Tagarchief: misselijkheid

Cefixim (Fixim)

De werkzame stof in Cefixim (Fixim) is ook de gelijknamige Cefixim. Het wordt voorgeschreven bij infecties met bacteriën die gevoelig zijn voor cefixim, zoals een blaasontsteking.

Cefixim is een antibioticum dat in staat is de bacteriën die de ziekte veroorzaken onschadelijk te maken. De ziekteverschijnselen zullen binnen een paar dagen verdwijnen, maar het is toch noodzakelijk om de kuur af te maken. Want wanneer er minder antibioticum wordt gebruikt dan is voorgeschreven, bestaat de kans dat de bacterie ongevoelig wordt voor dit middel. De infectie gaat dan mogelijk niet over of komt weer terug na stoppen met het gebruik.

Het antibioticum is verwerkt in tabletvorm. Er zitten 2 tabletten in de doordrukstrips.

De symptomen van een blaasontsteking zijn vaak duidelijk herkenbaar. Veel mensen kennen bijvoorbeeld wel de brandende pijn tijdens het plassen. Maar er zijn ook klachten die je misschien niet zo snel koppelt aan een blaasontsteking, zoals bij voorbeeld vaak moeten plassen, bloed in de urine, vaak aandrang hebben om te plassen terwijl de blaas niet vol is, braken, brandende pijn tijdens het plassen, slecht ruikende of troebele urine, misselijkheid, bloed in de urine of pijn in de buik en/of onderrug.

Waar kan ik Cefixim bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Cefixim  bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Relpax (eletriptan)

Relpax is een geneesmiddel dat bij hoofdpijn de bloedvaten rond de hersenen vernauwt. Het vermindert ook stoffen in het lichaam die tot hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en andere symptomen van migraine kan leiden.

Relpax wordt gebruikt om migraine te behandelen, maar alleen bij een hoofdpijn die al begonnen is. Het zal niet de hoofdpijn voorkomen of het aantal aanvallen verminderen.
Neem Relpax in zodra u de eerste symptomen van de hoofdpijn waarneemt, of nadat een aanval is begonnen. Neem de tablet in zijn geheel in met een vol glas water.
Als de hoofdpijn na het innemen van de eerste tablet niet helemaal weggaat en of weg was en weer terug komt, neem dan een tweede tablet in, 2 uur na de eerste. Neem niet meer dan 80 mg Relpax in 24 uur.

Waar kan ik Relpax bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Relpax bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Domperidon

Wat is Domperidon?

Domperidon 10mg bevat per tablet een hoeveelheid domperidonmaleaat overeenkomend met 10mg domperidon. Het tablet bevat als hulpstoffen: lactose, maïszetmeel, microkristallijne cellulose, polyvidon, magnesiumstearaat, colloïdaal siliciumdioxide en natriumlaurylsulfaat.

Waarvoor wordt Domperidon gebruikt?

Bij de behandeling van maagklachten, welke worden veroorzaakt door een te trage maaglediging, bij misselijkheid.

Wat is de dosering van Domperidon?

Indien het op voorschrift van de arts wordt gebruikt, het volgende voorschrift: de gebruikelijke dosering voor volwassenen is drie- tot viermaal daags 1 tablet (vóór elke maaltijd en vóór het slapengaan).
Bij hevige klachten mag de dosering worden verhoogd tot drie- viermaal daags 2 tabletten.
De gebruikelijke dosering is voor kinderen die zwaarder zijn dan 35kg: 0,3mg per kg lichaamsgewicht (met een maximum van 10mg per keer), drie- tot viermaal daags (vóór elke maaltijd en vóór het slapengaan).
Kinderen die lichter zijn dan 35kg mogen deze tabletten niet gebruiken!

Niet te gebruiken bij:

-Overgevoeligheid voor domperidonmaleaat of andere bestanddelen van de tablet
-Bepaalde hersentumor (prolactinoom)
-Situaties waarbij stimulatie van de maaglediging niet gewenst is, zoals bij een maag-of darmbloeding (te herkennen aan een voortdurende inktzwarte, stinkende ontlasting) of bij een afsluiting, belemmering of beschadiging van de maag- of darm (meestal gaat dit gepaard met ernstige buikkrampen)

Waarschuwingen en voorzorgen

Indien u lijdt aan een verminderde werking van de lever of de nieren, raadpleeg dan uw arts voordat u Domperidon 10mg gaat gebruiken. Indien de klachten langer dan 14 dagen aanhouden, dient u uw arts te raadplegen.

