Tagarchief: rimpels

Coverderm Concealer

Coverderm Concealer

Een uitstekende concealer die donkere kringen en fijne lijntjes camoufleert voor een frisse blik. Het bevat anti-age factoren die vrije radicalen bestrijden voor een jonger uitziende verschijning!

De concealer is speciaal ontwikkeld met een zeer zachte textuur en is, doordat het hypoallergeen is, ideaal om op de gevoelige huid onder de ogen te gebruiken. De concealer is waterproof en biedt de hele dag een perfecte dekking (SPF 15).

Waar kan ik Coverderm bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Coverderm concealer bestellen ➫ ➫ ➫

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Hoe rimpels tegen te gaan

Het hangt van je leeftijd af hoe je je rimpels moet behandelen. In je 20-er jaren is het belangrijk om rimpels en lijntjes tegen te gaan met een goede zonnebrandcreme. In dit stadium kan je huid nog steeds zichzelf vernieuwen en door het gebruiken van een zonnebrandcreme zal verdere schade voorkomen worden. En het geeft je huid ook een kans om zichzelf te regeneren. Een alpha-hydroxyzuur gebruiken in de vorm van een masker kan ook een goed idee zijn, omdat door het ‘peelen’ van de opperhuid (epidermis) je de dode huidcellen los maakt, waardoor de nieuwe gevormde huidcellen hiervoor in de plaats kunnen komen.

In je jaren 30- ontstaan er vaak wat diepere rimpels en lijntjes in je gezicht. Om je gezicht dan optimaal te verdedigen kun je gebruik maken van retinolproducten, zoals Retin-A of Renova. Beide zijn ontworpen om lijntjes en rimpels op te vullen door het lichaam te stimuleren om collageen aan te maken. Renova is daarentegen het enige middel dat is goedgekeurd door de FDA omdat het ook klinisch bewezen is dat het rimpels vermindert. Als je huid droog begint te worden, worden de lijntjes en rimpels meer zichtbaar, dit kun je bijwerken met een vochtinbrengende creme.

Bij hardnekkige rimpels die meestal ontstaan eind in de dertiger jaren en begin de 40-er jaren kun je volstaan met een goede creme, maar je kunt ook een dermatoloog bezoeken die je goede middelen voor kan schrijven om rimpels tot een beperking te houden. Vaak heeft een dermatoloog verschillende chemische peelings die kunnen helpen, dit hangt af van hoe je rimpels eruit zien en of je ook ouderdomsvlekken hebt. Zachte peelingen op basis van glycolzuur kunnen je helpen om fijne lijntjes en rimpels te verfijnen. Als je dit één keer in de maand doet en dit een paar maanden volhoudt zul je resultaat zien. Fijne lijntjes en rimpels zullen worden verfijnt, dit geldt niet voor diepe rimpels, bruine vlekken zullen vervagen en je algemene huidtint zal mooier en frisser worden.

Peelings die trichloorazijnzuur (TCA)  bevatten zijn een beetje sterker qua werking en zijn geschikt voor de diepe rimpels. Ze worden gebruikt ook in verschillende sterktes en de huid wordt na de behandeling meestal wat rood en gevoelig voor een paar dagen. Fenol peelings worden gebruikt als een laatste redmiddel voor zeer ernstige verkleuringen. De nadelen van fenol kunnen zijn dat je huidtint permanent lichter wordt en het kan meer gevolgen hebben dan een zachtere peeling.

Laserpeelings zijn nieuwere wapens die worden gebruikt in de strijd tegen rimpels, alleen deze zijn voorbehouden voor zeer ernstige rimpelvorming. Afhenakelijk van de schade, zou dit een alternatief kunnen zijn voor een facelift en dit mag alleen uitgevoerd worden door een dermatoloog of plastisch chirurg die veel ervaring heeft met lasergebruik. Wat een extra nadeel van dit type peeling is, is het genezingsproces, je moiet rekening houden met ernstige roodheid en gevoeligheid van je gezichtshuid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Nadelen van roken

Nadelen van roken. Wat kunt u elke dag merken?
 • Snel moe bij sporten, traplopen, spelen met de kinderen, enz. 
 • U hoest.
 • Geelbruine vingers en tanden. 
 • Uw haar en kleren stinken naar rook. 
 • Roken kost veel geld.
 • Kinderen worden ziek van uw rook.
 • U mag op steeds minder plekken roken. 
 • U bent bang dat u niet genoeg sigaretten bij u heeft.


