Tagarchief: bloed in urine

Cefixim (Fixim)

De werkzame stof in Cefixim (Fixim) is ook de gelijknamige Cefixim. Het wordt voorgeschreven bij infecties met bacteriën die gevoelig zijn voor cefixim, zoals een blaasontsteking.

Cefixim is een antibioticum dat in staat is de bacteriën die de ziekte veroorzaken onschadelijk te maken. De ziekteverschijnselen zullen binnen een paar dagen verdwijnen, maar het is toch noodzakelijk om de kuur af te maken. Want wanneer er minder antibioticum wordt gebruikt dan is voorgeschreven, bestaat de kans dat de bacterie ongevoelig wordt voor dit middel. De infectie gaat dan mogelijk niet over of komt weer terug na stoppen met het gebruik.

Het antibioticum is verwerkt in tabletvorm. Er zitten 2 tabletten in de doordrukstrips.

De symptomen van een blaasontsteking zijn vaak duidelijk herkenbaar. Veel mensen kennen bijvoorbeeld wel de brandende pijn tijdens het plassen. Maar er zijn ook klachten die je misschien niet zo snel koppelt aan een blaasontsteking, zoals bij voorbeeld vaak moeten plassen, bloed in de urine, vaak aandrang hebben om te plassen terwijl de blaas niet vol is, braken, brandende pijn tijdens het plassen, slecht ruikende of troebele urine, misselijkheid, bloed in de urine of pijn in de buik en/of onderrug.

Waar kan ik Cefixim bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Cefixim  bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Belangrijke feiten over prostaatkanker

 

Het herkennen van de symptomen van prostaatkanker kan helpen om deze ziekte vroegtijdig te kunnen opsporen. Hieronder staan belangrijke feiten over de prostaat, prostaatkanker en tips voor preventie.

Alleen mannen hebben een prostaat, de functie van de prostaat is om een vloeistof te maken die wordt vermengd met spermacellen, zodat je sperma krijgt. De prostaat is een klier en is ongeveer zo groot als een walnoot. Het ligt net onder de blaas tussen de wortel van de penis en de anus. Bij oudere mannen met prostaatproblemen is het zo dat de prostaat is opgezwollen. Als de prostaat te groot wordt, dan sluit het de urinebuis meer af, waardoor de urinestraal zwakker zal worden.

 De urinestraal is een goede indicator voor eventuele prostaatproblemen. Als je urinestraal is geslonken van een stevige straal tot een slap straaltje, dan moet je contact opnemen met je huisarts. Wel is het zo dat prostaatkanker in het beginstadium niet altijd invloed op de urinestraal hoeft te hebben, door een meer vergevorder stadium zal dit echter wel effect hebben.

Er zijn verschillende redenen voor een verandering in de druk van de urinestroom, zoals een niet-carcinomateuze (goedaardig gezwel) uitbreiding van de prostaat, genaamd benigne prostaathyperplasie (BHP) of prostatitis, dit is een ontsteking of infectie van de prostaat.

Symptomen om in de gaten te houden zijn:

  • ’s nachts steeds vaker moeten plassen
  • druppen van urine voor en na het plassen
  • zwakke urinestraal

 

Minder vaak voorkomende symptomen zijn pijn in de testikels, problemen om een erectie te krijgen, pijn bij ejuculatie, pijn tijdens het plassen en bloed in de urine.

Als je huisarts wil uitsluiten of het ook prostaatkanker is, zal hij je aanraden om een PSA-test te doen. Dit is een bloedonderzoek dat de hoeveelheid eiwitten, genaamd Prostaat Specifiek Antigeen (PSA) meet. PSA wordt geproduceerd in de prostaat en kan in kleine hoeveelheden worden gevonden in het bloed. Ook kun je tegenwoordig zelf testen of je PSA ook verhoogd is, als dit inderdaad het geval is hoeft dit nog niet te betekenen dat je prostaatkanker hebt, maar dat er wel wat met je prostaat aan de hand is.

Een verhoogd PSA-niveau kan een teken zijn van de aanwezigheid van prostaatkanker. Maar het kan ook wijzen op andere problemen die niets met prostaatkanker te maken hebben. Het is wel zo dat hoe hoger het PSA-niveau is, hoe groter de kans wordt dat prostaatkanker aanwezig is.  

Wat je kunt doen: 

Probeer om zes porties van de kleurrijke groenten en fruit per dag te eten. Hierbij zitten ook per week drie porties vette vis bij inbegrepen, zoals zalm, haring, makreel of sardines. Deze vissoorten zijn rijk aan vitamine D en essentiële vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6. Ook zijn er aanwijzingen dat selenium kan helpen om de kans op prostaatkanker te verkleinen door celbeschadigingen te bestrijden. Selenium kun je vinden in broccoli, paranoten, zeevruchten, asperges, bruine rijst en uien. Tomaten bevatten een helder rood pigment genaamd lycopeen, dit is een krachtige antioxidant die helpt om beschadigde cellen te herstellen.

Volgens een Amerikaanse studie van 47000 mannen over een periode van zes jaar, die tenminste 10 porties per week levensmiddelen aten die gebaseerd waren op tomaten, hadden deze mannen 45% minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Er is ook een duidelijk verband tussen zwaarlijvigheid en kanker, als je extra kilo’s rond je heupen krijgt, dan verdubbelt dit je kans om aan kanker te sterven. Daarom is het belangrijk om je vet inname te beperken en verzadigde vetten te vervangen door enkelvoudige onderzadigde vetten. Verzadigde vetten zitten in voedingsmiddelen als vlees, sommige margarines, chips en veel bewerkte voedingsmiddelen. Zorg er ook voor dat je je zout inname beperkt en niet teveel alcohol inneemt.
Bij Japanse en Chinese mannen komt veel minder prostaatkanker voor en groene thee wordt geacht één van de redenen te zijn. Dit komt omdat het rijk is aan polyfenolen en deze hebben anti-oxidante eigenschappen. Alcohol en frisdranken zijn rijk aan suiker, hierdoor kun je extra kilo’s aankomen. Je moet proberen om zes tot acht glazen water per dag te drinken, zodat je je nieren spoelt en afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.

Lichaamsbeweging helpt om je hormoonlevels in balans te houden, dit voorkomt obesitas en de stimuleert het immuunsysteem. Wetenschappers in Boston hebben ondervonden dat het handhaven van een gezond gewicht en een dieet helpt zodat patiënten die kanker hebben langer kunnen leven. Uit resultaten van het onderzoek, waarbij meer dan 900 mannen werden onderzocht, is gebleken dat bij mannen met overgewicht hun risico op overlijden in vijf jaar na het onderzoek was verdubbeld in vergelijking met mannen die een gezond gewicht hadden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)