Tagarchief: infectie

Cefixim (Fixim)

De werkzame stof in Cefixim (Fixim) is ook de gelijknamige Cefixim. Het wordt voorgeschreven bij infecties met bacteriën die gevoelig zijn voor cefixim, zoals een blaasontsteking.

Cefixim is een antibioticum dat in staat is de bacteriën die de ziekte veroorzaken onschadelijk te maken. De ziekteverschijnselen zullen binnen een paar dagen verdwijnen, maar het is toch noodzakelijk om de kuur af te maken. Want wanneer er minder antibioticum wordt gebruikt dan is voorgeschreven, bestaat de kans dat de bacterie ongevoelig wordt voor dit middel. De infectie gaat dan mogelijk niet over of komt weer terug na stoppen met het gebruik.

Het antibioticum is verwerkt in tabletvorm. Er zitten 2 tabletten in de doordrukstrips.

De symptomen van een blaasontsteking zijn vaak duidelijk herkenbaar. Veel mensen kennen bijvoorbeeld wel de brandende pijn tijdens het plassen. Maar er zijn ook klachten die je misschien niet zo snel koppelt aan een blaasontsteking, zoals bij voorbeeld vaak moeten plassen, bloed in de urine, vaak aandrang hebben om te plassen terwijl de blaas niet vol is, braken, brandende pijn tijdens het plassen, slecht ruikende of troebele urine, misselijkheid, bloed in de urine of pijn in de buik en/of onderrug.

Waar kan ik Cefixim bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Cefixim  bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Zovirax

Wat is het?

De werkzame stof in Zovirax is aciclovir. Aciclovir is een antiviraal middel. Het remt de groei van virussen.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Artsen schrijven het voor bij herpes genitalis, gordelroos en andere virusinfecties.

– Herpes genitalis

Herpes genitalis is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een virus.

Het virus dat herpes genitalis veroorzaakt, lijkt veel op het virus dat een koortslip veroorzaakt. Besmetting treedt alleen op bij direct genitaal contact met iemand die het virus bij zich draagt.

Herpes genitalis komt het meest voor bij mensen tussen de 20 en 40 jaar.

Verschijnselen
Enkele dagen na de besmetting ontstaat pijn en jeuk rond de vagina, op de schaamlippen of penis. Er ontstaan kleine blaasjes en zweertjes. Later ontstaan er korstjes. Na twee tot drie weken zijn de klachten over.

Tijdens zo`n infectie bent u erg besmettelijk voor uw seksuele partner. Het virus blijft na een infectie in het lichaam achter en kan opnieuw klachten geven. Bij een herhaling zijn de klachten veel minder hevig en duren veel minder lang.

Ook als u geen klachten heeft kunt u anderen besmetten.

Behandeling
Een infectie met herpes genitalis gaat meestal vanzelf in twee tot drie weken over. Daarbij kan uw arts zinkoxidesmeersel voorschrijven tegen de pijn en de jeuk.

De arts kan bij een infectie met veel klachten een kuur van vijf tot zeven dagen aciclovir voorschrijven. Dit is alleen nodig bij een eerste infectie, omdat latere infecties nauwelijks klachten geven. Als een infectie meer dan zes keer per jaar terugkomt, kan uw arts aciclovir ook voorschrijven om klachten te voorkomen.

Bij een herpes genitalis infectie tijdens de zwangerschap kan de baby bij de bevalling worden besmet. Uw arts zal aciclovir voorschrijven, omdat een infectie gevaarlijk kan zijn voor het kind.

Effect
Aciclovir remt de groei van het virus en bestrijdt zo de oorzaak van de infectie. Na een paar dagen merkt u dat de klachten afnemen. Het virus wordt niet gedood en blijft in het lichaam aanwezig en kan opnieuw klachten geven.

– Gordelroos

Gordelroos is een infectie van de huid door het waterpokkenvirus. Vrijwel iedereen heeft als kind de waterpokken gehad. Het virus blijft na deze ziekte in het lichaam aanwezig en kan later weer actief worden. Meestal gebeurt dat op oudere leeftijd.

Verschijnselen
Bij gordelroos heeft u last van pijn of jeuk in een bepaald huidgebied, meestal op de romp aan één kant van uw lichaam. Later wordt de huid rood en ontstaan rode blaasjes. Na twee tot vier weken verdwijnen de klachten weer.