Overdosering

Bij inname van teveel tabletten moet u direct uw arts of het dichtstbijzijnde ziekenhuis raadplegen. Geadviseerd wordt bij overdosering direct geactiveerde kool in te nemen (dit kan de opname van domperidon in het lichaam voorkomen, indien het snel na inname van de tabletten wordt gebruikt). Bewaar de verpakking, zodat de arts kan zien om welk geneesmiddel het gaat.

Waar kan ik Domperidon bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Domperidon bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lavendel

Gebruikte delen en plaats van herkomst

De sterk geurende bloemen van de Lavendel bevatten therapeutische bestanddelen. Oost-Europese landen, met name Bulgarije, kweken grote hoeveelheden, net als Frankrijk, Engeland, Australië en Rusland.

Te gebruiken bij

slapeloosheid

ondersteuning in de zwangerschap

stress

keelontsteking (als gorgeldrank)

hik (lepelsgewijs innemen van de thee)

hoest (lepelsgewijs innemen van de thee)

strottenhoofdontsteking

verkoudheid (de thee indruppelen in de neus en/of stomen)

misselijkheid

zenuwkramp

zenuwpijn

Historisch of traditioneel gebruik

Traditioneel wordt Lavendel voor een aantal aandoeningen van het zenuwstelsel gebruikt, waaronder depressie en vermoeidheid. Ook voor hoofdpijn en reuma wordt het zo nu en dan gebruikt. Daarnaast is Lavendel bekend om zijn geur, waardoor het in zeer veel parfums en andere cosmetica terug te vinden is.

Actieve delen

De vluchtige essentiële olie bevat veel medicinale componenten, waaronder perillyl alcohol, linalool en geraniol. De olie kalmeert en kan dus in bepaalde gevallen van slapeloosheid helpen. Een bepaalde studie onder ouderen toonde aan dat het inhaleren van Lavendelolie net zo effectief was bij inslaapproblemen als de traditionele slaapmiddelen. Voor het verlichten van pijn in de onderbuik net na de geboorte bleek Lavendelolie in het badwater niet effectiever dan placebo op het moment zelf, doch na 3-5 dagen werd de pijn wel aanmerkelijk verlicht. Linalool en andere bestanddelen in Lavendel lijken de bloeddruk bij dieren te verlagen, maar in mensen is dat niet bevestigd. Laboratoriumonderzoek doet vermoeden dat linalool, geraniol en andere onderdelen van de olie antibacterieel en anti-schimmelwerking hebben, maar bij mensen is dat niet bevestigd.

Dagdosering

Voor intern gebruik wordt 1 tot 2ml tinctuur 2 a 3 maal per dag genomen. Een thee is wellicht te prefereren, gemaakt van 10 gram bladeren in 250ml water (15 minuten laten trekken). Enkele druppels olie kunnen aan het badwater worden toegevoegd voor extern gebruik. De geconcentreerde olie is niet voor intern gebruik.

Bijwerkingen en interacties

Intern gebruik van de geconcentreerde olie kan ernstige misselijkheid en andere problemen veroorzaken en moet ten alle tijde voorkomen worden. Excessief gebruik kan tot slaperigheid leiden. Extern gebruik is veilig, ook tijdens de zwangerschap, in tegenstelling tot intern gebruik. Niet bij inwendige ontstekingen gebruiken!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Prikkelbare darm

Wat is het?

Een prikkelbare darm is een aandoening die onder andere gekenmerkt wordt door:

•buikkrampen
•problemen met de ontlasting
Het is in principe onschuldig, maar kan wel heel vervelend zijn.

Soms wordt het ook nog wel spastisch colon of spastische darm genoemd. Die naam is echter niet helemaal juist: de darm is niet spastisch.
De internationale naam voor prikkelbare darm is Irritable Bowel Syndrome. Dat wordt afgekort tot IBS.

Hoe herken je het?

