Tagarchief: rode lippen

Make-up trends herfst & winter 2011

In de herfst en winter heb je de mogelijkheid om lekker te experimenteren met de prachtige herfstkleuren (oranje, bruin, rood, geel en koraal). maar ook met de klassieke ‘smokey eyes’ look. Ook kun je voor je lippen de juiste kleur rood uitzoeken en deze gebruiken om je look helemaal compleet te maken.

* Make-up trend:  zachte, rustige kleuren

Één van de trends op dit moment is ‘less is more’. Dit houdt in dat hoe minder make-up je gebruikt hoe mooier je natuurlijke gezicht naar voren komt. Deze trend komt steeds meer naar voren, maar je moet je hier wel vertrouwd mee voelen. De look kan wat ‘kaal’ aanvoelen, vooral als je gewend bent om altijd (veel) make-up te dragen. Ook een voorwaarde voor deze look is dat je wel een gezonde huid moet hebben, anders zul je je er waarschijnlijk niet prettig bij voelen en wil je oneffenheden juist wegwerken met make-up. Bij deze look houdt je het simpel, je gebruikt een lichte foundation voor je huid die ook bij je gezicht past en evt. een klein beetje bruine mascara voor je wimpers. Als je dit te ‘kaal’ vindt, gebruik dan nog wat lichtroze oogschaduwpoeder en geef je jukbeenderen een klein beetje kleur (lichtroze/lichtbruin). Maak het daarna af met een witte of lichtroze lipgloss voor je lippen.

* Make-up trend:  grote, dikke wenkbrauwen

Als je geboren bent met mooie, grote wenkbrauwen, dan is dit op dit moment zeker in je voordeel. Dikke, perfect gevormde wenkbrauwen gaan weer een belangrijke trend spelen voor de herst en winter. Grote ontwerpers laten grote, dikke wenkbrauwen weer opvallen. Wel is het zo dat grote, dikke wenkbrauwen wel mooi gevormd moeten zijn , dus je moet regelmatig met je pincet verdwaalde haartjes weghalen om ze ook mooi te houden. Ook kun je ze nog inkleuren met ene wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder om het helemaal af te maken. Je kunt je dikke wenkbrauwen mooi uit laten komen, door geen mascara op je wimpers te doen. En gebruik een wenkbrauwkammetje met een klein beetje gel of lak om je wenkbrauwharen in model te brengen en dit de hele dag zo te houden.

* Make-up trend: natuurlijk

Sommige trends lijken altijd een trend te blijven vooral in een bepaald seizoen. Bijv. gouden oogschaduw gecombineerd met de herfstkleuren (oranje, bruin, rood, geel en koraal). Je kunt dus ook nu deze kleuren weer terug verwachten. De herfstkleuren worden natuurlijk geïnspireerd door de natuur, ook hier zie je deze kleuren naar voren komen. Gebruik deze kleuren als basis voor je make-up en maak het af door vervolgens met gouden accenten de andere kleuren te accentueren. Houdt het naast deze kleuren simpel en gebruik niet teveel zwarte eyeliner, anders wordt het too much.

