotion de hele nacht goed in je voeten trekken. En als je dan ’s morgens wakker wordt dan zullen je voeten weer heerlijk zacht zijn en lekker ruiken.

Tenslotte is het belangrijk dat je je voeten elke dag even controleert op blaren en oneffenheden. Houdt je voeten schoon en gebruik voor een snelle behandeling bijvoorbeeld alleen een voetencreme. Ook door het eten van  veel vitamine A zal de huid van je voeten mooier blijven, bijvoorbeeld voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, boerenkool, spinazie en pompoen.

Ook de hoeveelheid water wat je drinkt is belangrijk. Drink 1 – 1,5 liter water op een dag, het helpt om je huid te verzachten en gehydrateerd te houden. De belangrijkste oorzaken voor een droge huid is toch vaak uitdroging, vitamine A gebrek of diabetes. Door bovenstaande tips op te volgen hoef je je niet zorgen te maken over de schoonheid van je voeten.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor de verzorging van mijn voeten bestellen?

>>>> Online Gehwol voetbad bestellen <<<<

>>>> Online Scholl frisse voetenspray bestellen <<<<

>>>> Online Hansaplast voetcreme bestellen <<<<

>>>> Online Kneipp voetbadzout bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Gebruik blush voor een perfecte uitstraling

Veel vrouwen en meiden durven geen blusher te gebruiken, omdat ze denken dat het een harde uitstraling geeft en het too-much effect. Hieronder staan enkele tips waardoor je deze problemen voorkomt en je juist een perfecte uitstraling krijgt.

De plaats waar je blusher moet smeren is op de jukbeenderen van je gezicht, dit bot loopt vanaf de bovenkant van je oor schuin naar beneden onder je ogen. De blush moet nooit lager worden aangebracht dan de onderkant van je neus, want hierdoor raakt het hele effect van de blush weg. En het mag nooit meer naar de binnenkant van je gezicht zijn dan de iris (dit is de kleur van je ogen). Als je de blusher aanbrengt zorg er dan voor dat je de blusher aanbrengt voorbij de buitenste ooghoek naar boven toe. Door een hoge blos op je gezicht zullen je ogen extra opvallen.

Als je de blush hebt aangebracht ga je met een wattenschijfje of voorzichtig met je vingers de blush voorzichtig uitwrijven, zodat de kleur wat vervaagd en zich vermengd met je huid. Je hoeft dus ook maar een heel klein beetje blush (puntje) aan te brengen op je jukbeenderen.

Smeer ook nooit blush onder je jukbeenderen, want hierdoor creëer een effect waardoor dit de verhoudingen in je gezicht naar beneden brengt en het zorgt ervoor dat je er ouder uitziet.

Verander van kleur blush als de seizoenen wisselen, in de herfst en winter gebruik je warme, rijke kleuren en voor het voorjaar en de zomer kun je voor de blekere, lichtere kleuren gaan. En voor een helemaal zomers effect kun je ook een blusher met glittereffect gebruiken, waardoor je helemaal gaat stralen.

Als je een vette huid hebt en je gebruikt een blusher kan het zo zijn dat door de olie in je huid de kleur van de blush donkerer wordt naarmate de dag vordert. Dit kun je voorkomen door zo nu en dan licht te poederen met een compacte transparante poeder.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips voor wallen en donkere kringen

Voor vele mensen is het gebied rondom de ogen een reëel probleem. Want dit gebied is een van de eerste gebieden die veroudering in je gezicht laten zien en het is ook een probleem voor het vasthouden van vocht. Hieronder staan enkele tips over het verzorgen van de tere huid rondom je ogen.

– Denk erom dat je bepaalde vochtinbrengende cremes niet rondom je ogen toe mag passen, want hierdoor kan je huid rondom je ogen gaan opzwellen en krijg je wallen.

– Speciale oogcremes zijn een must als je last hebt van opgezwollen ogen of de huid rondom je ogen veroudert.

– Houdt een metalen lepel onder koud stromend water voor enkele minuten en druk dit daarna dan voorzichtig op de huid rondom de ogen om de ogen te kalmeren en de wallen/ zwelling te verminderen.

– Een oude remedie is om dunne plakjes komkommer te snijden en dit voor enkele minuten op je ogen te leggen, dit is goed voor het verminderen van wallen en om vermoeide, zere ogen te laten rusten en ontspannen.

– Bewaar oude theezakjes en laat deze voor ongeveer 10 minuten weken in koud water, zorg ervoor dat de zakjes ook echt koud worden, voeg anders een paar ijsklontjes toe. Leg daarna deze op je wallen en rol voorzichtig zakje voor zakje vanaf de buitenkant van het oog naar de binnenkant toe, hierdoor zullen je wallen verminderen.

– Als je last hebt van wallen zorg er dan voor dat als je gaat slapen, je hoofd hoger legt dan je nek, hierdoor kan het vocht beter draineren.

– Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, leg dan een paar plakjes aardappel onder en op je ogen, door het kalium wat in aardappels zit, zullen donkere kringen verminderen.

– Vermijdt teveel zout eten, want zout houdt vocht vast en daardoor heb je weer meer kans op wallen onder je ogen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor wallen & donkere kringen bestellen?

>>>>> Online Dark circle eyecream bestellen <<<<<

>>>>> Online Roc Anti Dark Circle + Lifting bestellen <<<<<

>>>>> Online Garnier Natural Oogroller bestellen <<<<<

>>>>> Online Olaz Regenerist Oogpods bestellen <<<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Voeg shine toe aan je haar

Wie wil er nou niet mooi glanzend haar. Glanzend haar staat voor gezond haar. Hier staan enkele tips voor verschillende haartypes.

Fijn haar:
Kijk voor een shampoo die tarwe proteïnen en polymeren als ingrediënten heeft. Ze leggen een laagje rondom de haarschacht waardoor je haar dikker lijkt. En gebruik een spray voor het in model brengen van je haar. Door de spray komt er een glanzend laagje over je haar heen en hierdoor begint je haar ook te glanzen.

Normaal haar:
Gebruik een shampoo die zijd aminozuren bevat, hierdoor wordt je haar lekker zacht en wordt de haarstructuur gerepareerd. Gels en cremes zullen ook glans aan je haar voegen zonder je haar zwaar te maken. Het is belangrijk om eerst een klein beetje creme of gel in je handpalm te gieten en daarna kun je door je handen samen te wrijven de creme of gel in je haar aanbrengen voor het juiste model.

Dik, stug haar:
Voor dik en stug haar kun je het beste de ouderwetse zalven gebruiken, ze zorgen ook voor een mooie glans om hydrateren ook je haar.

Gebruik niet teveel stylingsproducten voor je haar, want hierdoor kunnen er meerdere lagen rondom de haarschacht worden gelegd, waardoor het er dof gaat uitzien.

Ook een haarmasker is eens in de zoveel tijd goed voor je haar.  Prak 8 aardbeien, doe hier een eetlepel mayonaise doorheen en meng dit door elkaar heen. Breng het daarna aan op gewassen handdoek droog haar, masseer het voorzichtig in. Dek daarna je haar af met een (warme) handdoek. Laat dit 10-15 minuten zitten en spoel je haar daarna af en gebruik een 2in1 shampoo om alle resten van het masker eruit te spoelen. Door een masker van aardbeien te gebruiken wordt je haar zowel gehydrateerd en het zorgt voor een rijke glans voor je haar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)