Er is sprake van een prikkelbare darm als u gedurende een langere tijd:

•afwisselend buikpijn of
•continu buikpijn heeft
Bovendien moet dat gepaard gaan met minstens één van de volgende verschijnselen:
•een opgeblazen gevoel in de buik of het gevoel dat de buik opgezet is
•een wisselend ontlastingspatroon (meer dan drie keer per dag of minder dan drie maal per week)
•abnormale vorm van de ontlasting (harde keutels, zacht of waterig)
•veranderde ontlastingpassage:

◦abnormaal persen
◦loze aandrang
◦het gevoel dat er iets is achtergebleven na de ontlasting
•slijm zonder bloed bij de ontlasting
•veel gasvorming
•bij drukken op de buik een pijnlijke en gevoelige dikke darm
•pijn die afneemt na de ontlasting

Soms gaat het ook gepaard met:

•misselijkheid
•minder goed verteren van voedsel
•moeheid
•klachten bij het plassen
•klachten van stress, angst en depressieve aard

Hoe ontstaat het?

Hoe een prikkelbare darm ontstaat is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens sommige onderzoeken komt het door te weinig vezels in onze voeding.

Anderen denken dat het komt door het gebruik van melkproducten.

Er zijn ook nog diverse anderen oorzaken waaronder psychische spanningen, die mogelijk een rol spelen.

Ondanks uitgebreid onderzoek schiet de bewijsvorming tekort en geen van deze veronderstellingen heeft al tot een echt bewijs geleid.

Is het ernstig en wat kun je verwachten?

In principe is een prikkelbare darm geen ernstige aandoening.

Het komt heel veel voor bij de Nederlandse bevolking.
•Ongeveer bij 6 tot 20 mensen op de 1000 Nederlanders
•Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen
•Het komt meestal voor ongeveer vanaf het 15e tot het 65e levensjaar
Het veroorzaakt vaak langdurige klachten.
Bij mensen met een prikkelbare darm komen niet meer andere ziekten voor dan bij mensen die geen prikkelbare darm hebben.
Ook ontwikkelt een prikkelbare darm zich niet tot een andere aandoening, met andere woorden er is geen verhoogde kans op darmkanker.

Als de klachten voor het eerst optreden kan het raadzaam zijn daarmee een keer langs te gaan bij de huisarts(enpraktijk).

Wanneer naar de huisarts?

Omdat een prikkelbare darm een in principe onschuldige aandoening is, hoeft u er niet mee naar de huisarts te gaan.

Het is wel raadzaam om naar de huisarts te gaan in de volgende gevallen:

•Bij gewichtsverlies van 3 kg of meer in een maand tijd. Vooral als er geen duidelijke verklaring voor is, zoals het volgen van een dieet
•Als er darmkanker in de familie voorkomt
•Bij pijn laag in de buik
•Bij koorts of temperatuurverhoging
•Als er (bij vrouwen) een relatie tussen de buikpijn en de menstruatie lijkt te zijn
•Als er een relatie lijkt te zijn met het gebruik van medicijnen (antibiotica, calciumantagonisten, diuretica, codeïne, morfine), voedingsmiddelen, genotsmiddelen, melk, kunstmatige zoetstoffen, ‘light producten’ (sorbitol en aspartaam) of alcohol
•Na een verblijf in de (sub-)tropen of het Middellandse Zeegebied
•Bloed bij de ontlasting
•Langer dan twee weken diarree
•Hardnekkige klachten met ernstige hinder of als het normale dagelijkse functioneren eronder begint te lijden
•Als u zich ernstig ongerust maakt
•Bij een verstopping (obstipatie) die niet overgaat ondanks het gebruik van veel vezels en veel drinken
•Als u ouder bent dan 50 jaar

Wat kun je er zelf aan doen?

Probeer stress te voorkómen
In principe is een prikkelbare darm een onschuldige, maar wel vervelende aandoening. Soms kan door stress de klacht toenemen. Het is dus raadzaam om te proberen u er zo min mogelijk druk over te maken

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
Bij weinig lichamelijke activiteit is het raadzaam wat meer te gaan bewegen. Bijvoorbeeld dagelijks minimaal een half uur wandelen of fietsen. Meestal komt daardoor ook darm wat meer in actie

Zorg voor een regelmatig eetpatroon
De klachten kunnen samenhangen met een onregelmatig eetpatroon. Daarom wordt regelmatig eten volgens de richtlijnen van gezonde voeding aanbevolen
Ook bij klachten van obstipatie en diarree gelden de richtlijnen van gezonde voeding en het advies om voldoende vocht te gebruiken

Eet voldoende vezels en drink veel water
Als de prikkelbare darm gepaard gaat met verstopping (obstipatie) kan gebruik van voedsel met veel vezels en het drinken van veel vocht (bij voorkeur water) raadzaam zijn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)