Tagarchief: puistjes

6 natuurlijke remedies voor een vette huid

Een vette huid vereist iets meer zorg en aandacht, dan een huid die niet zo vet is. De volgende 6 nauurlijke remedies helpen om je poriën te reinigen van talg en vuil, om zo ook acne op een afstand te houden.

Zorg er teneerste voor dat je een goede huidverzorging opbouwt voor je vette huid. Dit houdt in dat je je huid goed reinigt en goed verzorgt zodat je dode huidcellen kunt verwijderen en daardoor ook het overtollige talg (hierdoor ontstaat een vette huid) weg kunt nemen.

Kruidenmasker

Behandelingen met kruiden zullen ervoor zorgen dat je huidcellen worden gevoedt met vitamines. Gebruik bv. salie om de talgproductie te beheersen en het zorgt er ook voor dat je je huidteint mooi houdt. Doe een kleine hoeveelheid salie in een middelgroot kopje en giet er heet water overheen. Laat het kruid ongeveer 25-30 minuten weken in het kopje. De volgende stap is om de het mengsel af te laten koelen. Als het voor jou voldoende is afgekoeld, dan kun je een (katoenen) doekje of evt. een wattenschijfje in dit mengsel onderdompelen en hier je gezicht mee reinigen.
Een andere manier is om 2 eetlepels (natuur)yoghurt te nemen en dit in een kommetje te doen en dan hier twee eetlepels salie in te doen. Voeg daarna nog een eetlepel fijne havermeel toe en roer dit goed door elkaar. Daarna het gezicht eerst zorgvuldig reinigen en het masker aanbrengen.
Voor allebeide maskers geldt dan je dit minstens 1 keer per dag en dan zeker een week (evt. 2 weken) lang moet aanbrengen en je zult zien dat je huidconditie zal verbeteren.

Mango

Je kunt acne op een goede afstand houden als je je poriën goed schoon houdt van talg en vuil. Indonesische vrouwen maken ook vaak gebruik van een natuurlijke mango om een zijdezachte houdt te krijgen en te behouden.

Schil een (middelgrote) mango en pureer het vruchtvlees tot een papje. Je hoeft aan dit papje verder niets toe te voegen, smeer het daarna met ronddraaiende bewegingen op je huid. Laat het dan ongeveer 4-5 minuten zitten, zodat het kan intrekken in je huid. Was daarna het papje eraf met water en een droge doek. Je gezicht zal hierdoor zijdezacht aanvoelen.

Aloë Vera en mandarijn

Gebruik citrusachtige etherische oliën om je poriën te reinigen en een gezonde teint te krijgen. Pak een kom en voeg 3 eetlepels van de Aloë vera gel toe en voeg dan nog 4 druppels essentiële olie ‘mandarijn’ toe.

Verwijder alle sporen van make-up en andere cosmetica van je gezicht. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten ziten, spoel tenslotte het mengsel af met lauw water. Deze biologische ingrediënten zullen je vette huid doen verminderen.

Appel

Dit is een relatief nieuw middel om huidproblemen te behandelen,maar talrijke studies hebben aangetoond dat appels een wonderbaarlijk effect hebben op acne en op de vette huid. Want appels zijn rijk aan alfa-hydroxy zuren die de poriën goed kunnen reinigen.
Maak met behulp van een blender 1 of 2 appels tot een pasta (haal wel de schil er af en verwijder het klokhuis). Breng het masker op je gezicht en laat het zitten voor ongeveer 20 minuten. Haal het er daarna af met lauwwarm water en droog je gezicht af met een handdoek.

Tarwekiem olie

Tarwekiemolie is rijk aan anti-oxidanten en vitamine E. Het is goed te gebruiken voor het verzorgen van je huid, vooral als je problemen hebt met veel talgproductie (vette huid). Giet een kleine hoeveelheid van deze olie op je vingers en masseer het in je huid. Laat het op je gezicht gedurende 40 minuten om ervoor te zorgen dat je poriën alle noodzakelijke voedingsstoffen absorberen. Was tenslotte de olie van je gezicht met lauwwarm water en droog je gezicht af. Je zult voelen dat de talgproductie minder zal worden.

