Tagarchief: meeëter

6 natuurlijke remedies voor een vette huid

Een vette huid vereist iets meer zorg en aandacht, dan een huid die niet zo vet is. De volgende 6 nauurlijke remedies helpen om je poriën te reinigen van talg en vuil, om zo ook acne op een afstand te houden.

Zorg er teneerste voor dat je een goede huidverzorging opbouwt voor je vette huid. Dit houdt in dat je je huid goed reinigt en goed verzorgt zodat je dode huidcellen kunt verwijderen en daardoor ook het overtollige talg (hierdoor ontstaat een vette huid) weg kunt nemen.

Kruidenmasker

Behandelingen met kruiden zullen ervoor zorgen dat je huidcellen worden gevoedt met vitamines. Gebruik bv. salie om de talgproductie te beheersen en het zorgt er ook voor dat je je huidteint mooi houdt. Doe een kleine hoeveelheid salie in een middelgroot kopje en giet er heet water overheen. Laat het kruid ongeveer 25-30 minuten weken in het kopje. De volgende stap is om de het mengsel af te laten koelen. Als het voor jou voldoende is afgekoeld, dan kun je een (katoenen) doekje of evt. een wattenschijfje in dit mengsel onderdompelen en hier je gezicht mee reinigen.
Een andere manier is om 2 eetlepels (natuur)yoghurt te nemen en dit in een kommetje te doen en dan hier twee eetlepels salie in te doen. Voeg daarna nog een eetlepel fijne havermeel toe en roer dit goed door elkaar. Daarna het gezicht eerst zorgvuldig reinigen en het masker aanbrengen.
Voor allebeide maskers geldt dan je dit minstens 1 keer per dag en dan zeker een week (evt. 2 weken) lang moet aanbrengen en je zult zien dat je huidconditie zal verbeteren.

Mango

Je kunt acne op een goede afstand houden als je je poriën goed schoon houdt van talg en vuil. Indonesische vrouwen maken ook vaak gebruik van een natuurlijke mango om een zijdezachte houdt te krijgen en te behouden.

Schil een (middelgrote) mango en pureer het vruchtvlees tot een papje. Je hoeft aan dit papje verder niets toe te voegen, smeer het daarna met ronddraaiende bewegingen op je huid. Laat het dan ongeveer 4-5 minuten zitten, zodat het kan intrekken in je huid. Was daarna het papje eraf met water en een droge doek. Je gezicht zal hierdoor zijdezacht aanvoelen.

Aloë Vera en mandarijn

Gebruik citrusachtige etherische oliën om je poriën te reinigen en een gezonde teint te krijgen. Pak een kom en voeg 3 eetlepels van de Aloë vera gel toe en voeg dan nog 4 druppels essentiële olie ‘mandarijn’ toe.

Verwijder alle sporen van make-up en andere cosmetica van je gezicht. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten ziten, spoel tenslotte het mengsel af met lauw water. Deze biologische ingrediënten zullen je vette huid doen verminderen.

Appel

Dit is een relatief nieuw middel om huidproblemen te behandelen,maar talrijke studies hebben aangetoond dat appels een wonderbaarlijk effect hebben op acne en op de vette huid. Want appels zijn rijk aan alfa-hydroxy zuren die de poriën goed kunnen reinigen.
Maak met behulp van een blender 1 of 2 appels tot een pasta (haal wel de schil er af en verwijder het klokhuis). Breng het masker op je gezicht en laat het zitten voor ongeveer 20 minuten. Haal het er daarna af met lauwwarm water en droog je gezicht af met een handdoek.

Tarwekiem olie

Tarwekiemolie is rijk aan anti-oxidanten en vitamine E. Het is goed te gebruiken voor het verzorgen van je huid, vooral als je problemen hebt met veel talgproductie (vette huid). Giet een kleine hoeveelheid van deze olie op je vingers en masseer het in je huid. Laat het op je gezicht gedurende 40 minuten om ervoor te zorgen dat je poriën alle noodzakelijke voedingsstoffen absorberen. Was tenslotte de olie van je gezicht met lauwwarm water en droog je gezicht af. Je zult voelen dat de talgproductie minder zal worden.