Gordelroos op de romp kan bij gezonde mensen meestal geen kwaad en herstelt vanzelf. Bij ouderen en indien de infectie op het hoofd of de hals zit, kunnen er ernstige klachten ontstaan, zoals hevige pijn in het betrokken gebied of een ooginfectie.

Een aantal mensen houdt na de infectie pijnklachten over in het gebied van de gordelroos.

Behandeling
Bij gezonde mensen herstelt gordelroos meestal vanzelf in twee tot vier weken. Daarbij kan uw arts zinkoxidesmeersel of een pijnstiller voorschrijven tegen de jeuk en pijn.

Uw arts kan aciclovir voorschrijven bij een infectie met veel klachten, bij ouderen of als de infectie in het hoofd-halsgebied zit.

Effect
Aciclovir remt de groei van het virus en bestrijdt zo de oorzaak van de infectie. Na een paar dagen merkt u dat de klachten die met de infectie gepaard gaan, afnemen.

Het virus wordt niet gedood en blijft in het lichaam aanwezig en kan opnieuw klachten geven.

– Infecties met virussen

Bij personen met een verminderde weerstand kan contact met virussen veel sneller een ernstige infectie veroorzaken dan bij gezonde personen. Een verminderde weerstand treedt bijvoorbeeld op bij mensen met HIV en aids, na transplantaties en bij behandeling van leukemie. Om infecties met virussen te voorkomen kan uw arts aciclovir voorschrijven.

Waar kan ik Zovirax bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Zovirax bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Aldara

Wat is Aldara?

Aldara is geregistreerd voor de behandeling van wratten in de schaamstreek en rond de anus veroorzaakt door het Human Papilloma Virus (HPV). Besmetting vindt overwegend plaats via seksueel contact. Aldara is als crème op recept verkrijgbaar. De werkzame stof in Aldara is de IRM Imiquimod.

Wat doet Aldara?

Dit medicijn remt de celdeling van bepaalde virussen (= antivirale werking) en de groei van bepaalde tumorcellen (= anti-tumor-werking).

Genitale wratten zijn over het algemeen goedaardige huidafwijkingen en ontstaan na een infectie met een virus op of rondom de plaats van de infectie. Ze zijn meestal vlezig, zacht en huidkleurig tot roze. De wratten kunnen plat zijn of boven de oppervlakte van de huid uit komen. Ze kunnen klein of groot zijn; vaak nemen ze kleine bloemkool-achtige vormen aan. Soms staan ze op zichzelf en soms zijn ze in groepjes aanwezig. Genitale wratten komen voor in het gebied rond de geslachtsorganen. Ze kunnen op de geslachtsorganen zelf zitten, maar ook in de plasbuis en in of rond de anus. Bij vrouwen kunnen ze ook in de vagina voorkomen. Genitale wratten komen voornamelijk voor bij jong volwassenen.

In het algemeen levert het stellen van de diagnose geen problemen op. Artsen kunnen genitale wratten met behulp van diverse methoden vaststellen: visuele inspectie, uitstrijkje, biopsie, colposcopie. Voor verder soa onderzoek wordt soms een bloedonderzoek gedaan. Neemt u bij twijfel altijd eerst contact op met uw eigen huisarts, om de juiste diagnose te stellen.

Visuele inspectie

De eerste stap bij de diagnose van uitwendige wratten is visuele inspectie. Genitale wratten kunnen bijna plat zijn, afzonderlijk voorkomen, op bloemkooltjes lijken of gesteeld zijn. Bij vrouwen onderzoekt de arts de schaamlippen, vagina, baarmoederhals en het gebied rond de anus, op deze plek komen genitale wratten het meest voor. Ongeveer een derde van de vrouwen met genitale wratten op de schaamlippen heeft ook wratten in de vagina. Zichtbare wratten op de baarmoederhals komen minder vaak voor. Bij mannen onderzoekt de arts de penis, de urinebuis, de balzak en het gebied rond de anus.

Waar kan ik Aldara bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Aldara bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Ziekte van Pfeiffer

Wat is het?

De ziekte van Pfeiffer is een infectie met het Epstein-Barr virus.

Verschijnselen

•keelpijn

•koorts

•vermoeidheid

•algemeen ziek zijn

Voorkomen

De ziekte komt vooral voor onder jongeren. In Nederland krijgen jaarlijks gemiddeld vier van de 1000 jongeren tussen de 15 en 24 jaar, de ziekte van Pfeiffer.

Als een tiener klachten heeft van aanhoudende keelpijn en moeheid kan er sprake zijn van de ziekte van Pfeiffer.

