Tagarchief: haaruitval

Priorin

Gemiddeld zitten er op ons hoofd ongeveer 100.000 haren. Dagelijks verliest een mens 50 tot 100 haren. Dat is een normaal proces. Het zijn haren die hun levensduur erop hebben zitten en die plaats moeten maken voor nieuw haar.

Ongeveer 1/3 van alle vrouwen in alle leeftijdsgroepen heeft wel eens haargroeiproblemen. Het haar kan dunner worden en uitvallen.

Door volgende omstandigheden kan de haarwortel extra voeding nodig hebben:
• Wisseling van seizoenen
• Drukte en stress-situaties
• Onvolledig voedingspatroon of het volgen van een dieet
• Herstel na ziekte
• Zwangerschap
• Overgang

In bepaalde omstandigheden kan de haarwortel een extra behoefte aan voedingsstoffen hebben. Deze extra voeding is belangrijk om het natuurlijk groeiproces van het haar te ondersteunen. Daarom is Priorin ontwikkeld.

Priorin is een voedingssupplement met een speciale combinatie van de natuurlijke bouwstoffen gierstextract, tarwekiemolie, L-Cystine en vitamine B5 die de haarwortels voeden. Hierdoor wordt een gezonde haargroei van binnenuit ondersteund.

De natuurlijke bouwstoffen gierstextract, tarwekiemolie,
L-Cystine en vitamine B5 ondersteunen een gezonde haargroei.
•Gierstextract
Gierstextract – een extract dat met een speciaal proces uit gierst wordt gewonnen – vormt de basis van Priorin. Dit extract bevat voor de haargroei noodzakelijke voedingsstoffen.

•Tarwekiemolie
Tarwekiemolie bevat meervoudig onverzadigde vetzuren die voor de opbouw van de cellen van de haarwortel belangrijk zijn.

•L-Cystine
L-Cystine is een aminozuur dat -samen met andere aminozuren- zorgt voor de vorming van het eiwit keratine, het hoofdbestanddeel van haar.

•Vitamine B5
Vitamine B5 speelt een centrale rol in de stofwisselingsprocessen die de energie leveren voor de vorming van nieuw haar. .

Eén capsule Priorin bevat gierstextract 140 mg, tarwekiemolie 271 mg, vitamine B5 9 mg
(150% van de ADH*) en L-Cystine 2 mg. * ADH=Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Priorin capsules bevatten: gluten en lactose, maar geen suiker, 18 kJ/4 kcal per capsule

Waar kan ik online Priorin bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Priorin bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Propecia

Wat is Propecia?

Propecia (finasteride) is een medicijn voor de behandeling van vroege stadia van haarverlies bij mannen (alopecia androgenetica).

Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen. Bij vrouwen en kinderen komt deze vorm zelden voor, aangezien de aanwezigheid van mannelijke hormonen (androgenen) een rol speelt en deze hormoonspiegel bij mannen na de puberteit hoog is. Kaalheid is doorgaans erfelijk. De haaruitval begint meestal met inhammen op het voorhoofd of boven op de achterkant van het hoofd. De haaruitval kan op elke leeftijd beginnen, zelfs rond de leeftijd van 15 jaar. Sommige mensen verliezen alleen haar op bepaalde plekken, waardoor een kale plek ontstaat of de haargrens terugtreedt. Anderen, vooral degenen bij wie al op jonge leeftijd haaruitval optreedt, worden mogelijk helemaal kaal.

Van Propecia is wetenschappelijk aangetoond dat het bij jonge mannen (18-41jr.) die haar beginnen te verliezen dit haarverlies kan stoppen en de haargroei kan verbeteren.

Van finasteride is wetenschappelijk aangetoond dat het bij jonge mannen die haar beginnen te verliezen dit haarverlies kan stoppen en de haargroei kan verbeteren. Finasteride wordt over het algemeen goed verdragen.

Finasteride remt het proces waarbij het haar steeds korter en dunner wordt en pakt zo het probleem van haarverlies bij de wortel aan. Vaak leidt dit tot omkering van het proces van haarverlies en zie je nieuwe haargroei.

