Tagarchief: smokey eyes

Make-up trends herfst & winter 2011

In de herfst en winter heb je de mogelijkheid om lekker te experimenteren met de prachtige herfstkleuren (oranje, bruin, rood, geel en koraal). maar ook met de klassieke ‘smokey eyes’ look. Ook kun je voor je lippen de juiste kleur rood uitzoeken en deze gebruiken om je look helemaal compleet te maken.

* Make-up trend:  zachte, rustige kleuren

Één van de trends op dit moment is ‘less is more’. Dit houdt in dat hoe minder make-up je gebruikt hoe mooier je natuurlijke gezicht naar voren komt. Deze trend komt steeds meer naar voren, maar je moet je hier wel vertrouwd mee voelen. De look kan wat ‘kaal’ aanvoelen, vooral als je gewend bent om altijd (veel) make-up te dragen. Ook een voorwaarde voor deze look is dat je wel een gezonde huid moet hebben, anders zul je je er waarschijnlijk niet prettig bij voelen en wil je oneffenheden juist wegwerken met make-up. Bij deze look houdt je het simpel, je gebruikt een lichte foundation voor je huid die ook bij je gezicht past en evt. een klein beetje bruine mascara voor je wimpers. Als je dit te ‘kaal’ vindt, gebruik dan nog wat lichtroze oogschaduwpoeder en geef je jukbeenderen een klein beetje kleur (lichtroze/lichtbruin). Maak het daarna af met een witte of lichtroze lipgloss voor je lippen.

* Make-up trend:  grote, dikke wenkbrauwen

Als je geboren bent met mooie, grote wenkbrauwen, dan is dit op dit moment zeker in je voordeel. Dikke, perfect gevormde wenkbrauwen gaan weer een belangrijke trend spelen voor de herst en winter. Grote ontwerpers laten grote, dikke wenkbrauwen weer opvallen. Wel is het zo dat grote, dikke wenkbrauwen wel mooi gevormd moeten zijn , dus je moet regelmatig met je pincet verdwaalde haartjes weghalen om ze ook mooi te houden. Ook kun je ze nog inkleuren met ene wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder om het helemaal af te maken. Je kunt je dikke wenkbrauwen mooi uit laten komen, door geen mascara op je wimpers te doen. En gebruik een wenkbrauwkammetje met een klein beetje gel of lak om je wenkbrauwharen in model te brengen en dit de hele dag zo te houden.

* Make-up trend: natuurlijk

Sommige trends lijken altijd een trend te blijven vooral in een bepaald seizoen. Bijv. gouden oogschaduw gecombineerd met de herfstkleuren (oranje, bruin, rood, geel en koraal). Je kunt dus ook nu deze kleuren weer terug verwachten. De herfstkleuren worden natuurlijk geïnspireerd door de natuur, ook hier zie je deze kleuren naar voren komen. Gebruik deze kleuren als basis voor je make-up en maak het af door vervolgens met gouden accenten de andere kleuren te accentueren. Houdt het naast deze kleuren simpel en gebruik niet teveel zwarte eyeliner, anders wordt het too much.