Citroengras

Stomen kan ook goed helpen om je huid in een perfecte conditie te krijgen of te behouden. Je kunt door middel van stoom in samenhang met een kruidenbehandeling je poriën goed schoonmaken van talg en vuil. Door te stomen gaan je poriën ‘open’ staan, zodat het goed voedingsstoffen kan opnemen en ook goed gereinigd kan worden.
Maak 2 liter heet/ kokend water klaar in een grote kom en voeg hier 4 eetlepels citroengras (of evt. lemongrass oliedruppels) aan toe. Wacht totdat de stoom voor je aangenaam genoeg is en ga met je hoofd boven de kom hangen en leg een handdoek over je hoofd, zodat de stoom goed kan doordringen in je huid. Blijf onder de handdoek voor gedurende 15 minuten en spoel daarna je gezicht af met koud water. Door af te spoelen met koud water gaan je poriën snel weer ‘dicht’, zodat er minder snel vuil meer binnen kan dringen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

8 mythen over schoonheid

Vaak hebben we vanaf onze tienerjaren adviezen en tips meegekregen over schoonheid van je lichaam en de verzorging daarvan. Sommige adviezen en tips klinken te mooi om waar te zijn en andere klinken ons redelijk in de oren en daar geloven we ook in. Hieronder staan 8 mythen die aan de kaak worden gesteld over of ze waar of niet waar kunnen zijn.

Mythe 1: Door het plukken van grijze haren komen er meer grijze haren terug

Deze mythe heeft zeker alleen maar betrekking op schoonheid. Het is een natuurlijk proces dat we met de jaren ouder worden en dat daarmee ook de kleur (pigment) langzaam uit je haar verdwijnt. Op welke leeftijd dit gebeurt is niet te zeggen, want dit verschilt per persoon. De één heeft al vroeg grijze haren, terwijl de ander nog jaren van zijn natuurlijke haarkleur kan genieten. Vaak is het zo dat wanneer je je eerste grijze haar of haren hebt ontdekt, je zelf meer bewust bent dat ze er zijn en weer terug komen en dat je daardoor beter en vaker gaat controleren. Hierdoor zal het lijken dat je steeds meer grijze haren krijgt, omdat je er nu zo op gefocust bent.

Mythe 2: Door haartjes te scheren groeien ze dikker weer terug

Dit is zeker een mooie mythe. Door het scheren van haartjes lijken de haartjes dikker weer terug te komen. Het scheermes scheert de haartjes af tot op de oppervlakte van de huid. Als de haartjes dan weer teruggroeien dan groeit het brede gedeelte van het haartje (onder de huid) uit en daardoor lijken de haartjes dikker weer terug te komen. Maar het uiteinde van de haartjes blijven wel dun.

Mythe 3: Mayonaise is een goede conditioner

Dit is geen mythe, tenminste zolang de mayonaise ook echte mayonaise is. Echte mayonaise is een geweldige conditioner. De olie en de eieren die een bestanddeel zijn van echte mayonaise zijn rijk aan vetzuren en eiwitten die het haar voeden en zacht zullen doen aanvoelen.

Mythe 4: Ijs op de huid maakt de poriën kleiner

Er is niets dat er voor kan zorgen dat de poriën in je huid kleiner kan maken. De grote van de poriën is genetisch aangelegd en een koudere temperatuur (zoals ijs) kan er niet voor zorgen dat je poriën kleiner worden. Wel is het zo dat als je gaat stomen (met warm/kokend water) je poriën open gaan staan, maar de grootte van je poriën zal ook hier hetzelfde blijven.

Mythe 5: Tandpasta kan puistjes genezen

Dit is voor een gedeelte waar. Bestanddelen die vaak voorkomen in tandpasta zijn vaak menthol (dit zorgt ook voor dat frisse gevoel in je mond) en andere ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat als je dit op een puistje smeert, het puistje sneller opdroogt en sneller geneest dan wanneer je er niets aan zou doen. Maar toch kan tandpasta die een puistje kunnen laten genezen ook zorgen voor irritatie op het puistje, dus is het verstandiger om speciale creme voor puistjes te gebruiken dat niet schadelijk is voor je huid.

Mythe 6: Bier op de huid smeren voordat je gaat zonnen resulteert in een mooie bruine kleur.