Het is eenvoudig in te nemen: Eén tablet per dag

Waar kan ik Propecia bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Propecia bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Rozemarijn

Gebruikte delen en plaats van herkomst

Rozemarijn is een houtige en groenblijvende winterharde heestersoort met kleine blauwwitte bloemen. De smalle naaldachtige bladeren lijken wat op dennennaalden en zijn aan de bovenkant donkergroen en aan de onderkant witachtig. De stengel is enigszins hoekig/vierkant en begint vanaf het tweede jaar te verhouten. De plant groeit in vertakte bundels en wordt ongeveer 1 tot 2 meter hoog. De gebruikte delen zijn vooral de naalden. Hij komt bijna over de gehele wereld voor.

Te gebruiken bij:

griep

valse waterzucht

kinkhoest

uitputting

verstuikingen

reuma

hartkloppingen

darmfermentatie

darmslijmvlies ontsteking

migraine (preventief, ander verergert het)

hoofdpijn, ook spanningshoofdpijn

hyperactiviteit

gebrek aan eetlust

galstenen

galblaasontsteking

haaruitval (wassen maar ook drinken)

vermoeidheid

leververgroting

leverkoliek

slechte adem

stress

verstoorde bloedsomloop

zenuwzwakte

winderigheid

haaruitval (uitwendig gebruiken)

keelpijn (gorgelen met de lauwe thee)

spierpijn (sterke thee aan het badwater toevoegen)

gewrichtspijn

zenuwpijn

depressie

geheugenstoornissen

lage bloeddruk

uitwendige ontstekingen (een gaasje met thee op de plek aanbrengen)
Actieve bestanddelen:

Campheen, kamfer, cineool, borneol, hars, flavonoïden, di- en triterpenen, monoterpenen,sesquiterpenen, monoterpenollen, tepenische esters,  terpenische zuren, niet terpenische cetonen, monoterpenonen en bitterstoffen

Historisch of traditioneel gebruik

Rozemarijn bloemen in de linnenkast verdrijft motten. Door de was boven een rozemarijnstruik te drogen, trekt er het mottenverdrijvende aroma in. Plaats verse takken van Rozemarijn in een ruimte om de lucht te verfrissen. Kook gedurende 10 minuten een hand vol Rozemarijn bladeren in een halve liter water om een antiseptische oplossing te krijgen voor in de badkamer. Doe een aftreksel in bad om van vermoeidheid af te komen. Maakt het haar donkerder indien als spoeling toegepast. Heksen gebruiken het vooral voor bescherming, reiniging en uitdrijving.
Dagdosering

Voor gebruik kan men een aftreksel van de drogerij maken. Voor het bad wordt een voldoende grote hoeveelheid toegevoegd aan kokend water. Na trekken goed zeven en aan het badwater toevoegen. Kan ook als stoombad gebruikt worden. Inwendig 2 à 3 kopjes thee per dag.
 

Bijwerkingen en interacties

Niet gebruiken bij hoge bloeddruk! Rozemarijn kan migraine verhevigen wanneer u het tijdens een aanval inneemt. Neem het daarom alleen preventief. Bij hoge bloeddruk alleen in een lage hoeveelheid gebruiken. Bij aanleg tot epilepsie en in de eerste maanden van de zwangerschap is ook voorzichtigheid met innemen geboden. Uitwendig gebruik is dan wel veilig. Pas op voor de ogen!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Hibiscus (Chinese roos)

Gebruikte delen en herkomst

Hibiscus komt ook in Nederland voor maar wordt vooral gekweekt in het midden Oosten en Azië, in het bijzonder in China. De bloesem wordt gebruikt in de geneeskunde en magie. Het is een geheel andere soort dan bij ons in de tuinen wordt aangetroffen.

Te gebruiken bij

te hoog cholesterol

stress

haaruitval

Geschiedenis en volksverhalen

De bloemen worden in de wicca o.a. gebruikt om geliefden aan te trekken en is daarom een onderdeel van veel liefdes wierook mengsels. In het midden Oosten wordt de thee als lekkernij gedronken.

