Tagarchief: stress verminderen

Weg met stress door deze 3 ontspanningsoefeningen

Stressvolle banen, het vervullen van meerdere rollen, zoals echtgenoot, vader/moeder, beroepsbeoefenaar en vriend/vriendin én de eindeloze verplichtingen kunnen ervoor zorgen dat je je uitgeput en leeg voelt. Om je lichaam en daarmee ook jezelf nieuwe energie te geven kun je eenvoudige ontspanningsoefeningen gaan uitvoeren die niet veel tijd in beslag nemen.
Door het uivoeren van ontspanningsoefeningen kun je de belasting van stress tijdelijk reduceren, maar het is aangetoond dat als je regelmatig ontspanningsoefeningen uitvoert dit bijdraagt aan een gezonder leven, een betere mentale conditie en er minder kans is op een hartaanval en een beroerte.

Yoga
Met een sterke focus op diepe, ritmische ademhaling is yoga uitgegroeid tot een populaire vorm van alternatieve genezing. Yoga zorgt ervoor dat deelnemers hun geest leeg kunnen maken en zich kunnen concentreren op persoonlijke doelen en zich kunnen focussen op kalmerende energieën. Daarmee kan ook het lichaam zich in een ontspannen toestand brengen, waardoor je rust ervaart en weer nieuwe energie kunt krijgen. Door diep adem te halen in combinatie met yoga (rek- en strekoefeningen) uit te voeren kun zorgen voor vernieuwing van lichaam en geest. Je kunt yogalessen volgen bij sportscholen, bepaalde instellingen, maar ook bij particuliere personen. Voor mensen die zelf yoga willen leren en dit thuis willen uitvoeren zijn er talloze boeken en video’s beschikbaar om dit doel te bereiken.

Meditatie
Door oefeningen uit te voeren die betrekking hebben op de kracht van de geest, kun je werkelijk geestelijke vrijheid ervaren en daardoor ontsnappen aan de stress. Meditatie combineert een aantal dingen, namelijk een rustige locatie, een comfortabele positie en het focussen op een bepaald punt of idee, om zo een perfecte balans tussen bewustzijn en ontspanning te creëeren. Door regelmatig te mediteren kun je je mentale, fysieke en emotionele toestand een positieve wending geven.
Meditatie hoeft niet iets spectaculairs of ingewikkeld te worden. Door jezelf simpelweg in een comfortabele positie te begeven, kan men gebruik maken van ontspanningsmuziek of visualisatie met positieve beelden. Deze ontspanningsmuziek of visuele beelden kun je bijv. kopen op een CD of DVD, maar je kunt ook op het internet hier veel materiaal over vinden.

Massage Yoga
Dit is een vorm van ontspanning door een doeltreffende combinatie van massage, yoga en meditatie tegelijk. Hierdoor werkt de massage zowel op fysiek, geestelijk als energetische niveau diep door. De deelnemer wordt vanuit meditatie over de kleding heen gemasseerd en in vloeiende, doorgaande bewegingen gestrekt. Het is een prachtige techniek om de rust en evenwicht in je lichaam en geest te herstellen en de kracht van je geest weer een boost te geven.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips om vrolijk te blijven zonder enige stress

Stress is uitgegroeid tot een van  de oorzaken van vele ziekten in deze moderne tijd. Zowel lichamelijke gezondheid als geestelijke gezondheid zijn met elkaar verbonden. Dus om gezond te blijven, moet men zowel lichamelijk als geestelijk fit zijn. Daarom is gelukkig zijn een uitstekende eigenschap van je geestelijk welzijn. Hier zijn een paar tips om gelukkig en stress vrij te blijven:

Neem een voedzaam dieet of maaltijd, dit is zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Zorg ervoor dat je onder meer veel vers fruit, groenten, peulvruchten, spruiten in je dagelijkse voeding gebruikt.

Neem een hobby (alles wat je wilt) naast je beroep. Het is een geweldige manier om te ontspannen en gelukkig te zijn en het kan ervoor zorgen dat stress verminderd.

Luister als je tijd hebt naar je favoriete muziek, ook dit zal ervoor zorgen dat je je gaat ontspannen en dat eventuele stress verminderd.

Ga voor een vroege ochtendwandeling en geniet van de frisse lucht, het groen, de mooie zonsopkomst etc.

Ga op bed liggen en oefen een diepe buikademhaling, hierdoor wordt je rustig en lekker ontspannen. Als je inademt je buik moet uitpuilen en wanneer je uitademt het moet je als het ware helemaal leeg laten lopen. totdat je het laatste restje lucht hebt uitgeblaast. Dit is een mooie oefening om voor het slapen te gaan doen, hierdoor zul je ook beter en rustiger slapen.

Neem op tijd een pauze en ga leuke dingen doen of op vakantie. Hierdoor kun je weer helemaal tot jezelf komen en met een frisse start weer verder gaan.

Massage is een geweldige manier om jezelf te ontstressen. Neem een massage met etherische olie of ga lekker in een warm geurend bad.

Slaap is zeer essentieel voor het lichaam, het is verjongend en helpt je ook om te ontspannen.

Lachen is het beste medicijn, bekijk bijvoorbeeld een humoristische film en laat je lekker gaan. Door lekker goed te lachen ga je je beter voelen en ook gelukkiger.

Krop je emoties niet op, hierdoor blijf je er mee rond lopen en daardoor kun je slechter gaan slapen, waardoor je je weer niet goed kunt ontspannen. Vertel daarom je gevoelens tegen iemand die er naar wil luisteren of schrijf het anders op een stuk papier en verscheur het, dit zal zeker opluchten.

Onthoud altijd dat het eenvoudiger is om jezelf te veranderen in plaats van te proberen om iemand anders te veranderen.

Hou van jezelf zoals je bent en wees gelukkig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)