Dit is niet waar. In feite moet je erom denken dat je niet tussen 12 en 3 uur teveel in de zon zit en dat je je altijd goed insmeert met zonnebrandcreme. Het toepassen van bier op je huid voordat je gaat zonnen doet helemaal niets voor je huid. Sommige mensen hebben gewoon meer aanleg voor het krijgen van een mooie bruine kleur dan anderen. De één wordt mooi bruin en de ander wordt helemaal rood en verbrand. Ook dit is een kwestie van genetische aanleg.

Mythe 7: Als je vaak met je benen over elkaar zit leidt dit tot spataderen.

Deze mythe is niet waar. De ware oorzaken voor het krijgen van spataderen zijn nog niet allemaal bekend. Wel is het zo dat langdurig staan kan bijdragen aan het krijgen van spataderen. En ook hier is het zo dat sommige mensen meer aanleg hebben voor het krijgen van spataderen dan anderen. Erfelijkheid dus, leeftijd en gewicht spelen ook zeker een rol mee.Door vaak met je benen over elkaar te zitten zul je zeker geen spataderen krijgen, hiervoor zijn dus meer oorzaken nodig, maar denk er wel om dat als je al spataderen hebt, dit er wel voor kan zorgen dat het erger wordt.

Mythe 8: Door bij vermoeidheid je voeten te wassen zullen de aderen opzwellen

De aderen in je voeten worden zwellen op wanneer je vermoeid bent. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om de vermoeidheid in je voeten te kalmeren. Het is dus niet zo dat dit gebeurt als je je voeten wast. Het is in feite het beste om de voeten te weken in warm water om de bloedcirculatie verder te verhogen om zo de vermoeidheid wat te doen wegnemen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Modder- of kleimasker voor je gezicht

Het dagelijks reinigen van je gezicht en daarna goed verzorgen is één van de belangrijkste dingen om je huid gezond en mooi te houden. Maar soms is het lekker voor jezelf en ook goed voor je huid om dit eens diep te reinigen en te verzorgen.

Een masker van modder voor je gezicht of een kleimasker kan wonderen doen voor je huid en het mooiste is dat je dit gewoon thuis kunt doen. Veel merken bieden een groot assortiment aan gezichtsmaskers (dr. van der Hoog, Montagne, Zarqa, Mudd Mask, Garnier, Nivea). Een moddermasker reinigt je gezichtshuid en stimuleert de bloedsomloop, daarentegen werkt het ook nog eens ontspannend en helpt het om afgestorven huidcellen te verwijderen.  De poriën worden grondig gereinigd en de mineralen in het masker binden het vocht in de hoornlaag van je huid en daardoor zal je huid gladder aanvoelen. De huid zal elastischer worden en minder snel uitdrogen.

Het is belangrijk voordat je begint met je masker, dat je goed je gezichtshuid reinigt. Je kunt met een wattenschijfje met reinigingsmelk of tonic je huid schoonmaken, doe dit net zolang totdat er geen viezigheid meer op het wattenschijfje verschijnt. Na de reiniging kun je het masker toepassen op je gezicht en nek, houdt wel rekening met de huid rondom je ogen. Laat dan het masker volledig drogen. Een masker droogt ongeveer in 10 – 15 minuten op, je kunt het trouwens wel wat langer laten zitten op probleemgebieden. Als de tijd erop zit, kun je het masker van je gezicht afspoelen met een washandje en warm water. Zorg ervoor dat je alles van het masker er grondig afhaalt en gebruik daarna eventueel nog een peeling gevolgd door een vochtinbrengende creme.

Probeer een modder- of kleimasker 1 maal in de 1 a 2 weken aan te brengen op je huid, het is maar net hoeveel tijd je vrij hebt om dit te doen natuurlijk, maar je zult na een aantal keren merken dat de teint van je huid mooier en egaler zal worden, met minder oneffenheden.

Hieronder staan de voordelen van een gezichtsbehandeling met een masker van modder of klei:
– het absorbeert overtollige olie
– grote poriën worden kleiner
– het verzacht lichte lijntjes op je gezicht en hals
– het helpt erg goed om puistjes op te laten drogen
– ook vermindert het vlekjes
– het ontspant vermoeide gezichts- en halsspieren
– het verwijdert droge cellen en onzuiverheden
– het verzorgt je huid met vitaminen, mineralen en vocht
– en meeëters zullen minder terugkomen (ook afhankelijk van je voedingspatroon)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dalacin-T

Wat is Dalacin-T?