Dagdosering

Week 15 gram hibiscusbloemen 1 tot 2 uur in 1 liter koud water. Breng het aan de kook. Dan meteen van het vuur en zeven.

Bijwerkingen en interacties

Niets bekend.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Bloedarmoede (Anemie)

Wat is het?
In het algemeen spraakgebruik worden bloedarmoede en ijzergebrek vrijwel op één lijn gesteld. Ook al is ijzergebrek de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede (anemie), er zijn ook andere oorzaken.

Bloedarmoede (anemie) is in feite een tekort aan rode bloedkleurstof (hemoglobine) in de bloedsomloop. Het hemoglobine neemt in de longen zuurstof op en vervoert dit via de bloedsomloop naar de weefsels en organen.

In geval van bloedarmoede kan er minder zuurstof worden vervoerd en functioneren de weefsels en organen daardoor onvoldoende. De hoeveelheid hemoglobine in het bloed kan worden gemeten in een bloedmonster (vingerprik of buisje bloed uit een armader).

We spreken van bloedarmoede als bij mannen de uitslag lager is dan 8,6 (mmol/l) en bij vrouwen lager dan 7,4 (mmol/l). Kinderen hebben tot de puberteit een lager hemoglobinegehalte, een waarde van 7,0 (mmol/l) is voor hen normaal, voor zuigelingen zelfs 6,5 (mmol/l).
Hoe herken je het?
Vaak wordt gedacht dat als iemand er bleek uitziet, degene bloedarmoede zou kunnen hebben. Uit de praktijk blijkt echter dat dit zelden het geval is.

Pas als iemand een extreme vorm van bloedarmoede heeft waarbij de hoeveelheid rodebloedkleurstof (het hemoglobine) gedaald is tot 60% van normaal, krijgt men een bleek uiterlijk van bloedarmoede.
Tenzij men acuut veel bloed verliest (bijvoorbeeld bij een ongeluk of een hevige maagbloeding), zal men altijd eerst een periode doormaken waarin andere klachten voorkomen.

Karakteristieke symptomen van bloedarmoede zijn:

•zwakte
•vermoeidheid
•hartkloppingen
•kortademigh eid (voornamelijk bij inspanning)
•duizeligheid
•snel transpireren
•oorsuizen
•hoofdpijn
Geelzucht (een gelige verkleuring van het oogwit en/of de huid) kan wijzen op het hebben van bloedarmoede.)

Bij ouderen kunnen symptomen optreden die passen bij hartklachten (pijn op de borst) of bij een verminderd geestelijk functioneren, tot verwardheid toe.

Hoe ontstaat het?
De vele oorzaken van bloedarmoede zijn in twee grote groepen onder te brengen.

•Het verlies van bloed gaat sneller dan de aanmaak (bijvoorbeeld bij een maagbloeding of hevige menstruatie)
•Er wordt te weinig bloed aangemaakt, zoals bij een tekort aan ijzer in de voeding of verstoorde functie van de bloedvormende organen
Soms gaat het om een combinatie van beide redenen.

Bloed bestaat uit:

•rode bloedcellen
hierin zit de rodebloedkleurstof (hemoglobine)
•witte bloedcellen
hierin zitten afweerstoffen tegen bacteriën en virussen
•bloedplaatjes
deze helpen bij de bloedstolling
•bloedplasma
het vocht waar alle bloedcellen in drijven
Als reactie op bloedverlies, of dat nu veel of weinig plotseling of chronisch is, houdt de nier vocht vast. Daardoor komt de hoeveelheid vloeistof in het bloed weer snel op peil, maar is dit bloed in feite verdund, omdat de aanmaak van nieuwe bloedcellen veel minder snel gaat.
Vervolgens gaat het beenmerg ter compensatie in verhoogd tempo meer bloedcellen produceren en na enige tijd is het bloedverlies aangevuld.