* Make-up trend:  donkere kleuren

Wat je ook ziet is dat er een tegenovergestelde make-up trend naar voren komt die tegen deze ‘natuurlijke’ make-up trends ingaat. Dit houdt in dat er een mysterieuze, donkere en sexy make-up trend verschijnt die zal knallen in de herfst en winter. Voor deze look moet je héél veel eyeliner gebruiken en minder oogschaduw. Het accent wordt echt gelegd op de donkere lijnen. Gebruik een donkere oogschaduw om je bovenste ooglid te bedekken, maar gebruik ook wat in de buitenste hoek van je ogen en ook wat boven de vouw van je ooglid. Gebruik daarna dus een lichte (glimmende) oogschaduw vanaf de vouw van je ooglid naar de wenkbrauwboog toe. Als laatste gebruik je een donkere eyeliner voor het aanzetten van een donkere lijn onder je ogen en een witte eyeliner voor de binnenste rand van je onderste ooglid en daarmee maak je je smokey eyes  helemaal af. Gebruik voor je lippen een witte of lichtroze lipgloss om het geheel natuurlijk te houden, maar gebruik rood om er lekker uit te knallen. En verder is het aan jou zelf ook wel of niet veel mascara op je wimpers doet, het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Dit zijn de trends voor dit moment, maar het is ook altijd zelf experimenteren met wat je zelf mooi vindt en wat het beste bij jouw gezicht past. Je kunt ook zelf combineren met de trends hierboven om te kijken wat jij het mooiste vindt. Dit zie je ook terug op de catwalk, ontwerper Marc Jacobs geeft zijn modellen een natuurlijke en eenvoudige look, terwijl ontwerpers als Dolce & Gabbana meer kiezen voor een uitgesproken stijl, en dus kiezen voor rode lippen en fellere make-up. Belangrijk om te onthouden is dat de make-up van je ogen bij de kleur van je lippen moeten passen, maar ook zeker bij je gezicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Make-up voor beginners

Make-up kan een belangrijke rol spelen bij de verbetering van je natuurlijke looks. Het is dus heel belangrijk  om te begrijpen wat het doel is van alle materialen die je voor de make-up kunt gebruiken. Je moet weten dat als je make-up wilt dragen make-up er is om wat te verbeteren en mooi te maken en niet om je gezicht overdreven op te maken. Een foundation met een lichte bronzen kleur staat goed op alle huidskleuren. Combineer dit met perzik of roze oogschaduw en bruine of groene mascara en je zult er verbluffend mooi uitzien. Experimenteer natuurlijk ook zelf met de kleuren en bepaal wat je zelf mooi bij jezelf vindt staan.

Onthoudt wel dat het doel van foundation is om je huid te beschermen. Voor jonge meiden is foundation niet van algemeen belang, maar als je het wel wilt gebruiken, zoek dan kleuren uit die overeenkomen met de huidskleur van jezelf. Om de perfecte make-up te dragen als je naar school toe gaat, is het belangrijk dat je er natuurlijk en puur uitziet. Oogschaduwtinten die altijd erg mooi staan zijn de pastelkleuren, zoals paars, roze ofl lichtblauw, je kunt ook smokey eyes creëren met de kleuren donkerpaars, zwart en donkerbruin. Gebruik als aanvulling een glanzende lipstick als je lichte oogschaduw op hebt, en een donkere, matte lipstick voor je smokey looks. Mascara kan nog worden gebruikt om een waanzinnige oogopslag te krijgen.

Als je ’s avonds uit gaat, bijvoorbeeld naar een etentje of op stap, dan kun je opvallende kleuren make-up gebruiken. Gebruik lichte tinten oogschaduw, zoals wit of creme voor je oogleden tot aan je wenkbrauwen toe en maak dan contrast door een donkere kleur, zoals bruin, zwart of donkerpaars weer op je oogleden aan te brengen tot aan de plooi van het ooglid toe. Denk erom dat je niet gaat overdrijven door teveel donkere oogschaduw aan te brengen. Aanvullingen op de oogschaduw zijn zwarte of bruine mascara en een glanzende kleur lipstick op je lippen. Ook kun je nog voorzichtig wat glitters gebruiken voor je gezicht en lichaam. Zo krijg je een perfecte sprankelende gloed voor de nacht. Als je echt helemaal van de glitters bent, dan kun je ook lipgloss of lipstick gebruiken met glitters of shimmers en zelfs een oogschaduw die mooie glitters bevat. Om mooie opvallende wimpers te krijgen kun je een wimpertang gebruiken. Gebruik deze eerst voordat je mascara aanbrengt, doe je het net andersom dan kunnen je wimpers door de mascara aan je wimpertang vastplakken en bestaat de kans dat je wimpers van je ooglid aftrekt. 

