Tagarchief: jeuk

Xyzal

In Xyzal zit de werkzame stof lecocetrizine, dit is een anti-allergiemedicijn. Xyzal wordt voorgeschreven bij verschillende vormen van allergieën, zoals hooikoorts, een langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

Bij een allergie reageert je lichaam te sterk op bepaalde prikkels uit de omgeving. Bij hooikoorts zijn dit de gras- en boompollen. Maar een allergie kan ook ontstaan door andere prikkels zoals schimmels, huidschilfers van huisdieren, insectensteken of huisstofmijt. Een allergie kan zich op verschillende manieren en ook op verschillende plaatsen uiten, zoals in de neus, de ogen, de huid, maar ook de longen.

De verschijnselen bij een allergie zijn een loopneus met waterig slijm en niezen bij een ontstoken neusslijmvlies. Bij ontstoken ogen is vaak jeuk aanwezig, zijn de ogen rood en voelen ze branderig aan. Bij hooikoorts is er vaak sprake van een ontstoken neus, maar ook ontstoken ogen. Als je een allergische reactie van je longen hebt kan er benauwdheid ontstaan en eventueel een astma-aanval. Bij netelroos reageert de huid met jeuk of galbulten, dit zijn gezwollen en jeukende plekken.

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die histamine wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij allergie. Levocetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Waar kan ik Xyzal  bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Xyzal bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Gyno Daktarin

Wat is Gyno daktarin?

Gyno daktarin is een antischimmelmiddel. De werkzame stof in Gyno-Dakatarin is miconazol. Artsen schrijven het voor bij schimmelinfecties van de vagina.

Dit middel bestrijdt schimmelinfecties, zoals infecties van de vagina met Candida albicans. Gyno daktarin beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor deze afsterft. Als de infectie echt in de vagina zit schrijft de arts de vaginaalcrème of vaginaalcapsules voor. Bij schaamlippen die zijn geïnfecteerd of bij besmetting van de eikel van de mannelijke partner, schrijft de arts een huidcrème met miconazol voor.

De schimmeldodende werking begint direct na het inbrengen. Na één tot enkele dagen merkt u dat de jeuk en afscheiding verdwijnen. Zo niet, raadpleeg dan uw arts.

Waar kan ik Gyno daktarin bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Gyno-Daktarin bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Clemastine

Wat doet dit medicijn en waarvoor wordt het gebruikt?

Clemastine is een anti-allergiemiddel. Artsen schrijven het voor bij verschillende vormen van allergie, zoals na insectensteken, netelroos, jeuk, hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies en ontstoken ogen door allergie.

Allergie

Bij een allergie reageert uw lichaam te sterk op prikkels uit uw omgeving. Bij hooikoorts zijn dit gras- en boompollen. Een allergie kan ook ontstaan door andere prikkels, zoals huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren, kwallenbeten of insectensteken. Een allergie kan zich op verschillende manieren en op verschillende plaatsen uiten, vooral in de neus, de ogen, de longen en op de huid.

Verschijnselen

Een door allergie ontstoken neusslijmvlies reageert met niezen, jeuk en een loopneus met waterig slijm. Ontstoken ogen jeuken, zijn rood en voelen branderig aan. Bij hooikoorts is vaak sprake van zowel een ontstoken neus als ontstoken ogen.

Door een allergische reactie van de longen kan benauwdheid, en soms een astma-aanval ontstaan.

De huid reageert met jeuk of met galbulten, ook wel netelroos genoemd. Dit zijn gezwollen en jeukende plekken. Bij een allergie voor insectensteken is de plaats waar het insect heeft gestoken gezwollen, rood en pijnlijk. Soms ontstaan na insectensteken zeer ernstige klachten zoals benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts. In zo`n geval worden clemastine injecties toegediend.

Werking

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die ‘histamine` wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Clemastine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint een paar uur na inname. Dit effect houdt ongeveer twaalf uur aan.

Netelroos

Door allergie kunnen rode gezwollen en jeukende plekken op de huid ontstaan. Dit heet netelroos of galbulten. Hierboven leest u hoe clemastine werkt bij allergie.
Uw klachten verminderen na een paar uur. De werking houdt ongeveer twaalf uur aan.

Jeuk

Jeuk kan zeer irritant zijn en u uit de slaap houden. Het dwingt tot krabben en wrijven. Soms is de jeuk zo erg, dat men tot bloedens toe krabt. Jeuk kan verschillende oorzaken hebben, zoals leveraandoeningen, nierproblemen of allergie.

