Tagarchief: cellulitis

Zeg dag tegen je sinaasappelhuid

Ongeveer 80% van alle vrouwen heeft cellulite. En al valt vaak zo’n sinaasappelhuid de buitenwereld niet eens op, toch willen vrouwen graag een gladde en strakke huid.

Wat is cellulite?

Het lichaam slaat in de vetcellen niet alleen vetten op, maar ook afvalstoffen. Als er een teveel aan afvalstoffen zich in het lichaam bevinden, dan worden de vetcellen hierdoor steeds groter. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat er op bepaalde plekken van het lichaam extra veel vet wordt opgeslagen en dat bovendien vocht wordt vastgehouden. Onder de druk van dit onderhuidse vocht gaan de overvolle vetcellen met elkaar verkleven en hierdoor zal de bloedsomloop vertragen. Het resultaat wordt dan een bobbelige huid en dit heet cellulite. Cellulite komt vaak voor op de benen en billen, maar soms ook op de armen en buik.

Hieronder staan 4 manieren om cellulite zo veel mogelijk te beperken:

1. Beweging en gezond eten

Als je nog geen cellulite hebt, houdt dan je huid glad door de microcirculatie in benen en billen optimaal te houden. Dit kun je  bereiken door gezond te eten en meer te bewegen. Probeer roken, alcohol ,suiker en veoding met allerlei chemische toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden. Kies zoveel mogelijk voor verse, biologische producten. En de afvalstoffen in uw lichaam kun je sneller afvoeren door veel water te drinken en de opname van vetten te beperken door vooral vezelrijk voedsel te eten.

2. Dagelijks smeren

Als je eenmaal te kampen hebt met cellulite kom je er helaas niet meer zo makkelijk vanaf. Zelfs het vet weg laten zuigen zal nauwelijks effect hebben. Wel kun je ervoor zorgen dat de cellulite zo min mogelijk opvalt. Dit kun je bereiken door je huid dagelijks strakker en gladder te smeren. Dit kan bijv. met een anticellulitecreme, deze creme bevat bestanddelen doe de doorbloeding stimuleren, maar ook de afbraak van vet en afvalstoffen bevorderen. Verder zitten er ingrediënten in die de huid wat steviger maken. Tip: voordat je gaat smeren, eerst je huid behandelen met een scrub, zodat de creme beter in je huid zal trekken.

3. Massage

Met een massage sla je twee vliegen in een klap, want het zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen én het is ontspannend. Om de sinaasappelhuid wat glad te krijgen moet er flink worden gemasseerd. Het gebruik van een massageolie met etherische oliën is dan ook aan te raden, de huid wordt hierdoor lekker glad en daardoor beter te masseren. Ook kun je het jezelf makkelijk maken door dagelijks onder de douche je probleemgebieden stevig te behandelen met een sisal of loofah handschoen.

Er zijn meerdere oliën op de markt die het losmaken van de cellulitis bevorderen. Degene die het meest gericht werken en als beste ervaren worden zijn:

•Grapefruitolie
•Geraniumolie
•Cipresolie
•Rozemarijnolie

4. Voedingssupplementen

Ook voedingssupplementen kunnen helpen tegen cellulite. KIes dan voor een supplement dat de vet- en vochtafvoer stimuleert. Er zijn ook supplementen die de werking van een anticellulitecreme ondersteunen. Het beste supplement is een ananassupplement.Het is aan te raden hier vanaf de eerste dag al mee te beginnen. Ananas supplementen zorgen ervoor dat opgehoopte vetcellen en vocht gemakkelijker uit het lichaam kunnen verdwijnen. Gebruik een ananas supplement voor tenminste 6 maanden voor een zichtbaar resultaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Wat is cellulitis en wat kun je eraan doen

Cellulitis houdt in dat de vetcellen in je lichaam worden gevangen door een netwerk van vezels. Door een goede bloedsomloop worden deze vezels continue gereinigd. Als je bloedsomloop slechter wordt, worden de vezels niet meer goed gereinigd en blijven de vetcellen achter in de vezels, waar ze dikker worden en blijvend zijn.

De heupen, billen en dij worden het meest aangetast door cellulitis, maar soms zie je ook cellulitis op de bovenrug, armen en buik. Het lichaam ervaart een beklemming waneer je op zo’n gebied drukt of masseert. Cellulite geeft aan dat de levensstijl die je nu leidt ongezond is.