Dalacin T is een antibioticum van de lincomycinegroep, het remt de groei van sommige bacteriën. Het werkzame bestanddeel is clindamycin, overeenkomend met 10 mg clindamycine per ml lotion. Andere bestanddelen zijn propyleenglycol, isopropylalcohol en gezuiverd water.

Waar wordt het voor gebruikt?

Clindamycin is een antibioticum van de lincomycinegroep, het remt de groei van sommige bacteriën. Artsen schrijven clindamycine op de huid voor bij acne.

Bij deze aandoening zijn de poriën in de huid van het gezicht, de rug, schouders of borst verstopt. De talgklieren in de huid produceren talg, een vet waarmee de huid zichzelf beschermt. Door hormoonveranderingen, zoals in de puberteit, wordt meer talg aangemaakt. Bovendien laat de hormoonverandering de huid sterker groeien, wat de poriën afsluit. De talg hoopt zich dan op en mee-eters ontstaan.

Soms raken de poriën geïnfecteerd met de acnebacterie (Propionibacterium acnes). Door woekering van deze bacterie barst de porie open, gaat de plek ontsteken en ontstaan pukkels en puistjes.

Waar kan ik Dalacin-T bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Dalacin-T (creme) bestellen ➫ ➫ ➫

➫ ➫ ➫ Online Dalacin-T (lotion) bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Diane-35

Wat is Diane – 35?

Diane-35 (Dianette) is bedoeld voor de behandeling van acne, vette huid (seborroe) of lichte overbeharing (licht hirsutisme) bij vrouwen in de geslachtsrijpe leeftijd, voor zover hormonale behandeling noodzakelijk wordt geacht.

Wat doet Diane – 35?

Cyproteronacetaat is een hormoon dat lijkt op het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Het werkt ook anti-androgeen, dat wil zeggen dat het de werking tegengaat van mannelijke geslachtshormonen. Sommige andere progestageenhormonen hebben een lichte werking als mannelijk hormoon. Vrouwen die gevoelig zijn voor deze mannelijke werking van progesteron of progestageenhormonen merken dit aan een vette huid, acne en haargroei op ‘mannelijke’ plaatsen, zoals op de borst, bovenbenen, bovenlip en kin en wangen.

Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon. De combinatie met cyproteronacetaat maakt dat Diane-35 ook als anticonceptiepil werkt. Het is een zogenaamde sub-50-pil. Dit betekent dat deze pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon bevat.

Deze anticonceptiepil zorgt ervoor dat de eisprong wordt geremd en er geen eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Bovendien maakt het de slijmprop in de baarmoederhals moeilijk doordringbaar voor zaadcellen. Ook de binnenkant van de baarmoeder wordt minder geschikt voor het innestelen van een eventueel bevruchte eicel. Let op; de Diane 35 pillen worden alleen nog voorgeschreven bij acne en overmatige haargroei, de pillen mogen niet meer worden gebruikt voor anticonceptie, dit in verband met verhoogde kans op veneuze trombose.

Artsen schrijven het voor bij:

Acne is een aandoening van de talgklieren in de huid. Deze produceren talg, een soort vet waarmee de huid zichzelf beschermt. Als een porie verstopt raakt, hoopt de talg zich op en ontstaan mee-eters. Door infectie van de porie met de acnebacterie ontstaan ontstekingen. Dit merkt u aan puistjes en pukkels. Bepaalde geslachtshormonen zoals androgene en progestagene geslachtshormonen vergroten de talgproductie. Hierdoor ontstaat met name in de puberteit en rond de menstruatie meer acne. Ook het gebruik van de anticonceptiepil kan bij vrouwen die daarvoor gevoelig zijn een vette huid en acne veroorzaken. Cyproteronacetaat gaat de werking van androgene hormonen tegen.

Artsen schrijven Diane-35 voor aan vrouwen zonder kinderwens, als andere middelen om de acne te behandelen niet voldoende werken. U merkt binnen enkele maanden gebruik dat de vette huid en acne afnemen.

Waar kan ik Diane – 35 bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Diane-35 bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips hoe van meeëters af te komen

Meeëters zijn kleine, donkere puntjes die zich meestal in je gezicht bevinden, maar ze kunnen ook op andere plaatsen voorkomen, zoals bijv. in je oren. Deze donkere puntjes zijn poriën die verstopt zijn met dode huidcellen, olie en bacteriën. Oorzaken van de meeëters kunnen zijn het niet goed of voldoende reinigen van je gezicht, maar ook kunnen door erfelijke eigenschappen, hormonen, bepaalde medicijnen, stress of op olie gebaseerde make-up leiden tot meeëters.