Behandeling

De beste behandeling tegen jeuk is de oorzaak aan te pakken. Soms is dat niet mogelijk of werkt dat niet snel genoeg. Meestal kunt u dan tegen jeuk plaatselijke verkoelende of verdovende zalven gebruiken. Als de jeuk door een droge huid komt helpt het de huid goed in te vetten.

Als de jeuk niet op één specifieke plek zit, maar over het hele lichaam kan de arts proberen de jeuk van binnenuit te bestrijden met een middel om in te nemen, zoals clemastine.

Werking

Bij jeuk komt er in het lichaam een stof vrij die `histamine` wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de jeuk. Clemastine blokkeert de werking van histamine, waardoor de jeuk kan afnemen.
Uw klachten verminderen na een paar uur. De werking houdt ongeveer twaalf uur aan.

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergie van neus en ogen, door een te sterke reactie van het lichaam op gras- of boompollen. U kunt hierbij last hebben van niezen, een loopneus met waterig slijm, jeuk aan uw neus en jeukende, rode en branderig aanvoelende ogen. Hierboven leest u hoe clemastine werkt bij allergie. Uw klachten verminderen na een paar uur. De werking houdt ongeveer twaalf uur aan.

Langdurig ontstoken neusslijmvlies

Langdurig ontstoken neusslijmvlies kan zijn veroorzaakt door allergie. U heeft dan last van een loopneus met waterig slijm, niezen, jeuk en een verstopte neus. Hierboven leest u hoe clemastine werkt bij een door allergie ontstoken neusslijmvlies. Uw klachten verminderen na een paar uur. De werking houdt ongeveer twaalf uur aan.

Ontstoken ogen door allergie

Bij ontstoken ogen door allergie heeft u last jeuk en een branderig gevoel aan uw ogen. Vaak is het voldoende oogdruppels met een anti-allergiemiddel te gebruiken. U kunt een middel om in te nemen, zoals clemastine, gebruiken als u ook last heeft van andere allergische klachten, zoals een ontstoken neusslijmvlies. Hierboven leest u hoe clemastine werkt bij allergie. Uw klachten verminderen na een paar uur. De werking houdt ongeveer twaalf uur aan.

Bijwerkingen van dit medicijn?

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen treden vooral de eerste dagen van het gebruik op en verminderen meestal als u dit middel meerdere weken gebruikt.

De belangrijkste bijwerkingen zijn slaperigheid, vermoeidheid, afgenomen coördinatievermogen, verminderde reactievermogen, hoofdpijn en slapeloosheid.

Zelden

•Slaperigheid, vermoeidheid, een afgenomen coördinatievermogen en een verminderd reactievermogen. Dit is vooral lastig bij activiteiten waarbij uw oplettendheid erg nodig is, zoals autorijden, het beklimmen vna een ladder of het bewaken van een proces op het werk. Onderneem geen risicovolle activiteiten, zeker niet de eerste week van de behandeling, als u nog aan het middel moet wennen.
•Hoofdpijn en slapeloosheid.

Zeer zelden
•Duizeligheid.
•Opwinding, rusteloosheid, zenuwachtigheid, beven en irritatie. Vooral kinderen zijn gevoelig voor deze bijwerkingen.
•Maagdarmklachten zoals misselijkheid, maagpijn, diarree en verstopping (obstipatie). Als u last heeft van deze bijwerkingen, neem clemastine dan in met wat voedsel.
•Droge mond. Als u hier last van heeft kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes. Door de droge mond ontstaan sneller gaatjes in uw gebit en ontstekingen van het slijmvlies van de mondholte. Poets en flos  extra goed als u merkt dat u last blijft houden van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker controleren. •Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat. Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u. 
•Hartkloppingen.
•Overgevoeligheid voor dit middel. dit merkt u aan huiduitslag, galbulten of jeuk of doordat de klachten niet overgaan of erger worden. Stop dan het gebruik en raadpleeg uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of aan een snelle ademhaling, klamme en bleke huid en verlies van bewustzijn. Ga dan onmiddellijk naar een arts. In beide gevallen mag u dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.
•Als u porfyrie heeft, een stofwisselingsziekte waarbij men aanvallen krijgt van buikpijn, braken, koorts en hartkloppingen: dit middel kan een aanval uitlokken. Geef aan de apotheek door dat u porfyrie heeft. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel of andere uitlokkende middelen niet krijgt.
Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Moet u een allergietest ondergaan? De uitslag van de test is onbetrouwbaar als u ook dit anti-allergiemiddel gebruikt. Stop daarom met dit middel ten minste twee dagen voor u een allergietest heeft. Overleg hierover met uw arts.

Hoe, wanneer en hoe lang?