Bloedarmoede ontstaat als:

•als er onvoldoende bouwstoffen voor het bloed aanwezig zijn
•als de bloedaanmaak om andere redenen is verstoord
•als het bloedverlies sneller gaat dan de aanmaak
Meestal is dit een sluipend proces. Er zijn verschillende oorzaken waardoor de aanmaak achterblijft bij verlies of afbraak van bloed. De oorzaak van de bloedarmoede bepaalt uiteraard hoe ernstig het is en wat u kunt verwachten.

Oorzaken

1. IJzergebrek
De meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van bloedarmoede is ijzergebrek. IJzer vormt een van de bouwstoffen van de rodebloedkleurstof (hemoglobine).

IJzer wordt opgenomen uit de voeding. De opname vindt plaats in het eerste deel van de darm. Daarvoor moet in de eerste plaats de voeding voldoende ijzer bevatten en ten tweede moeten de maag en de twaalfvingerige darm goed functioneren.

IJzertekort kan ontstaan:

•bij regelmatig overmatig bloedverlies (heftige menstruatie, bevalling, ziekte of tumor in de darm)
•bij verhoogde ijzerbehoefte (groeiperiode, zwangerschap)
•bij verminderde ijzeropname (maag- of darmafwijking), kan ijzertekort ontstaan
Uiteindelijk raakt de ijzervoorraad uitgeput, houdt de productie van hemoglobine op, en ontstaat bloedarmoede.

Door het ijzergebrek treden ook andere afwijkingen op, zoals aan de huid en slijmvliezen: een pijnlijke tong, scheurtjes aan de mondhoeken, slikklachten, brokkelige, platte nagels, die bij ernstig ijzergebrek een soort lepeltjesvorm krijgen.

2. Vitaminegebrek
Twee vitamines in de voeding zijn nodig voor de productie van de bloedkleurstof, te weten: vitamine B12 en foliumzuur.

•Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijk voedsel, zoals vlees, vis en zuivelproducten. Voor de opname in de darm is een eiwit nodig dat wordt uitgescheiden door de maag, waarna het vitamine B12-eiwitcomplex wordt opgenomen in het laatste deel van de dunne darm.

Per dag is heel weinig vitamine B12 nodig, zodat bij een tekort in de voeding (streng vegetarisch dieet) of een verminderde opname (maagslijmvlies aandoening, vaak op basis van een auto-immuunziekte of dunne darmziekte, zoals de ziekte van Crohn) kan het jaren duren voor de voorraad in het lichaam is uitgeput en bloedarmoede optreedt.

Deze vorm van bloedarmoede gaat gepaard met lichte geelzucht, pijnlijke tong en mondslijmvlies, en darmklachten. Omdat vitamine B12 ook nodig is voor de functie van het zenuwstelsel, met name van de lange zenuwbanen, ontstaan kunnen bij een tekort ook gevoelstoornissen en krachtsverlies aan de benen ontstaan.
•Foliumzuur komt voor in groenten en vruchten. De opname ervan vindt plaats in het eerste deel van de dunne darm. De voorraad van foliumzuur is vrij klein, zodat bij een tekort in de voeding (abnormale eetgewoonte, ernsti ge zie kte) of bij een gestoorde resorptie (diarree, ziekte van de dunne darm) al na enkele weken een stoornis in de bloedaanmaak, dus bloedarmoede, kan opt reden door foliumzuur tekort.

Gebruik van anti-epileptische middelen en sommige slaapmiddelen (barbituraten) kunnen ook alle verschijnselen geven van een tekort aan foliumzuur.
3. Aangeboren, erfelijke vormen van bloedarmoede

G6PD-deficiëntie
Bij de G6PD-deficiëntie bestaat er een erfelijk tekort aan een bepaald enzym (G6PD) in de rode bloedcellen, dat nodig is om deze tegen beschadiging te beschermen. Het gevolg is dat de rode bloedcellen een kortere overlevingsduur hebben en erg kwetsbaar zijn voor het gebruik van sommige medicamenten.

Er bestaan verschillende vormen van dit enzymtekort, maar in alle gevallen hebben deze personen een lichte bloedarmoede, die acuut kan verergeren bij gebruik van de eerder genoemde medicijnen.

