Tagarchief: massage

Wat tijd voor je voeten

Onze voeten zijn waarschijnlijk één van ons meest gebruikte lichaamsdelen. Ze moeten ons gewicht de hele dag dragen wanneer we druk bezig zijn met allerlei verschillende dingen. We proppen ze (regelmatig) in mooie schoenen, want het moet natuurlijk wel wat lijken. Dit is niet altijd het beste voor onze tere voetjes. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan aan het einde van de dag onze voeten te verwennen voor het belangrijke werk dat ze voor ons doen.  Je hoeft nu niet gelijk naar een schoonheidsspecialist of welnesscenter te gaan, ook thuis kun je ze heerlijk verwennen als je maar de juiste ingrediënten hebt.

–          Vul je voetenbad of bad met voor jou (nog) aangenaam heet water, doe hier wat badzout in of evt. badschuim of –zeep. Doe dan je voeten erin en probeer te relaxen, evt. kun je zorgen voor een achtergrondmuziekje als dit jou helpt te ontspannen. Blijf zo lekker 10-15 minuten zitten.

–          Als je lang genoeg met je voeten in het water hebt gezeten of de zool van je voet al rimpelig is geworden, dep ze dan droog, pak een puimsteen en scrub dan voorzichtig hiermee over de eeltplekken, zodat je huid daar langzaamaan zachter begint te worden en zo dode huidcellen verwijderd.

–          Dan wordt het tijd voor je teennagels, knip je te lange nagels af, haal het nog eventuele vuil onder je nagels vandaan, en vijl ze tenslotte bij in de juiste vorm. Knip je nagels niet te kort want anders heb je kans op een ingegroeide teennagel en dat is erg pijnlijk!

–          Daarna kun je je voeten masseren met een lekkere bodylotion of voetcreme om de huid soepel te houden en om nog lekker te ontspannen.

–          Tot slot kun je je teennagels nog versieren met een mooie kleur nagellak.

 

Na al deze handelingen te hebben uitgevoerd, zul jij je lekker ontspannen voelen en je voeten kunnen er weer voor een tijd tegenaan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Zeg dag tegen je sinaasappelhuid

Ongeveer 80% van alle vrouwen heeft cellulite. En al valt vaak zo’n sinaasappelhuid de buitenwereld niet eens op, toch willen vrouwen graag een gladde en strakke huid.

Wat is cellulite?

Het lichaam slaat in de vetcellen niet alleen vetten op, maar ook afvalstoffen. Als er een teveel aan afvalstoffen zich in het lichaam bevinden, dan worden de vetcellen hierdoor steeds groter. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat er op bepaalde plekken van het lichaam extra veel vet wordt opgeslagen en dat bovendien vocht wordt vastgehouden. Onder de druk van dit onderhuidse vocht gaan de overvolle vetcellen met elkaar verkleven en hierdoor zal de bloedsomloop vertragen. Het resultaat wordt dan een bobbelige huid en dit heet cellulite. Cellulite komt vaak voor op de benen en billen, maar soms ook op de armen en buik.

Hieronder staan 4 manieren om cellulite zo veel mogelijk te beperken:

1. Beweging en gezond eten

Als je nog geen cellulite hebt, houdt dan je huid glad door de microcirculatie in benen en billen optimaal te houden. Dit kun je  bereiken door gezond te eten en meer te bewegen. Probeer roken, alcohol ,suiker en veoding met allerlei chemische toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden. Kies zoveel mogelijk voor verse, biologische producten. En de afvalstoffen in uw lichaam kun je sneller afvoeren door veel water te drinken en de opname van vetten te beperken door vooral vezelrijk voedsel te eten.

2. Dagelijks smeren

Als je eenmaal te kampen hebt met cellulite kom je er helaas niet meer zo makkelijk vanaf. Zelfs het vet weg laten zuigen zal nauwelijks effect hebben. Wel kun je ervoor zorgen dat de cellulite zo min mogelijk opvalt. Dit kun je bereiken door je huid dagelijks strakker en gladder te smeren. Dit kan bijv. met een anticellulitecreme, deze creme bevat bestanddelen doe de doorbloeding stimuleren, maar ook de afbraak van vet en afvalstoffen bevorderen. Verder zitten er ingrediënten in die de huid wat steviger maken. Tip: voordat je gaat smeren, eerst je huid behandelen met een scrub, zodat de creme beter in je huid zal trekken.

3. Massage

Met een massage sla je twee vliegen in een klap, want het zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen én het is ontspannend. Om de sinaasappelhuid wat glad te krijgen moet er flink worden gemasseerd. Het gebruik van een massageolie met etherische oliën is dan ook aan te raden, de huid wordt hierdoor lekker glad en daardoor beter te masseren. Ook kun je het jezelf makkelijk maken door dagelijks onder de douche je probleemgebieden stevig te behandelen met een sisal of loofah handschoen.