Nadelen van roken. Wat merkt u pas na lange tijd?

Op een dag krijgt u last van roken. Sommige rokers krijgen één ziekte, sommige rokers meer. Hieronder leest u waarvan u last kunt krijgen.

 • Longen
  Chronische bronchitis (veel hoesten, er komt slijm uit de longen, weinig lucht).
  Emfyseem (veel hoesten, er komt slijm uit de longen, de longen gaan kapot, heel weinig lucht).
  Longkanker.
 • Huid
  Rokers krijgen sneller rimpels.
  Rokers lijken oud.
 • Tanden
  Vaker bloedend tandvlees.
  Ziekten in de mond.
 • Seks en baby’s krijgen
  Vrouwen worden moeilijker zwanger.
  Mannen hebben minder goed sperma.
  Zwangere vrouwen hebben meer miskramen.
  Ook worden hun baby’s vaker te vroeg geboren.
 • Wonden
  Wonden genezen langzamer.
  Meer ontstekingen.
 • Hersenen
  Meer kans op een beroerte.
 • Hart
  Meer kans op een hartaanval.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Deep tissue- en bindweefselmassage

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide krachtige massages. De ene massage wordt toegepast op de bindweefsellaag en bij de andere worden de spieren juist stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Bindweefselmassage
Bindweefsel wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulitis en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven.

De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Botox

Wat doet dit medicijn en waarvoor wordt het gebruikt?

De werkzame stof in Botox is botuline A toxine. Botuline A toxine verlamt de zenuwen die de spieren aansturen, waardoor de spieren verslappen. Het toxine is afkomstig van de botulinebacterie. Dit toxine is een gif dat in warme zomers in stilstaand water ook verantwoordelijk is voor vis- en watervogelsterfte (‘botulisme’).

In kleine hoeveelheden en precies in een bepaalde spier toegediend kan het bij een scala van aandoeningen worden gebruikt: spierpijn en spierkramp door dystonie of spasticiteit, overmatig zweten van de oksels, overmatige speekselvloed en als cosmetische ingreep bij bepaalde huidaandoeningen, zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Spierkrampen

Toepassing
Botuline A toxine wordt gebruikt bij mensen die verkrampte spieren hebben als gevolg van dystonie of spasticiteit.

Verschijnselen
Bij dystonie is sprake van een stoornis in de aanspanning van de spieren. De spierspanning is vaak te hoog. Verder is er een verstoorde samenwerking tussen de spieren. Hierdoor ontstaat beven, trillen en abnormaal draaiende of wringende bewegingen in een of meer lichaamsdelen en kan de lichaamshouding in rust of bij bewegen afwijkend zijn. Dit veroorzaakt pijn en ongemak.

Voorbeelden van dystonie zijn ongecontroleerde bewegingen van hoofd en nek (scheve gedraaide nek, `torticollis`), van de oogleden (knipperen of dichtvallen, `blefarospasme`), van de stembanden (geknepen stem, `dysfonie`), van de mond, tong en kaakspieren (abnormaal opensperren en dichtklemmen van de mond), van de spieren aan één kant van het gelaat (`hemifacialisspasme`), van de armen, handen of vingers (`schrijverskramp`, `muziekkramp`).

Bij spasticiteit zijn bepaalde spieren abnormaal samengetrokken. Voorbeelden zijn een aangeboren spitsvoet of andere misvormingen bij kinderen en spastische vervorming van pols, hand of arm na een beroerte.

Werking
In zeer kleine hoeveelheden op de juiste plaatsen ingespoten, verlamt botulinetoxine langdurig de zenuw die de verkrampte spier aanstuurt. De spier verslapt daardoor en de dystonie of spasticiteit nemen af.

Effect
De werking is merkbaar na één tot twee weken. Hoewel botulinetoxine de zenuw blijvend verlamt, duurt de werking meestal twee tot vier maanden lang. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee de zenuw nieuwe uitlopers vormt die de functie van de verlamde zenuw overnemen.