Ongeveer 7,5% van de wereldbevolking draagt de aanleg voor G6PD-deficiëntie. De ziekte wordt voornamelijk gevonden bij mensen van het negroïde of Arabische ras en mensen van rond het Middellandse Zeegebied. Met de immigratie neemt ook het vóórkomen van G6PD-deficiëntie in Nederland toe. Therapeutisch kan men bij acute bloedafbraak niets anders bieden dan voldoende vochttoediening, eventueel bloedtransfusies.

Thalassemie
Thalassemie is een erfelijke vorm van bloedarmoede als gevolg van een stoornis in de productie van een afwijkend hemoglobine. De aandoening komt voor bij (afstammelingen van) de bevolking van Sardinië (18%), Cyprus (7%), Griekenland (5%), Zuidoost Azië (20%), China (5%), Saoedi Arabië, Westkust van Afrika (dus ook bij negers in de Verenigde Staten), Thailand, Pakistan, India. Van de allochtone Nederlandse bevolking is 10% erfelijk belast met deze aandoening.

Er bestaan diverse vormen.
Bij bloedonderzoek lijkt thalassemie in eerste instantie wat op ijzergebrek-anemie. Wanneer meer tests worden gedaan, zijn er wel degelijk verschillen te zien. Bij ijzergebrek zijn de rode bloedcellen te klein en verschillend van grootte, maar bij thalassemie zijn de rode cellen allemaal even veel te klein. Ook blijken bij thalassemie de ijzerwaarden in het bloedplasma normaal te zijn.

Toedienen van ijzer heeft dus geen effect, sterker nog het kan leiden tot ijzerstapeling (een soort ijzervergiftiging).
De andere vormen van bloedarmoede worden hier voor de volledigheid genoemd, maar ze zijn erg zeldzaam:

4. Verhoogde bloedafbraak
De rodebloedkleurstof (hemoglobine) is een eiwit dat kwetsbaar is voor beschadiging. Daarom circuleert het niet vrij in het bloed, maar zit het opgesloten in rode bloedcellen die in het beenmerg worden aangemaakt.

Wanneer de erytrocyten aangemaakt als gevolg van een infectie (malaria), mechanische reden (kunst hartklep), chemische (bacteriegif) of immunnologische beschadiging versneld te gronde gaan, dan ontstaat er bloedarmoede. De verhoogde afbraak van hemoglobine gaat vrijwel altijd gepaard met een (lichte) geelzucht.

5. Beenmergaandoening
In geval de bloedarmoede berust op van een beenmergziekte betreft het eigenlijk altijd een kwaadaardige ontsporing van de bloedaanmaak, waarbij een type bloedcel onevenredig groeit en de plaats inneemt van de normale bloedcelproductie (acute en chronische vormen van leukemie).

In zeldzame gevallen is het beenmerg praktisch helemaal leeg (aplastische anemie) of is er sprake van een ineffectieve bloedaanmaak (dyshematopoiese, preleukemie). In deze gevallen is de productie van de witte bloedcellen en de bloedplaatjes ook vaak meer of minder gestoord, hetgeen kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor infecties en een verhoogde bloedingneiging.

6. Onderliggende ziekte
Soms is de oorzaak van de bloedarmoede gelegen in een gestoorde bloedaanmaak als gevolg van een chronische onderliggende ziekte. Dit komt voor bij chronische infecties, chronisch leverlijden, auto-immuunziekten (chronisch reuma), niervergiftiging, onvoldoende schildklierwerking, kwaadaardige aandoeningen, ziekte van het beenmerg (de productieplaats van het bloed).

Is het ernstig en wat kun je verwachten?
De oorzaak van de bloedarmoede bepaalt hoe ernstig het is en wat u kunt verwachten. Zowel voor bloedarmoede door ijzergebrek als door vitaminegebrek geldt dat zij over het algemeen eenvoudig te behandelen zijn. Wel moet u er rekening mee houden dat het enkele weken kan duren voordat u effect van de behandeling gaat merken.

Behalve het aanvullen van het ijzer- of vitaminegebrek moet er uiteraard ook bekeken worden waarom de anemie is ontstaan.