De kleur van de blos op je jukbeenderen (blush) kan afhaneklijk zijn van verschillende factoren. Je moet een kleur blush uitzoeken die ook past bij de kleur van je huid en het moet natuurlijk ook passen bij de kleur van je lipstick. De kleur van de blush hoeft niet perse dezelfde kleur te hebben als je lipstick, maar moet wel wat in dezelfde tint blijven. Bijvoorbeeld als je een roze blush neemt voor je jukbeenderen, dan staat het super als je ook een roze tint lipstick gebruikt. Neem je een bruine blush, zoek dan ook een donkere kleur lipstick uit die er mooi bij staat. Je kunt blush aanbrengen op deze manier; breng de blush aan op je jukbeenderen, deze kun je voelen onder je ogen en dan aan de zijkant van je gezicht. De blush mag je wel helemaal naar de haargrens brengen, maar zorg er wel voor dat je niet teveel blush gebruikt, anders wordt het te overheersend.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips en trucs voor het toepassen van oogschaduw

Je hebt vast wel eens gehoord dat de ogen de vensters zijn van iemands ziel. In zekere zin is het waar, want je kan heel vaak wel raden wat voor persoon iemand is, of wat de onderliggende gedachte is van woorden die hij of zij zegt, simpelweg door te kijken naar de ogen. De ogen zijn opvallende onderdelen van het gezicht en worden zeker veel gebruikt in de communicatie via non-verbale taal.

Gezien het feit dat iemands ogen aandacht trekken wanneer andere mensen naar het gezicht kijken, zouden vrouwen er goed aan doen om hun ogen goed te doen uit laten komen in het gezicht. Want er is niets meer aantrekkelijk dan mooie, prikkelende ogen. De truc om mooie en prikkelende ogen te creëeren schuilt in de juiste toepassing van oog make-up en dan met name de oogschaduw. Hier zijn een paar tips en trucs om betoverende ogen te krijgen.

Één van de sleutels voor perfect opgemaakte ogen is hoe de kleuren van oogschaduw worden gemengd. De kleuren van je oogschaduw moeten bij elkaar passen en in harmonieus evenwicht zijn. Om dit te doen, moet je drie kleuren oogschaduw uitzoeken, een basiskleur, de hoofdkleur en een highlighter. Pas eerst de basiskleur toe op je oogleden en dan de hoofdkleur. Markeer daarna de plooi van je ogen met een highlighter. De kleuren van je oogschaduw moeten bij de kleur van je ogen passen. Door te experimenteren met kleuren kom je erachter welke kleuren mooi bij je ogen passen.

Doe geen oogschaduw op je wenkbrauwen, dit is teveel van het goede. Eenvoudig opgemaakte ogen zijn veel mooier. Je kunt wel een neutrale kleur oogschaduw aanbrengen tot aan je wenkbrauwen, maar denk erom geen opvallende kleuren. Het doel om een highlighting kleur op je ogen te doen is om sprankelende ogen te krijgen. Het is dus belangrijk om je highlighter zorgvuldig te gebruiken. Breng de highlighter daarom op de buitenste rand van de vouw van het oog aan, daardoor zullen je ogen groter lijken. Als je een primer gebruikt voordat je oogschaduw op je oogleden aanbrengt, zal de oogschaduw mooier lijken, maar ook langer blijven zitten. Glinstering is geweldig voor je ogen, maar wees voorzichtig met aanbrengen, want door de glinstering worden ook lijnen en rimpels zichtbaar. Als je probeert om smokey eyes te maken, probeer dan de kleur alleen op de oogleden aan te brengen.

Doe ook wat aan je lippen. Als je mooie, rode lippen wilt creëeren, gebruik dan wel een lichte oogschaduw. En gebruik een consealer voor je lippen om lijnen in je lippen te verbergen. Gebruik niet en zware oogschaduw en rode lippen, want je wilt er niet uitzien als een clown. Om je ogen groter te laten lijken kun je een paar puntjes witte poeder op de binnenkant van je ogen deppen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)