Er zijn meerdere oliën op de markt die het losmaken van de cellulitis bevorderen. Degene die het meest gericht werken en als beste ervaren worden zijn:

•Grapefruitolie
•Geraniumolie
•Cipresolie
•Rozemarijnolie

4. Voedingssupplementen

Ook voedingssupplementen kunnen helpen tegen cellulite. KIes dan voor een supplement dat de vet- en vochtafvoer stimuleert. Er zijn ook supplementen die de werking van een anticellulitecreme ondersteunen. Het beste supplement is een ananassupplement.Het is aan te raden hier vanaf de eerste dag al mee te beginnen. Ananas supplementen zorgen ervoor dat opgehoopte vetcellen en vocht gemakkelijker uit het lichaam kunnen verdwijnen. Gebruik een ananas supplement voor tenminste 6 maanden voor een zichtbaar resultaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Wat is cellulitis en wat kun je eraan doen

Cellulitis houdt in dat de vetcellen in je lichaam worden gevangen door een netwerk van vezels. Door een goede bloedsomloop worden deze vezels continue gereinigd. Als je bloedsomloop slechter wordt, worden de vezels niet meer goed gereinigd en blijven de vetcellen achter in de vezels, waar ze dikker worden en blijvend zijn.

De heupen, billen en dij worden het meest aangetast door cellulitis, maar soms zie je ook cellulitis op de bovenrug, armen en buik. Het lichaam ervaart een beklemming waneer je op zo’n gebied drukt of masseert. Cellulite geeft aan dat de levensstijl die je nu leidt ongezond is.

In vergelijking met mannen, lijden vrouwen meer aan cellulite. Dit komt omdat de verdeling van spieren en vetweefsel bij mannen en vrouwen verschillend is en soms speelt het vrouwelijke hormoon oestrogeen ook een belangrijke rol in de ongelijke verdeling van vet. Bij mannen is het vetweefsel zo dusdanig verspreidt over het bepaalde delen van het lichaam dat het vet daar lang zo snel niet wordt opgebouwd.
Tips om cellulitis tegen te gaan:

* Eet gezond, maak je voeding gezond door elke dag verse groenten en volle granen aan je voeding te voegen. Zorg er ook voor dat je voldoende fruit eet (minimaal 2 stuks per dag). En je moet met bepaalde levensmiddelen zoals zetmeel, suiker en vet voedsel minderen. Zo zorg je ervoor dat de toxines ( bepaalde afvalstoffen) in je lichaam minimaliseert, waardoor je cellulitis kunt bestrijden.

* Drink veel water, een voldoende hoeveelheid inname van water is erg belangrijk, want zo kan je lichaam sneller de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen. De algemene regel luidt dan ook om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. En als je cafeïne inneemt dan is het verstandig om daarna ook een glas water te drinken.

* Ga voordat je gaat douchen eerst met een zachte handschoen of massageborstel de gebieden bijlangs waar je cellulitis hebt. Voordat je begint is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de huid droog is zo kun je de gebieden beter en grondiger masseren. Door de huid te masseren zorg je ervoor dat de afvalstoffen en vetcellen sneller door het bloed worden opgenomen.

* De beste manier om de de gebieden met cellulitis te masseren is van beneden naar boven toe, dus naar het hart toe. Doe dit 5 tot 10 minuten per dag. Door te masseren richting het hart bevorder je een goede werking van het lymfatisch stelsel, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Want lymfeklieren zorgen ook voor vervoeren van afvalstoffen naar het bloed. Als je dit nu voor 2 maanden volhoudt en als je het volhoudt natuurlijk langer, dan zal de huid aanzienlijk verbeteren en cellulitis worden verminderd.

* Gebruik etherische olieën, deze zijn verrijkt met veel verschillende actieve ingrediënten die het lichaam op verschillende manieren kunnen helpen. Door osmose kunnen ze doordringen in de huid en kan het vetcellen afbreken. Er zijn verschillende etherische oliën beschikbaar, zoals bijvoorbeeld citroen, jeneverbes, venkel, zwarte peper, rode tijm, kaneel, rozemarijn, salie en lavendel. Wel moet je deze oliën verdunnen bij een massage, bijvoorbeeld op een schrobhandschoen of maasageborstel.

Doe in 25 ml zachte amandelolie 8 druppels etherische olie van citroen en 8 druppels etherische olie van cipres.

Doe in 60 ml plantaardige olie (olie van zacht amandel, argan, calendula, boterboon, olijven, macadamia) 40 druppels etherische olie van cipres, 10 druppels etherische olie van citroen, 30 druppels etherische olie van Atlantische ceder, 10 druppels etherische olie citroeneucalyptus, 30 druppels etherische olie van gewone jeneverbes.