Bloedarmoede, die optreedt bij vrouwen rond de veertig jaar als gevolg van een ijzertekort kan haast altijd worden verklaard door ijzerverlies bij bevallingen of door overmatig menstrueel bloedverlies.

Bij ijzergebreksbloedarmoede dient men, zeker bij patiënten van 45-50 jaar en ouder, beducht te zijn voor bloedverlies uit de darm, bijvoorbeeld door afwijkingen in de maag of darmwand. Bij bloedarmoede als gevolg van vitaminetekort is uitvoerig onderzoek nodig om de oorzaak vast te stellen, maar ook dat is meestal goed behandelbaar.

Bij aangeboren, erfelijke vormen van bloedarmoede is de zaak wat ernstiger. Het is iets waar u uw hele leven rekening mee moet houden. Soms zijn er perioden waarin de bloedarmoede zo ernstig is dat alleen nog een bloedtransfusie uitkomst kan bieden.

Het is dan ook gebruikelijk dat mensen bij wie een erfelijke vorm van bloedarmoede wordt ontdekt, onder controle blijven bij een bloedspecialist (hematoloog). Dat zelfde geldt ook voor mensen bij wie een verhoogde bloedafbraak, een beenmergaandoening of een onderliggende ziekte de oorzaak is van hun bloedarmoede.

Wanneer naar de huisarts?
Als u klachten heeft die u doen vermoeden dat u bloedarmoede zou kunnen hebben is het altijd verstandig contact op te nemen met de huisarts.

In geval van één of meer onbegrepen klachten over zwakte, snelle vermoeidheid, hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid, transpireren, oorsuizen, hoofdpijn en bij geelzucht moet men aan de mogelijkheid van een bloedarmoede denken.

Met een vrij eenvoudig bloedonderzoek kan bepaald worden of u wel of niet een tekort heeft aan rodebloedkleurstof (hemoglobine). Blijkt dit inderdaad te laag te zijn, dan zal uw arts verder onderzoek laten verrichten om de oorzaak van uw bloedarmoede te achterhalen.

Wat kun je er zelf aan doen?
Bloedarmoede is een ziekte waar u in principe weinig mee kunt beginnen zonder de hulp van uw (huis)arts. Ten eerste zal uw arts de bloedarmoede moeten vaststellen en de oorzaak proberen te achterhalen en vervolgens vereist bloedarmoede bijna altijd een medische behandeling in de vorm van medicijnen of in hele extreme gevallen zelfs een bloedtransfusie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Vrouwelijk haarverlies

Voor zowel vrouwen als mannen is een hoofd met gezond en groeiend haar een essentiële sleutel tot een goed zelfbeeld. We spenderen zoveel geld aan producten die ons verzekeren dat ze ervoor zullen zorgen dat onze haren gezond en glanzend worden en blijven. De conditie van het haar is zo belangrijk dat je je zelfvertrouwen een boost kunt geven. Als je haarverlies hebt kan dit leiden tot trauma’s en weinig zelfvertrouwen en onzekerheid.

Voor sommigen van ons is haaruitval onvermijdelijk. Het kan in de genen zitten en daardoor kun je als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt je haar beginnen te verliezen. Haaruitval kan ook een teken van ziekte in het lichaam zijn of een gevolg van behandeling van een ziekte zoals chemotherapie. Het kan ook nog zijn dat we teveel druk uitoefenen op onze haren omdat we veel haarlak en haarspray gebruiken om het haar te stylen. Het is normaal om ongeveer 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Ons haar groeit tot een bepaalde lengte voor een bepaalde tijd, dan vallen ze uit en beginnen er nieuwe haren te groeien. Soms lijkt het alsof je meer dan 100 haren per dag verliest, dit kan zo zijn, omdat je dan je haren wast en/of uitborsteld.