Andere namen voor de ziekte van Pfeiffer zijn:

•kissing disease

•mononucleosis infectiosa

•klierkoorts

Epstein-Bar virus
Het virus dat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt is het Epstein-Barr virus. Dit behoort tot de familie van herpesvirussen.

Tot de familie van herpesvirussen behoort onder andere:

•het virus dat een koortslip veroorzaakt
•het virus dat waterpokken en gordelroos veroorzaakt

Hoe herken je het?

Verschijnselen

•aanhoudende keelpijn

•koorts

•vermoeidheid

•gezwollen klieren in de hals

Verschijnselen die ook kunnen voorkomen

•spierpijn

•hoofdpijn

•misselijkheid

•gebrek aan eetlust

Onderzoek door de arts

De arts vindt bij onderzoek:

•gezwollen lymfeklieren in de hals, oksels en liezen
•gezwollen amandelen
•vaak opgezette lever en milt
•soms huiduitslag (rode vlekjes), vooral na antibiotica
•er kan sprake zijn van lichte geelzucht
Diagnose door de arts
De diagnose wordt bevestigd door bloedonderzoek. Daarbij worden afwijkende witte bloedlichaampjes gevonden en een positieve test op mononucleosis infectiosa.

Hoe ontstaat het?

De ziekte ontstaat door besmetting met het Epstein-Barr virus, meestal via het speeksel van iemand die het virus heeft. Vandaar ook de naam ‘kissing disease’.

Lang niet iedereen wordt ziek na besmetting.

Kinderen jonger dan 10 jaar worden vaak na besmetting niet ziek. Als ze ziek worden verloopt de ziekte meestal mild.

Tieners hebben echter vaker en meer last van de infectie. De tijd tussen besmetting en ziek worden is vier tot tien weken (incubatietijd).

Is het ernstig en wat kun je verwachten?

De ziekte van Pfeiffer geneest meestal in twee tot vier weken vanzelf.
Men kan nog een aantal weken last houden van vermoeidheid, maar dit hoeft niet.

Complicaties zijn zeldzaam.

Wanneer naar de huisarts?

Neem contact op met de huisarts:

•bij aanhoudende keelpijn
•bij aanhoudende vermoeidheidsklachten

Om vast te stellen of er sprake is van de ziekte van Pfeiffer, doet de huisarts lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek.

Neem weer contact op met de huisarts als:

•de keelpijn erger wordt
•het slikken moeilijker gaat
•de patiënt zich zieker voelt
•zich onbegrepen klachten voordoen

Wat kun je er zelf aan doen?

•Er zijn geen speciale medicijnen voor de ziekte van Pfeiffer

•Men hoeft geen bedrust te houden, beter is het om rust te nemen naar behoefte

•Het is verstandig om een week of drie niet te sporten of zwaar lichamelijk werk te doen

•De lever is meestal ook in de ziekte betrokken en daarom kan men beter geen alcohol te gebruiken tijdens deze ziekte

•Het is belangrijk om goed te drinken. Koele dranken en waterijs kunnen de keelpijn verlichten

•Als men veel last heeft van pijn kan men een pijnstiller gebruiken, bijvoorbeeld paracetamol

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Diarree (acute)

Wat is het?

Men spreekt van diarree wanneer er meerdere keren per dag grote hoeveelheden dunne, waterige ontlasting wordt geloosd. De acute diarree verloopt heftig en duurt meestal slechts enkele dagen tot een week. Een infectie veroorzaakt een ontsteking in de dunne darm en dat gaat gepaard met slechte vertering van voedsel. Dat leidt tot een overmaat aan vocht in de darm en daardoor is de ontlasting waterig. Een ontsteking in de dikke darm geeft diarree met bijmenging van bloed en slijm.

Wat zijn de oorzaken?

In de meeste gevallen wordt de diarree veroorzaakt door infecties met virussen of bacteriën. Andere oorzaken zijn:

 • voedselvergiftiging
 • dieetfouten
 • vergiftiging door medicijnen of laxeermiddelen
 • vergiftiging door zware metalen

Wat voor behandelingen zijn er?