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Wanneer?
•Heeft u altijd last van allergie, neem het dan elke dag in.
•Heeft u af en toe last, neem het dan alleen in als u een allergische reactie heeft of een uur voor u een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent.
Hoe lang?
Gebruik dit middel zolang u klachten heeft. Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit middel. Overleg dan met uw arts.

Dosis vergeten?

U gebruikt dit middel twee keer per dag. Duurt het nog meer dan vier uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan vier uur? Sla de vergeten tablet dan over.

Autorijden, alcohol, voeding?

Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan…

autorijden?
Sommige medicijnen hebben invloed op het reactievermogen. Het is dan strafbaar om aan het verkeer deel te nemen. Als u bij een ongeval betrokken raakt terwijl uw rijvaardigheid is beïnvloed, bent u wettelijk aansprakelijk voor de gevolgen. Of dit medicijn de rijvaardigheid beïnvloedt, leest u hieronder.

Dit medicijn kan bepaalde bijwerkingen veroorzaken en deze kunnen uw rijvaardigheid verminderen. Deze bijwerkingen zijn dubbelzien, slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid, sufheid en een verminderd coördinatievermogen. Door deze bijwerkingen is de invloed van dit medicijn op uw rijvaardigheid groter dan na het drinken van vier standaardglazen alcoholische drank. Het drinken van meer dan vier glazen alcoholische drank veroorzaakt een hoeveelheid alcohol in het bloed groter dan 0.8 promille (‰). Bij meer dan 0.5‰ mag u volgens de wet niet meer autorijden. Daarom mag u niet autorijden zolang u dit medicijn gebruikt. Overleg met uw arts als u absoluut moet autorijden. Mogelijk is er een ander medicijn dat uw rijvaardigheid minder sterk beïnvloedt en waarmee u wel kunt rijden.

alcohol drinken?
Alcohol versterkt het versuffende effect van dit middel. Ook als u hier niets meer van merkt, omdat u gewend bent geraakt aan clemastine, kunt u door het gebruik van alcohol erg suf worden. Beperk daarom het gebruik van alcohol en drink het liever niet.

alles eten?
U mag alles eten.

Wisselwerking van dit medicijn?

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn andere middelen die het reactievermogen verminderen. Bij deze middelen is meestal op de verpakking een gele waarschuwingssticker geplakt. De effecten op bijvoorbeeld de rijvaardigheid versterken elkaar. Rijd zeker geen auto als u twee of meer van dergelijke middelen gebruikt.

Zwangerschap en borstvoeding?

Zwangerschap
U kunt clemastine tijdens de zwangerschap enkele dagen in een normale dosering gebruiken. Het heeft dan geen nadelige gevolgen voor het kind. Meld in ieder geval aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent of dit binnenkort wil worden.

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts. Dit middel komt in de moedermelk. Het kan bijwerkingen bij het kind geven, zoals sufheid. Mogelijk kan de arts u (tijdelijk) een ander middel voorschrijven, dat u wel veilig kunt gebruiken.

Stoppen met dit medicijn?

U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit middel stoppen.

Hoe en waar is dit medicijn verkrijgbaar?

Clemastine is sinds 1967 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Tavegyl in tabletten en injecties.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Anaal eczeem

Wat is het?

Anaal eczeem is een aandoening van de huid rond de anus, die vaak gepaard gaat met roodheid, vochtproductie, schilfering en jeuk.

Hoe herken je het?

Anaal eczeem begint meestal met jeuk. De jeuk kan gepaard gaan met een schrijnend gevoel of irritatie. Het gevoel kan optreden voor, tijdens of na de stoelgang. De huid rond de anus is vaak rood en kan vochtig zijn. Door het krabben kunnen schilfers ontstaan en kan de huid verdikken.

Hoe ontstaat het?

Anaal eczeem kent vele oorzaken. Overmatig zweten, slechte hygiëne, aambeien, wormpjes, contactallergie voor vochtige doekjes en overgewicht kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van anaal eczeem. In de vochtige en warme omgeving kunnen bacteriën, schimmels en gisten gemakkelijk groeien. In huidplooien rond de anus, ontstaan door oude aambeien, kunnen deze micro-organismen welig tieren (intertrigo). Een harde ontlasting kan scheurtjes veroorzaken (fissuren), waardoor anaal eczeem kan ontstaan. Suikerziekte (diabetes mellitus) kan een belangrijk oorzaak zijn van de jeuk en anaal eczeem.

Is het ernstig en wat kun je verwachten?