Citroengras

Stomen kan ook goed helpen om je huid in een perfecte conditie te krijgen of te behouden. Je kunt door middel van stoom in samenhang met een kruidenbehandeling je poriën goed schoonmaken van talg en vuil. Door te stomen gaan je poriën ‘open’ staan, zodat het goed voedingsstoffen kan opnemen en ook goed gereinigd kan worden.
Maak 2 liter heet/ kokend water klaar in een grote kom en voeg hier 4 eetlepels citroengras (of evt. lemongrass oliedruppels) aan toe. Wacht totdat de stoom voor je aangenaam genoeg is en ga met je hoofd boven de kom hangen en leg een handdoek over je hoofd, zodat de stoom goed kan doordringen in je huid. Blijf onder de handdoek voor gedurende 15 minuten en spoel daarna je gezicht af met koud water. Door af te spoelen met koud water gaan je poriën snel weer ‘dicht’, zodat er minder snel vuil meer binnen kan dringen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Blijf acne de baas

Wat is acne?

De meeste tieners krijgen een vorm van acne dat ook wel acne vulgaris wordt genoemd. De acne kan dan zichtbaar zijn op het gezicht, nek, schouders, rug en borst. Soms als een huidporie verstopt raakt onder huid met overtollige olie en bacteriën, dan ontstaat acne.

Witte koppen op de puistjes ontstaan als een huidporie verstopt raakt, zich afsluit en vervolgens komt de pus naar buiten. Als een porie verstopt raakt, maar open blijft dan blijft het vuil in de porie zitten en krijg je een meeëter (zwart puntje) in de porie. Puistjes ontstaan wanneer er dode huidcellen en bacteriën onder de huid door de porie. Dit leidt tot een kleine infectie waardoor de huid waar een puistje zit rood eruit ziet.

Oorzaken van acne

Hoewel iedereen anders is, acne wordt meestal veroorzaakt door de opeenhoping van olie en dode huidcellen in een porie van de huid. Dit opbouwen van olie en dode huidcellen treedt op als gevolg van:

 • natuurlijke hormonen; deze zijn voornamelijk actief tijdens je tienerjaren
 • huidcellen kunnen de olieklieren of poriën afsluiten, waardoor je puistjes met pus krijgt
 • bacteriën; deze kunnen gemakkelijk olieklieren en poriën aflsuiten en ze groeien erg snel
 • erfelijkheid; als je zelf acne hebt, dan hebben je kinderen ook meer kans om later acne te krijgen

Hoe kun je je acneprobleem verminderen

 • ga ze niet uitknijpen, er overheen wrijven of er aan zitten pulken, want je maakt het probleem zo alleen maar erger en het kan zelfs leiden tot littekenvorming
 • was regelmatig je haar en probeer je haar zo weinig mogelijk in je gezicht te krijgen, ook met name ’s nachts moet je hier om denken
 • houdt een dagboek bij om te kijken wanneer je acne erger wordt, door bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen
 • maak circulerende bewegingen op je huid waar de acne zit, om zo de doorbloeding daar te stimuleren en was jezelf regelmatig om het gezicht
 • raak je gezicht niet onnodig aan
 • probeer stress zoveel mogelijk te vermijden
 • denk erom dat je niet verbrand in de zon
 • gooi elke dag de handdoeken en washandjes die je gebruikt in de was, want bacteriën groeien snel op vochtige oppervlakken
 • was je gezicht tweemaal per dag met een zachte zeep zoals Dove
 • na het wassen van je gezicht goed spoelen met veel water, om alle resten te verwijderen. Anders kunnen de poriën alsnog weer verstopt raken
 • draag ook niet teveel make-up als je veel last hebt van puistjes en acne. Doe dit alleen bij speciale gelegenheden en wees er zeker van dat je voordat je op bed gaat je gezicht goed reinigt
———————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor acne bestellen?

>>>> Online Bional Acne creme bestellen <<<<

>>>> Online Louis Widmer Acne creme bestellen <<<<

>>>> Online Meleuca Acneroller bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)