Als je haarverlies begint te krijgen moet je bedenken dat het niet het einde van de wereld is. Er zijn oplossingen voor de behandeling van haaruitval, zoals medicijnen, transplantatie of vervangen van haren. Als je een haartransplantatie wilt ondergaan, zal de arts waarschijnlijk eerst het advies geven om te starten met medicijnen. Deze medicijnen heten Propecia of minoxidil en die zal hij je voorschrijven. De arts zou ook kunnen diagnosticeren dat je haarverlies het gevolg kan zijn van een onderliggende ziekte en zal dan zoeken naar de symptomen van de ziekte in je lichaam.

Propecia is de merknaam waaronder finasteride in de handel wordt gebracht. Finasteride is een formulering die bestemd is voor de remming van 5-alpha-reductase, dit is het enzym dat verantwoordelijk is voor de haaruitval. Propecia is oraal in te nemen, maar het effect duurt alleen zolang als het geneesmiddel wordt ingenomen. Het middel wordt niet voorgeschreven aan vrouwen, omdat het kan leiden tot geboorteafwijkingen bij mannelijke baby’s. Minoxidil wordt toegepast op de hoofdhuid. Net zoals finasteride duurt het effect alleen zolanf als het gneesmiddel wordt gebruikt.

Als je een haartransplantatie wenst te ondergaan, dan zal de arts eerst bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de procedure, omdat niet iedereen deze behandeling kan ondergaan. Als je wel door mag gaan met de transplantatie dan zal de arts individuele haren op je hoofdhuid zetten en de natuurlijke groeipatroon van je haar zo goed proberen na te bootsen.

Voor mensen die niet zoveel geld hebben om een haartransplantatie te ondergaan of medicijnen te slikken is er altijd een alternatief middel zoals acupunctuur. Sommige deskundigen beweren dat acupunctuur goed werkt om haren weer terug laten groeien op de hoofdhuid. Acupuncuur stimuleert de zenuwuiteinden op de hoofdhuid en verbetert de circulatie van het bloed van de hoofdhuid. Door de toegenomen circulatie worden er meer voedingsstoffen aangemaakt en deze stimuleren nieuwe cellen zich te ontwikkelen als haarzakjes. De bloedtoevoer zorgt ook voor snellere reapratie en vervanging van beschadigde cellen.

Als medicatie en een haartransplantatie niet werkt, dan kun je altijd nog denken aan haarvervanging en hieronder kun je verstaan een pruik. Er zijn nu goede pruiken op de markt, die gemaakt zijn van echt haar en dus ook natuurlijk aanvoelen. Ook hoef je niet bang te zijn dat de pruik plotseling wordt weggeblazen door de wind of scheef gaat hangen door een plotselinge beweging. Als je eraan denkt om een pruik te dragen, was de pruik dan zo nu en dan om zo huidirritatie te voorkomen.

Welke producten kan ik voor haarverlies bestellen?

>>>> Online Minoxidil bestellen <<<<

>>>> Online Propecia bestellen <<<<

>>>> Online Regaine bestellen <<<<

>>>> Online Finasteride bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Hairextensions kunnen kaalheid veroorzaken

 

De afgelopen jaren is de vraag naar extensions toegenomen met een geschatte veertig procent. Hoewel clip-in extensions, een tijdelijke oplossing voor langer haar, ook aan populariteit winnen, blijven vrouwen de voorkeur geven aan de gelijmde haarverlengers.Vrouwen die regelmatig gebruik maken van hair extensions lopen kans op permanente kale plekken. Dit blijkt uit een onderzoek. 

Sommige vrouwen beginnen al haar te verliezen een week nadat de extensions zijn geplaatst. Dermatologen zeggen dat het haar uitvalt omdat de plukjes nephaar, die aan het echte haar bevestigd worden met lijm of door vlechtwerk, zoveel druk uitoefenen op de hoofdhuid dat het haar loslaat. Het resultaat is dat veel vrouwen achterblijven met permanente kale plekken. De schade aan de hoofdhuid is namelijk vaak onherstelbaar.

Het onderzoek, gepubliceerd in de Brotish Journal of Dermatology, stelt ook dat het probleem veel vaker voorkomt dan men denkt. De vrouwen die aan het onderzoek meewerkten hadden allemaal of zichtbare tekenen van haarverlies of last van onderliggende schade aan de hoofdhuid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)