Anaal eczeem en anale jeuk zijn niet ernstig maar kunnen wel zeer vervelend zijn. Het is vaak moeilijk om stil te zitten en het kan de nachtrust verstoren. Het eczeem laat zich moeilijk behandelen en kan chronisch worden. Anaal eczeem is niet besmettelijk. 

Wanneer naar de huisarts?

Meestal gaat een aanval van anaal eczeem na enkele weken vanzelf over. Als het anaal eczeem na enkele weken niet spontaan is verdwenen, kunt u naar de huisarts gaan. U hoeft zich niet te schamen voor anale jeuk. De schaamte kan ertoe leiden dat u het bezoek aan de huisarts uitstelt. Hierdoor is de kans groter dat het eczeem en de jeuk chronisch worden. De huisarts zal samen met u naar een oorzaak van het anaal eczeem zoeken en deze indien mogelijk wegnemen. Ook kan hij u zalven en crèmes voorschrijven die de jeuk onderdrukken.

Wat kun je er zelf aan doen?

Het is belangrijk om goed op de hygiëne te letten. Een zure zeep (pH 5) kan helpen om het milieu rond de anus te herstellen. Na het wassen is het belangrijk de bilspleet goed af te drogen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Houdt je vermoeide ogen in goede conditie

Door te kijken naar iemand zijn of haar ogen en dan weten dat je elkaar aanvoelt op een intens en intiem niveau dan kan de wereld even stoppen met draaien voor een moment en alles lijkt zoals het zou moeten zijn. Jullie ogen ontmoeten elkaar en jullie twee zijn de enige mensen in de kamer, of dit nou echt zo is of toch niet.

Het dragen van make-up lijkt zinloos als je ogen gezwollen of gewoon moe zijn. Door je ogen in goede conditie te houden, zijn ze niet alleen mooi als je er make-up op doet, maar zijn ze ook prachtig en energiek zonder make-up.

Staren naar een computer voor enkele uren kan veel spanning veroorzaken voor de ogen. Ook overmatige inspanning van de ogen door middel van lezen of iets te zien zonder je bril of contactlezen kunnen ook zorgen voor stress voor je ogen.

Om je ogen gezond en mooi te houden, probeer dan te voorkomen dat je teveel rook, chemicaliën en andere irriterende stoffen in je ogen krijgt. Neem ook je tijd die je nodig hebt om je ogen te laten ontspannen. Als je even tijd hebt doe dan de ogen even dicht voor enkele minuten en rust uit. Als je ogen geïrriteerd zijn door een vreemd deeltje of een wimpers, gebruik dan één of twee oogdruppels water.

Vooral tijdens het voorjaar kunnen er allergieën ontstaan in de ogen en dan kan een koel of koud compres noodzakelijk zijn om de ogen te kalmeren en hun vitaliteit te herstellen. Soms kan iets eenvoudigs als een zacht washandje gedrenkt in koud water vermoede, gezwollen en jeukende ogen vernieuwen en herstellen. Zet een muziekje op, leun achterover en plaats het washandje over je ogen en ontspan even van een lange dag.

Volg deze tips om je ogen in de best mogelijke conditie te houden:

Verwijder altijd voordat je gaat slapen eerst je make-up. Kleine stukjes mascara kunnen je ogen irriteren terwijl je slaapt en zodra je wakker wordt uit je slaap. Voorkom deze problemen door elke avond voor het slapen gaan je make-up te verwijderen.

Als je het moeilijkt hebt om je ogen te focussen op bepaalde dingen, breng dan voor enige tijd een koel compres op je ogen aan. Ook wanneer je ogen wat beginnen te branden en je je werk niet goed meer kan doen, dan kun je het beste een pauze nemen en je ogen even wat rust geven en te ontspannen.

Investeer in een oogmasker dat je in de koelkast kan plaatsen. Bewaar dit masker koud in de koelkast voor slechts enkele minuten en laat ze wat ontdooien als het masker te lang in de koelkast heeft gelegen. Als je contactlenzen draagt, vergeet dan niet om ze ’s nachts uit te doen. Als je eendags lenzen hebt gebruik ze dan niet langer dan nodig is en begin dan met weer nieuwe lenzen.

Voorkom dat je met je vingers in je ogen zit te wrijven. Veel ziekten, virussen en bacteriën worden overgebracht door minimaal contact met de ogen. En voor je het weet heb je rode, gezwollen ogen.

Plaats schijfjes komkommer op beide ogen om te profiteren van de kalmerende effecten en te genieten van de frisse sensatie. En als je dit hebt gedaan, dan kun je om het af te maken ook nog een masker voor je gezicht gebruiken, zo maak je het totaalplaatje af.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)