De behandeling bestaat uit het toedienen van voldoende vocht en mineralen, eventueel in de vorm van een kant-en-klare oplossing als ORS of Dioralyte. Ook is het soms nodig diarree te bestrijden met medicijnen, bij voorkeur gebruikt men dan middelen die een indikkende werking hebben op de ontlasting en de darmperistaltiek vertragen zoals loperamide (Imodium) of codeïnefosfaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

De gevaren van suikers

Tot op zekere hoogte houden wij allemaal wel van suiker. We houden van suiker in onze cake, chocoladerepen, koekjes en ijs. Want suiker is zoet en zoet voelt goed. Maar teveel van het goede kan zorgen dat het slecht wordt. Niets kan een beter voorbeeld zijn van dit dan suiker, omdat teveel suiker slecht is voor je lichaam. Waarom is teveel suiker slecht voor je lichaam? Hieronder zijn tien verschillende redenen waarom we niet een te hoog suikergehalte moeten hebben.

 • Tandbederf; we weten allemaal dat teveel suikers slecht zijn voor je tanden. We hebben geleerd om na elke maaltijd onze tanden te poetsen en voordat we naar bed gaan, want als er suikers op je tanden achterblijven dan bederven je tanden sneller.
 • Infectie; als we suikers op onze tanden laten zitten dan kan het leiden tot een infectie. Door de manier waarop ons lichaam reageert op verschillende soorten infecties, kan deze infectie weer leiden tot een ontsteking van de kransslagader.
 • stabiele bloedsuikers; als je teveel suikers eet, krijg je een hoog suikergehalte in het bloed. Als het bloedsuikergehalte niet constant is en veel wisselt dan zul je je vermoeid voelen en uitgeput zijn. Hoofdpijn en stemmingswisselingen zijn ook aanwezig als je bloedsuikergehalte instabiel is. Bovendien hoe meer suiker we nemen, hoe meer onze bloedsuiker uit balans raakt en hoe moeilijker het voor het lichaam zal worden om de onbalans vast te stellen.
 • Obesitas, diabetes en hartaandoeningen; dit ook wel bij bijna iedereen bekend. Suiker in het bloed, dat teveel is voor het lichaam om om te zetten, zal worden opgeslagen als vet. Teveel vet in het lichaam kan leiden tot obesitas en obesitas kan diabetes en hartaandoeningen veroorzaken.
 • Een verstoring in het immuunsysteem; de bacteriën en gisten die aanwezig zijn in ons bloed worden gevoed door suikers. Door een teveel aan suikers kunnen bacteriën zich vermenigvuldigen. Als er een onbalans komt in de groei van deze bacteriën en gisten, kan het immuunsysteem mogelijk niet in staat zijn om hier mee om te gaan en gaan verzwakken.
 • Chroomtekort; teveel suikers in het bloed kan ervoor zorgen dat het lichaam in staking gaat om de bloedsuikers te regelen. Dit komt omdat het grootste deel van de suikers die we eten zo verfijnd is dat het chroom vernietigd. Chroom is de chemische stof die het lichaam nodig heeft om het gehalte van de bloedsuikers te regelen.
 • Voedingsstoffen; het nuttigen van suikers zorgt ervoor dat het hongergevoel weggaat. Daarom krijg je vaak te horen niet zoet te snoepen voor het eten. Want als we teveel suikers eten, hebben we geen zin meer in een maaltijd waarin wel de nodige voedingsstoffen zitten die ons lichaam nodig heeft, zoals vitamines, ijzer, calcium en magnesium. Er is een verschil tussen een ‘vol’ gevoel na elke maaltijd en het verwerven van de voedingstoffen die je nodig hebt uit elke maaltijd.
 • Stress; wanneer we teveel suikers eten, krijgen we een hoger gehalte aan bloedsuikers en krijgen we meer energie. Maar dit bloedsuikergehalte is slechts tijdelijk en de energie zal daarna sterk afnemen. Wanneer dit gebeurt geeft het lichaam hormonen vrij om het suikergehalte in ons bloed terug op niveau te krijgen. Deze hormonen bevatten ook de stresshormonen adrenaline, cortisol en epinefrine. Deze hormonen zorgen ervoor dat we geïrriteerd raken en dat we gaan stressen.
 • Veroudering; wanneer we teveel suikers eten, kan een gedeelte van de suikers aan de eiwitten die in ons lichaam aanwezig zijn vast gaan zitten. Hierdoor kunnen onze lichaamsweefsels hun elasticiteit verliezen. Hierbij is het niet alleen onze huid die wordt beïnvloed, maar ook onze interne organen. Hoe sneller het lichaam elasticiteit verliest, hoe sneller veroudering op zal treden.
 • Cognitie; teveel suikers in het lichaam beïnvloedt ook het vermogen van onze geest om te leren en te herkennen.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)