Doe in 60 ml plantaardige olie 20 druppels etherische olie van geranium rosat cv bourbon, 20 druppels etherische olie van Atlantische ceder en 40 druppels etherische olie van citroengras.

Masseer ’s ochtends en ’s avonds de zones waar je last hebt van cellulitis (als twee maal te veel is, dan toch zeker één maal). De massages moeten minstens 5 minuten duren. Ideaal zou zijn als je de effecten van de massage zou aanvullen met enkele turnoefeningen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor cellulitis bestellen?

>>>> Online Etherische lavendelolie van Jacob Hooy bestellen <<<<

>>>> Online Somatoline anti-cellulite sachets bestellen <<<<

>>>> Online Nivea cellulite gel bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Deep tissue- en bindweefselmassage

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide krachtige massages. De ene massage wordt toegepast op de bindweefsellaag en bij de andere worden de spieren juist stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Bindweefselmassage
Bindweefsel wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulitis en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven.

De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Met gezichtsmassage jezelf lekker verwennen

Een gezichtsmassage is heerlijk ontspannend. Je vergeet de dagelijkse stress even en kunt er daarna weer tegenaan. Een gezichtsmassage kun je op ieder moment van de dag en op elke plek uitvoeren. Bijvoorbeeld tijdens de middagpauze op je werk, in de trein of gewoon als je even vijf minuten de tijd hebt.

Een gezichtsmassage kan stress, spanningen, hoofdpijn en uitputting wegnemen en een heel ontspannen gevoel geven. Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop en geeft de huid een gezonde glans. Je voelt je door de massage enorm verfrist en ziet er jonger uit.

Massage van je ogen
Voor vermoeide ogen is dit een goede massage. Plaats je handpalmen op je voorhoofd en zet flink wat druk. Sluit ondertussen je ogen. Zet je wijsvingers op je oogleden en strijk naar buiten toe. Plaats je wijs- en middelvingers onder de ogen en laat ze naar buiten glijden. Deze streek herhaal je een aantal keren. Je begint telkens onder je ogen en gaat iedere keer meer naar beneden over je kaken.

Massage van je wenkbrauwen
Begin bij je wenkbrauwen en knijp hier voorzichtig in. Werk van je neus naar buiten toe. Strijk met je wijs- en middelvingers langs en boven de wenkbrauwen. Daarna maak je met platte vingers cirkeltjes op je slapen. Je mag hier best wat druk uitoefenen. Sluit je ogen, zo voel je je meer ontspannen.

Massage van je ogen
Voor vermoeide ogen is dit een goede massage. Plaats je handpalmen op je voorhoofd en zet flink wat druk. Sluit ondertussen je ogen. Zet je wijsvingers op je oogleden en strijk naar buiten toe. Plaats je wijs- en middelvingers onder de ogen en laat ze naar buiten glijden. Deze streek herhaal je een aantal keren. Je begint telkens onder je ogen en gaat iedere keer meer naar beneden over je kaken.

Massage van kaak en lippen
Maak met platte vingers cirkeltjes over je kaken. Zet ook hier gerust wat druk. Hierna laat je je wijs- en middelvingers over je bovenlip naar buiten glijden. Hetzelfde doe je met je onderlip. Ook kun je je kin tussen je wijsvinger en duim pakken, waarbij je twee handen gebruikt. Langs je kaaklijn maak je dan knijpende bewegingen.

Massage van je wangen
Leg je duimen aan weerszijden van je neus en houd ze daar enkele seconden. Strijk vervolgens met je duimen over je jukbeen naar de zijkanten tot je oren en strooksgewijs omlaag.

Massage van je oren
Laat je middelvinger op en neer gaan achter je oor. Knijp nadien zachtjes in je oorlellen en laat je vingers wegglijden. Om de massage te beëindigen, laat je je vingers in je oren glijden. Nu hoor je geen geluiden van buitenaf en ervaar je een moment van stilte. Houd dit een minuut vol.

Massage van je kin
Geef met de bovenkant van je vingers ‘klapjes’ op je kin.

Massage van heel je gezicht
Leg je handen op je gezicht. De palmen van je handen liggen op je kin en je vingers liggen op je voorhoofd. Begin dan langzaam je handen naar je oren te strijken. Zet vervolgens de vingertoppen van je middelvingers en je wijsvingers op je voorhoofd tegen elkaar aan. Trek ze langzaam naar je slapen en maak daar een cirkel.

Op deze wijze masseer je van boven naar beneden je hele voorhoofd. Je wenkbrauwen neem je hierbij mee. Daarna ga je verder onder je ogen. Je begint bij je neus en masseert weer door te strijken met je vingers naar de zijkanten van je gezicht. Boven je lippen doe je hetzelfde, alsook onder je lippen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)