Je kunt van meeëters af komen door ze bij de schoonheidsspecialiste te laten verwijderen, maar je kunt ook zelf aan de slag door eerst je gezicht te laten stomen, zo zorg je ervoor dat de poriën open gaan staan, zodat je de meeëters daarna beter zelf uit kunt knijpen. Ook zijn er comedonenlepeltjes verkrijgbaar bij de drogist, deze lepeltjes hebben een gaatje in het voorstukje van de lepel. Dit voorstukje zet je dan op de meeëter en dan kun je hem eruit drukken. Je moet er wel om denken dat je het lepeltje elke keer goed desinfecteert, anders krijg je vuiligheid op andere plaatsen in je gezicht. Als je er niet teveel drukte van wilt hebben, kun je ook kant-en-klare pads kopen bij de drogist, deze kun je dan op het te behandelen gebied plakken, ongeveer 10 minuten laten zitten en dan verwijderen. Ook kun je je gezicht scrubben met een creme, bijv. talgbeperkende creme.

Ook kun je de volgende tips volgen:

– probeer zo gezond mogelijk te eten, veel water, groente en fruit bevorderen een gezondere huid

– gebruik cremes die AHA (Alpha Hydroxy fruitAcids) oftewel fruitzuren bevatten, zoals glyco-cremes, de dode huidcellen worden hierdoor verwijderd, hierdoor kun je je gezicht beter reinigen en schoonhouden.

– houdt je haar uit de buurt van je gezicht, want vettig haar kan je gezicht vuil maken en hierdoor kunnen poriën ook verstopt raken.

– maak je huid goed schoon, probeer ’s morgens en ’s avonds je gezicht goed schoon te maken, met reinigingslotion of water.

– vermijdt het wassen van je gezicht met zeep meer dan 2 keer per dag, maar was liever je gezicht met water.

– orale antibioticatabletten, zoals tetracycline kunnen door de dokter worden voorgeschreven voor ontstoken meeëters.

– breng een pasta van bloem en wrongel aan op je gezicht, als het mengsel hard en opgedroogd is, veeg dan voorzichtig met je vingertoppen dit eraf en was daarna je gezicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Ga puistjes niet uitknijpen

Een puistje kan erg vervelend zijn. Het doet pijn en het ontsiert je gezicht. Je weet dat het beter is om er niet aan te zitten, maar toch kun je het meestal niet laten om er regelmatig even aan te zitten. En eigenlijk wil je het puistje wel uitknijpen zodat het minder zichtbaar wordt. Doe dit niet, hieronder staan 7 goede redenen om het puistje niet uit te knijpen.

1) Litteken
Puistjes uitduwen veroorzaakt littekens. Is dat niet erger dan enkele dagen rond te lopen met een klein puistje?

2) Wondje
Een puistje uitduwen veroorzaakt een wondje. Wie wil nu wondjes in haar gezicht?

3) Infectie
Het uitduwen van puistjes vergemakkelijkt de kans op infectie. Sommige van deze infecties zijn zo ernstig dat er antibiotica op de huid moet worden aangebracht. Deze hebben meestal geen aantrekkelijke geur…

4) Nieuwe puistjes
Je gelooft het misschien niet, maar wie een puistje uitduwt, krijgt er zó een nieuwe bij. De pus die er uitkomt, veroorzaakt namelijk nieuwe puistjes.

5) Pijn
Puistjes uitknijpen doet pijn. Zeker als het grote puisten zijn, die nog onder de toplaag van de huid zitten. De meeste doen al pijn nog voor je ze hebt aangeraakt, wil je jezelf echt nog meer pijn bezorgen?

6) Het duurt langer om te genezen
Een opengeduwd puistje heeft meer tijd nodig om te genezen dan een niet-uitgeknepen puistje.

7) Moeilijker te verbergen
Een uitgeduwd puistje wordt rood, zwelt en wordt pijnlijk. Dat is bijna onmogelijk  te verbergen met make-up. Wat je eventueel kan doen, is een koud compres op je huid leggen om de zwelling tegen te gaan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)