* Make-up trend:  donkere kleuren

Wat je ook ziet is dat er een tegenovergestelde make-up trend naar voren komt die tegen deze ‘natuurlijke’ make-up trends ingaat. Dit houdt in dat er een mysterieuze, donkere en sexy make-up trend verschijnt die zal knallen in de herfst en winter. Voor deze look moet je héél veel eyeliner gebruiken en minder oogschaduw. Het accent wordt echt gelegd op de donkere lijnen. Gebruik een donkere oogschaduw om je bovenste ooglid te bedekken, maar gebruik ook wat in de buitenste hoek van je ogen en ook wat boven de vouw van je ooglid. Gebruik daarna dus een lichte (glimmende) oogschaduw vanaf de vouw van je ooglid naar de wenkbrauwboog toe. Als laatste gebruik je een donkere eyeliner voor het aanzetten van een donkere lijn onder je ogen en een witte eyeliner voor de binnenste rand van je onderste ooglid en daarmee maak je je smokey eyes  helemaal af. Gebruik voor je lippen een witte of lichtroze lipgloss om het geheel natuurlijk te houden, maar gebruik rood om er lekker uit te knallen. En verder is het aan jou zelf ook wel of niet veel mascara op je wimpers doet, het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Dit zijn de trends voor dit moment, maar het is ook altijd zelf experimenteren met wat je zelf mooi vindt en wat het beste bij jouw gezicht past. Je kunt ook zelf combineren met de trends hierboven om te kijken wat jij het mooiste vindt. Dit zie je ook terug op de catwalk, ontwerper Marc Jacobs geeft zijn modellen een natuurlijke en eenvoudige look, terwijl ontwerpers als Dolce & Gabbana meer kiezen voor een uitgesproken stijl, en dus kiezen voor rode lippen en fellere make-up. Belangrijk om te onthouden is dat de make-up van je ogen bij de kleur van je lippen moeten passen, maar ook zeker bij je gezicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Mooie rode lippen

Veel vrouwen zijn om verschillende redenen bang om hun lippen een heldere en levendige kleur rood te geven, maar de belangrijkste is toch wel dat ze twijfelen of ze de kleur rood wel kunnen dragen. In tegenstelling tot wat veel vrouwen denken, is het niet zo moeilijk om heldere rode lippen te creeëren. Het is een kwestie van weten hoe je het moet doen en wat je in gedachten moet houden wanneer je de kleur opbrengt.

Ten eerste moet je een rode kleur kiezen die bij de kleur van je huid past. Hoe bleker de huid is, hoe groter de lippen zullen lijken door de rode kleur. Als je huid een rozeachtige kleur heeft, moet je kiezen voor pruimen rood. Als je een wat meer gelige kleur huid hebt, dan staat een rode lippenstift warm en met een bruine basis erin komt je huid mooier naar voren.

Door rode lippenstift lijken je lippen ook groter. Dit is goed voor vrouwen met dunne lippen en een goede rode lippenstift voegt zeker meer volume aan hun lippen toe. Vrouwen met vollere lippen kunnen beter een rode lippenstift gebruiken waar nog een kleur in zit vermengd, bijvoorbeeld rood met bruin, of rood met paars. Door zo’n kleur te gebruiken zullen de lippen kleiner lijken. 

Om een maximaal effect te creeëren bij het aanbrengen van de rode lippenstift is het belangrijk dat je eerst een licht laagje foundation op je lippen aanbrengt. Wanneer de foundation droog is, kun je een dun laagje poeder op je lippen doen. Daarna omlijn je je lippen met een lipliner, maar zorg ervoor dat je lipliner overeenkomt met de kleur van je lippenstift. Anders heb je een kleurverschil en dat oogt zeker niet mooi.

Als je de lippenstift op doet, maak dan gebruik van een lippenseeltje om de kleur aan te brengen. Zo kun je het beter en gelijkmatiger over je lippen verdelen. Start altijd in het midden van je lop en werk dan naar de mondhoeken toe. Wanneer je klaar bent, ga dan met een tissue voorzichtig deppen en breng daarna een tweede laag lippenstift aan met het lippenseeltje. Dit zorgt ervoor dat je lippenstift langer blijft zitten.

Je lippenstift kan nog wat langer blijven zitten als je na de tweede laag lippenstift nog wat poeder aanbrengt op je lippen. Om je kleur lippenstift te behouden, is het belangrijk om niet op je lippen te gaan kauwen en ze niet uit te laten drogen, dit kun je voorkomen door een lippenbalsem te gebruiken.

Als je een felrode lippenstift op hebt, is het verstandig het rood in je gezicht te compenseren door de oogschaduw af te zwakken. Want als je een combinatie maakt van felrode lippen met een zware oogschaduw dan zie je eruit als een clown. Dus gebruik een lichte oogschaduw of wat eyeliner op je oogleden. Nog beter is dat je helemaal geen oogschaduw opdoet en alleen wat mascara op je wimpers.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)