Spierpijn

Botuline A toxine wordt gebruikt om spierpijn door verkrampte spieren als gevolg van dystonie of spasticiteit te behandelen. Hoe het werkt, kunt u lezen bij Spierkramp.

Overmatige transpiratie

Men spreekt van overmatige transpiratie wanneer u, ook zonder inspanning, last heeft van veel zweten. U hebt continu vochtige handen en/of voeten. Op uw kleding zijn vaak vochtplekken zichtbaar, vooral op de rug en onder de oksels.

Werking
Botuline A toxine verlamt de zenuwen die de zweetklieren aansturen. In zeer kleine hoeveelheden ingespoten in de buurt van de zweetklieren in de oksels legt botuline A toxine de zweetproductie stil.

Effect
De werking is merkbaar binnen één week en houdt gemiddeld 7,5 maand (Botox) of 11 maanden (Dysport) aan.

Overmatige speekselvloed

Overmatige speekselvloed of kwijlen is een sociaal zeer hinderlijke aandoening. Het kan verschillende oorzaken hebben: neurologische stoornissen, zoals epilepsie, de ziekte van Parkinson, amyotrofe lateraalsclerose (ALS), een beroerte, infectie van de mondholte of het gebruik van sommige geneesmiddelen.

Werking
Botuline A toxine verlamt de zenuwen die de speekselklieren aansturen. In zeer kleine hoeveelheden ingespoten in de buurt van de speekselklieren remt botuline A toxine de speekselproductie.

Effect
Er zijn nog onvoldoende gegevens over het effect. Een eerste onderzoek wijst uit dat de werking merkbaar is binnen één week. De werking houdt gemiddeld drie maanden aan.

Toepassing
Veel rimpels in het gelaat ontstaan door willekeurig of onwillekeurig aanspannen van spiertjes vlak onder de huid. Hierdoor kunnen vooral fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes aan weerszijde van de ogen ontstaan.

Mensen die veel fronsen, kunnen ongewild een norse of boze uitdrukking krijgen. Als men dit hinderlijk vindt, is het mogelijk voor een cosmetische behandeling met botuline A toxine te kiezen.

Werking
In zeer kleine hoeveelheden op de juiste plaatsen ingespoten verlamt botulinetoxine langdurig de zenuw die de spiertjes onder de huid aanstuurt. De spiertjes verslappen daardoor en de rimpelvorming neemt af.

Effect
De werking is merkbaar na één tot twee weken. Hoewel botulinetoxine de zenuw blijvend verlamt, duurt de werking meestal twee tot vier maanden lang. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee de zenuw nieuwe uitlopers vormt die de functie van de verlamde zenuw overnemen.

Bijwerkingen van dit medicijn?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. In welke mate u er last van heeft, hangt af van de hoeveelheid en de plaats van inspuiting.

De belangrijkste bijwerkingen zijn slikproblemen, hangend ooglid, oorontsteking, pijn, virusinfecties en spierzwakte.

Verder kunnen mensen met de spierziekte myasthenia gravis en mensen met slikproblemen of ademhalingsproblemen extra last van hun aandoening krijgen. Overleg met uw arts als een van deze aandoeningen heeft.

Sommige bijwerkingen zijn het gevolg van een plaatselijk te sterke werking, deze bijwerkingen verdwijnen vanzelf weer geleidelijk in enkele weken. Hieronder volgt een overzicht van de bijwerkingen.

Soms

•Virusinfectie en oorontsteking.
•Pijn en spierzwakte.

Zelden

•Ontsteking van het neusslijmvlies, luchtweginfecties, grieperig gevoel en koorts.
•Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, en een tintelingen of een doof gevoel.
•Spierpijn, stijfheid en pijn in de spieren en gewrichten.
•Zweten op andere plaatsen dan de oksels en abnormale lichaamsgeur.
•Droge mond, misselijkheid en opvliegers.
•Huiduitslag en kaalheid.
•Pijn en een brandend gevoel of bloedingen op de injectieplaats.