In vergelijking met mannen, lijden vrouwen meer aan cellulite. Dit komt omdat de verdeling van spieren en vetweefsel bij mannen en vrouwen verschillend is en soms speelt het vrouwelijke hormoon oestrogeen ook een belangrijke rol in de ongelijke verdeling van vet. Bij mannen is het vetweefsel zo dusdanig verspreidt over het bepaalde delen van het lichaam dat het vet daar lang zo snel niet wordt opgebouwd.
Tips om cellulitis tegen te gaan:

* Eet gezond, maak je voeding gezond door elke dag verse groenten en volle granen aan je voeding te voegen. Zorg er ook voor dat je voldoende fruit eet (minimaal 2 stuks per dag). En je moet met bepaalde levensmiddelen zoals zetmeel, suiker en vet voedsel minderen. Zo zorg je ervoor dat de toxines ( bepaalde afvalstoffen) in je lichaam minimaliseert, waardoor je cellulitis kunt bestrijden.

* Drink veel water, een voldoende hoeveelheid inname van water is erg belangrijk, want zo kan je lichaam sneller de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen. De algemene regel luidt dan ook om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. En als je cafeïne inneemt dan is het verstandig om daarna ook een glas water te drinken.

* Ga voordat je gaat douchen eerst met een zachte handschoen of massageborstel de gebieden bijlangs waar je cellulitis hebt. Voordat je begint is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de huid droog is zo kun je de gebieden beter en grondiger masseren. Door de huid te masseren zorg je ervoor dat de afvalstoffen en vetcellen sneller door het bloed worden opgenomen.

* De beste manier om de de gebieden met cellulitis te masseren is van beneden naar boven toe, dus naar het hart toe. Doe dit 5 tot 10 minuten per dag. Door te masseren richting het hart bevorder je een goede werking van het lymfatisch stelsel, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Want lymfeklieren zorgen ook voor vervoeren van afvalstoffen naar het bloed. Als je dit nu voor 2 maanden volhoudt en als je het volhoudt natuurlijk langer, dan zal de huid aanzienlijk verbeteren en cellulitis worden verminderd.

* Gebruik etherische olieën, deze zijn verrijkt met veel verschillende actieve ingrediënten die het lichaam op verschillende manieren kunnen helpen. Door osmose kunnen ze doordringen in de huid en kan het vetcellen afbreken. Er zijn verschillende etherische oliën beschikbaar, zoals bijvoorbeeld citroen, jeneverbes, venkel, zwarte peper, rode tijm, kaneel, rozemarijn, salie en lavendel. Wel moet je deze oliën verdunnen bij een massage, bijvoorbeeld op een schrobhandschoen of maasageborstel.

Doe in 25 ml zachte amandelolie 8 druppels etherische olie van citroen en 8 druppels etherische olie van cipres.

Doe in 60 ml plantaardige olie (olie van zacht amandel, argan, calendula, boterboon, olijven, macadamia) 40 druppels etherische olie van cipres, 10 druppels etherische olie van citroen, 30 druppels etherische olie van Atlantische ceder, 10 druppels etherische olie citroeneucalyptus, 30 druppels etherische olie van gewone jeneverbes.

Doe in 60 ml plantaardige olie 20 druppels etherische olie van geranium rosat cv bourbon, 20 druppels etherische olie van Atlantische ceder en 40 druppels etherische olie van citroengras.

Masseer ’s ochtends en ’s avonds de zones waar je last hebt van cellulitis (als twee maal te veel is, dan toch zeker één maal). De massages moeten minstens 5 minuten duren. Ideaal zou zijn als je de effecten van de massage zou aanvullen met enkele turnoefeningen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor cellulitis bestellen?

>>>> Online Etherische lavendelolie van Jacob Hooy bestellen <<<<

>>>> Online Somatoline anti-cellulite sachets bestellen <<<<

>>>> Online Nivea cellulite gel bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Citroengras

Gebruikte delen en herkomst

Het bovengrondse deel wordt gebruikt.

Limoengras is een snelgroeiend aromatisch gras dat ruim een meter hoog kan worden. Inheems in Azië, vooral in Oost- en West-Indië en daar onmisbaar in de keuken. Lemongrass heeft een frisse grasachtige citrusgeur die vergelijkbaar is met citronella.

Te gebruiken bij

verkoudheid

sinusitus (bijholte ontsteking)

koorts

vermoeidheid

nervositeit

schimmel infecties (compressen)

spierpijn

reumatische pijn

cellulitis

onreine en vette huid 

zwakke vaatwanden

grove poriën

slechte bloedsomloop

slap weefsel

spierspanning

darminfecties

indigestie

hoofdpijn
In de wicca te gebruiken voor:

liefdesrituelen

schenkt plezier

maakt optimistisch

Dagdosering

1 Eetlepel op een kwart liter kokend water, 10 tot 20 minuten laten trekken. 3 x Daags een kopje.

Bijwerkingen en interacties

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Deep tissue- en bindweefselmassage

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide krachtige massages. De ene massage wordt toegepast op de bindweefsellaag en bij de andere worden de spieren juist stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Bindweefselmassage
Bindweefsel wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulitis en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven.