Zeer zelden

•Depressie en slapeloosheid.
•Flauwvallen.
•Geheugenverlies.
•Huiduitslag, jeuk en galbulten. In zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening ontstaan met blaarvorming. De blaren ontstaan met name op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Neem dan direct contact op met uw arts.
•Oedeem. Dit merkt u vooral aan opgezwollen enkels en voeten.
•Spiertrekkingen en hartritmestoornis. Een hartritmestoornis merkt u aan hartkloppingen, duizeligheid en flauwvallen. Neem contact op met uw arts als u hier last van heeft.
•Ernstige allergie (met onder andere benauwdheid, zwelling van mond, keel of strottenhoofd, shock). Krijgt u last van benauwdheid, zwelling van mond, tong, keel of strottenhoofd, ernstige huiduitslag of galbulten, staak dan meteen het gebruik en neem contact op met uw arts
Verder bij toepassing bij scheve gedraaide nek (‘torticollis’), bij spierkrampen in de oogleden (‘blefarospasme’) en bij spierkrampen aan een kant van het gelaat (‘hemifacialisspasme’):

•Soms: slikproblemen, hangend ooglid.
•Zelden: oogontsteking, droge ogen, lichtschuwheid, tranenvloed.
•Zeer zelden: dubbelzien, wazig zien, gezwollen ooglid, verhoogde oogdruk.
Bij toepassing bij spasticiteit bij kinderen ook

•Zelden: moeite met lopen, de urine niet kunnen ophouden.
Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Hoe, wanneer en hoe lang?

Kijk voor de juiste dosering altijd op de bijsluiter of op de verpakking.

Hoe?
De injectie moet door een gespecialiseerde arts worden toegediend.

Hoe lang?
Een injectie werkt afhankelijk van de dosering en plaats van inspuiting enkele weken tot maanden. De oorspronkelijke klachten komen dan geleidelijk weer terug. U kunt daarna weer opnieuw een injectie krijgen, overleg hierover met uw arts.

Dosis vergeten?
Als u een afspraak vergeten bent bij de specialist, kunt u alsnog een nieuwe afspraak maken.

Autorijden, alcohol, voeding?

Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan…

autorijden?
Sommige medicijnen hebben invloed op het reactievermogen. Het is dan strafbaar om aan het verkeer deel te nemen. Als u bij een ongeval betrokken raakt terwijl uw rijvaardigheid is beïnvloed, bent u wettelijk aansprakelijk voor de gevolgen. Of dit medicijn de rijvaardigheid beïnvloedt, leest u hieronder.

Dit medicijn kan bepaalde bijwerkingen veroorzaken en deze zouden uw rijvaardigheid kunnen verminderen. Deze bijwerkingen zijn wazig zien, duizeligheid, slaperigheid, spierzwakte en lichaamszwakte. Beoordeel zelf hoeveel last u van deze bijwerkingen heeft. Houd rekening met onderstaande tips als u besluit te gaan autorijden.
alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Wisselwerking van dit medicijn?

Er zijn van dit middel geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

Zwangerschap en borstvoeding?

Zwangerschap
Gebruik dit middel niet tijdens de zwangerschap. Als u dit middel gebruikt en u denkt erover zwanger te worden, overleg dan met uw arts. Zo mogelijk kunt u tijdelijk overstappen op een ander middel.

Borstvoeding
Gebruik dit middel niet als u borstvoeding geeft of stop de borstvoeding. Het is niet bekend of dit middel in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk is voor de baby. Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Mogelijk kan de arts u (tijdelijk) een ander middel voorschrijven, waarvan wel bekend is dat u het veilig kunt gebruiken.

Stoppen met dit medicijn?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit middel stoppen.

Indien u dit middel jarenlang in vrij hoge dosering heeft gebruikt, zoals bij torticollis, is er een kleine kans op een tijdelijke verergering van de kramp, epileptische aanvallen of hallucinaties. In deze gevallen is het beter de behandeling af te bouwen door de hoeveelheid in te spuiten botuline A toxine geleidelijk te verlagen.

Hoe en waar is dit medicijn verkrijgbaar?

Botuline A toxine is sinds 1993 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknamen Botox en Dysport in injecties.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Het wegwerken van rimpels op jonge leeftijd

Wanneer je in je twintiger jaren bent is de kans groot dat de eerste tekenen van vroegtijdige veroudering zichtbaar worden. Als kleine veranderingen in je gezicht, zoals lijntjes, verkleuringen en gesprongen bloedvaatjes je opvallen, gebruik dan deze tips om een weer een mooie en jonger uitziende huid te krijgen.

Wees een verstandige koper

Wees voorzichtig met producten die je in de winkel koopt. De meeste anti-aging zijn ontwikkeld voor de volwassen huid. Aangezien je nog steeds in je jonge jaren bent, zal zo’n formule, waar veel olie in wordt verwerkt niet goed zijn voor de actieve olieklieren in je huid. Probeer daarom te zoeken naar cremes, gels of serum die niet veel olie bevatten.

Zonnebrandmiddel/ Sunprotectie

Het is wenselijk, dat als je gebruik maakt van een product dat je ’s morgens opdoet je een product kiest waar ook een zonnebrandmiddel (SPF) inzit. Als je van plan bent niet dagelijks een creme met zonnebrandmiddel te gaan gebruiken, dat kan het resultaat je zeer tegen vallen.    

Voeden met voedingsstoffen

Cremes, gels of serum met een hoog gehalte aan antioxidanten zullen je huid de nodige voedingsstoffen geven en je helpen te beschermen tegen stress en andere omgevingsfactoren, zoals vervuilde deeltjes in de lucht.

Zorg goed voor je ogen

Een van de eerste gebieden van je gezicht waar je tekenen van veroudering zult zien is de huid rondom de ogen. Deze moet je dan ook vroegtijdig insmeren met een creme die goed hydrateert, zelfs als de rest van je gezicht nog geen tekenen van veroudering heeft.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Plastische chirurgie ook bij mannen populair

Plastische chirurgie bij mannen is aan een ferme opmars bezig. De populairste ingrepen zijn het laten weghalen van ‘oogzakjes’ of hangende wangen en overmatig zweten, een terugwijkende haarlijn, diepe rimpels en hun ‘manborsten’ laten aanpakken. Het bewijst dat ook mannen aan hun lichaam willen laten werken.
Een studie toonde eerder dit jaar al dat 40 procent van de mannen nadenken over een cosmetische ingreep. Verder blijkt uit Brits onderzoek dat het aantal behandelingen met botox met 57 procent steeg.
Toch verschillen mannen en vrouwen in hun ‘beleving’ van de plastische chirurgie. Zo zullen mannen er alles aan doen om een operatie te vermijden, de behandeling zo kort mogelijk te houden met een snel en natuurlijk resultaat.

Tegenwoordig kunnen mannen met laser lypolise hun borsten laten verwijderen. Het kan onder lokale verdoving, het duurt binnen de 30 minuten en de 2 uur. Zwellingen en kneuzingen voor enkele dagen zijn de pijnlijke gevolgen. Je kunt deze procedure eigenlijke makkelijk te vermijden door fit te blijven.
Dikke wallen onder de ogen kan je laten verwijderen in 15 minuten en zonder verdoving. Dat gebeurt door een lichaamseigen zuur in de holle huid onder de ogen te spuiten en het geheel daarna te masseren. Het resultaat is negen maand zichtbaar, al moet je wel rekenen op een maand lang kneuzingen en zwellingen, waarvan je een week lang beter binnen blijft. Voor de procedure kan uitgevoerd worden moet je wel op consultatie om te zien of de procedure geschikt is voor jou. Omdat mannen een dikkere huid hebben, gebruiken ze best een speciaal soort botox, dysport genaamd, om hun diepe rimpels te laten wegwerken. Dysport werkt wel op dezelfde manier als ‘gewone’ botox: het bevriest het voorhoofd, waardoor geen rimpels meer kunnen ontstaan. De behandeling is effectief voor 1 tot 9 maanden.

De nieuwste techniek om een terugwijkende haarlijn aan te pakken maakt gebruik van follikeltransplantatie. Daarbij worden de haarfollikels in plaats van stroken huid en haar getransplanteerd van gebieden met veel haar naar kalende gebieden. Dat gebeurt onder plaatselijke verdoving met een soort naald.
Het duurt wel zes maand voor het haar begint terug te groeien en er is een klein risico’s op uitdunning in het gebied waar de follikels worden weggenomen. Het voordeel is wel dat er bijna geen littekens zijn én het haar zelf teruggroeit. De ingreep kan ook uitgevoerd worden bij mannen met heel dun of weinig haar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)