De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Weg met vetophopingen

Lovehandles, cellulitis, een dubbele onderkin? Steeds meer mensen laten ongewenste vetophopingen in een kliniek voor cosmetische chirurgie weghalen. Hier zijn meerdere nieuwe technieken voor beschikbaar zoals Lipolyse, Ultrashape en Liposuctie.  De eerste twee methoden zijn zeker niet bedoeld voor het verliezen van gewicht, maar vooral geschikt om plaatselijk vet te verwijderen. Het gaat dan om lokale vetophopingen die met een dieet en fitness niet weg te krijgen zijn.

Met behulp van ultrasone technologie worden de vetcellen zodanig aan het trillen gebracht tot ze barsten. De inhoud van de vetcel, de zogenaamde triglyceriden, komen vrij in het omliggende weefsel. Deze triglyceriden worden vervolgens via het lymfe- en vaatstelsel naar de lever getransporteerd. Eenmaal in de lever is er geen verschil meer tussen het vet van de Ultrashape-behandeling en het vet dat komt uit uw voeding. Deze vetten worden door de normale lichaamswerking verwerkt en afgevoerd

Ultrashape
Ultrashape kan uitsluitend worden uitgevoerd bij vetophopingen die over een grotere oppervlakte aanwezig zijn. Een behandeling met Ultrashape duurt twee tot drie uur. Deze methode is vrijwel pijnloos en heeft geen hinderlijke gevolgen, zodat de patiënt na de behandeling gewoon kan blijven werken. Ook zijn er geen speciale maatregelen nodig na de behandeling.

Wat mag je verwachten? Recente studies geven aan dat men bij behandeling van de buik, de flanken, en de dijen, een gemiddelde gemiddelde omtrekvermindering van 2 cm na één enkele behandeling mag verwachten. Bij een reeks van drie behandelingen (waar een maand tussenzit) werd gemiddeld 6,3 cm vermindering van de omtrek voor de buik, de heupen en de zijdijen behaald.

Lipolyse
Hoewel Lipolyse zeker niet geschikt is om kilo’s vet weg te toveren, leent het zich uitstekend om kleine, storende vetophopingen aan probleemzones te verwijderen. Deze methode is geschikt om de onderkin, wangen en kaaklijn te behandelen. Maar ook vetophopingen op de benen, heupen en buik kunnen met Lipolyse-injecties aangepakt worden. In vele gevallen is lipolyse niet de juiste behandeling voor het laten verminderen of verdwijnen van locale vetophopingen. Vandaar dat je altijd goed met een deskundige arts zal moeten overleggen of dit voor jou wel de beste methode is.
Door middel van meerdere prikjes wordt de stof Phosphatdylcholine (PTT) rechtstreeks in de vetophopingen geïnjecteerd. Dit bestanddeel van sojabonen is in staat om de verbinding tussen vetcellen te verbreken. Daardoor wordt het vet geleidelijk aan vloeibaar, waarna het via de urine en ontlasting uit het lichaam wordt afgevoerd. Nieuw vet wordt, net zoals na liposculpture, gelijkmatiger over het lichaam verdeeld. Daardoor worden nieuwe vetophopingen in de toekomst voorkomen. Er worden ook goede resultaten bereikt bij de behandeling van cellulite. De behandeling moet een aantal keren worden herhaald en kan gepaard gaan met wat zwelling, napijn en roodheid.

Tumescent liposculpture (verbeterde manier van liposuctie)
De meest effectieve behandeling met de grootste resultaten is volgens Loek Habbema van Medische Centrum ’t Gooi zonder meer Tumescent liposculpture. Hij is één van de weinige artsen in Nederland die wekelijks veel Tumescent Liposculptures (liposucties) uitvoert. Deze methode verschilt op veel punten van de traditionele liposuctiebehandeling. Door het gebruik van dunnere naalden wordt het vet nauwkeuriger weggehaald. Daarbij laten de minuscule sneetjes in de huid geen littekens achter. Ook krijgt de patiënt voor een echte Tumescent liposculpture-behandeling nooit een volledige narcose of ruggenprik en kan direct na de behandeling weer naar huis. Sterker nog, de patiënt werkt zelf mee op de operatietafel.

Door steeds een andere houding aan te nemen en te gaan staan, ziet de arts heel goed of de correcties in harmonie met het lichaam zijn, waardoor de kans op oneffenheden minimaal is. Door het gebruik van trillende naalden wordt het vet nauwkeuriger weggehaald en wordt het omgevende steunweefsel niet beschadigd waardoor het samentrekt. Hierdoor ontstaat geen overschot en trekt de huid van de onderkin, buik, benen, armen of borsten weer samen en gaat het dus niet hangen: de Lipolift. Bovendien is deze behandeling geheel veilig en kan de patiënt na afloop gewoon naar huis.

images/stories/vetophopingen.gif
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)