Tagarchief: behandelingen

13 jaar jonger door witte tanden

Een rij met witte tanden zorgt ervoor dat je dertien jaar jonger lijkt. Tenminste dat beweren Britse onderzoekers.

Onderzoeker Dr. Phil Stemmer en zijn team lieten maar liefst tweeduizend Britten deelnemen aan hun experiment. De deelnemers kregen twee foto’s te zien met daarop twee vrouwelijke modellen. Op één foto was een vrouw te zien met een gezond en wit gebit. De andere foto toonde een vrouw met een gele, onverzorgde rij tanden. Het model met het slecht onderhouden gebit werd maar liefst dertien jaar ouder geschat, dan de vrouw met de witte rij tanden.

Ook blijkt uit het onderzoek dat veertig procent van de vrouwen met een onverzorgd gebit eerder single blijft. Een derde verklaart dat deze veertig procent gescheiden is.

Een fraai gebit wordt volgens Dr. Stemmer als zeer belangrijk ervaren. Vaak zijn het witte tanden die zorgen voor een goede eerste indruk. Volgens Stemmer zal een persoon met een onverzorgd gebit minder vaak lachen en mede daardoor een slechte of verkeerde indruk achter laten. Wil je meer weten over de verschillende manieren om je tanden en kiezen wit te maken? Wij hebben de oorzaken van verkleuringen voor je op een rijtje gezet en de beste manieren om sterke en minder sterke verkleuringen te behandelen.

Ons gebit heeft naast het bijten en kauwen ook een esthetische functie: een fraai gebit en een stralende lach zijn aantrekkelijk. Witte tanden dragen daar zeker aan bij. Als één of meerdere tanden of kiezen zijn verkleurd, kan dat zeer storend zijn. Gelukkig kun je daar vaak zelf wat aan doen. Maar ook je tandarts kan tanden en kiezen weer wit maken.

Wij kennen 2 soorten verkleuringen, namelijk, uitwendige verkleuringen en inwendige verkleuringen. Bij uitwendige verkleuringen is de buitenkant, oftewel de glazuurlaag, van de tanden en kiezen verkleurd. Dit kan aangeboren zijn of door bijv. roken, het drinken van koffie, thee en rode wijn. Bij inwendige verkleuringen is de binnenkant van de tanden en kiezen verkleurd. Dit komt o.a. door het afsterven van een zenuw in de tand.

Er bestaan verschillende manieren om tanden en kiezen weer wit te maken: 

 • Lichte verkleuring kan vaak al worden verwijderd door tweemaal per dag zorgvuldig te poetsen. Als dit onvoldoende helpt, kan een slijpende tandpasta soms uitkomst bieden.
 • Sterkere verkleuring kan in veel gevallen door de tandarts of mondhygiënist worden verwijderd door de tanden en kiezen te polijsten. Als de verkleuring echter in het glazuur is doorgedrongen, is het effect van polijsten gering. Dan kunnen tanden en kiezen toch witter worden gemaakt door ze te bleken.
 • Sterke verkleuring kan soms niet meer worden verwijderd door de tanden en kiezen te bleken. In die gevallen kan de tandarts het verkleurde glazuur bedekken met een witte vulling, porseleinen facing of een kroon.

De tandarts zal eerst een goede wortelkanaalbehandeling uitvoeren en daarmee de kleurstoffen die de verkleuring van de tand of kies veroorzaken, weghalen. Vervolgens wordt in de verkleurde tand of kies een oplossing van Natriumperboraat aangebracht. De waterstofperoxide die hieruit vrijkomt, bleekt de tand of kies dan van binnenuit. Meestal dient het Natriumperboraat nog enkele malen te worden ververst om het gewenste resultaat te bereiken. Deze methode van bleken geeft doorgaans een mooi resultaat. Als blijkt dat het resultaat van inwendig bleken onbevredigend is, kan alsnog worden gekozen voor een porseleinen facing of een kroon.

Naast gele tanden kan een onjuiste verzorging van het gebit ook een slechte adem tot gevolg hebben. Maar liefst vijftien procent van de Nederlanders heeft te kampen met een onprettige mondgeur. Vaak is kauwgom of een mondspray niet voldoende om deze geur te verbloemen. Door twee tot drie keer per dag je tanden te poetsen, zorg je ervoor dat voedselresten verdwijnen en je geen droge mond krijgt. Een droge mond zorgt vaak ook voor een slechte adem, doordat je mond onvoldoende speeksel heeft om bacteriën af te voeren.

—————————————————————————————————————————————-

Producten voor witte tanden bestellen bij OnlineDrogisterij

>>>> Online Sur Plus Go White Witte tanden bestellen <<<<

>>>> Online Smile Tandpolish bestellen <<<<

>>>> Online Smile Tandpoeder bestellen <<<<

>>>> Online Oral B Rembrandt Whitening bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Medicijnen voor de menopauze

De menopauze, ook wel de verandering van je leven genoemd, wordt gedefinieerd als het einde van de laatste menstruatie. De menopauze kan optreden tussen je 30ste en 60ste jaar.

De menopauze treedt op wanneer de eierstokken niet meer reageren op de beheersing van hormonen die worden vrijgegeven door de hypofyse in de hersenen. Als gevolg hierop kunnen de eierstokken niet elke maand meer een eicel los laten en kunnen ze niet meer de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron produceren. Het is de daling van het niveau van deze hormonen in de bloedbaan die aanleiding geeft tot de symptomen van de menopauze.

Veel vrouwen ervaren de symptomen van de menopauze en onregelmatige menstruatie voor een aantal jaren als de menopauze zelf. Dit wordt ook wel premenopauze genoemd en vertegenwoordigd een geleidelijke daling van de normale functie van de eierstokken. Een van de gemeenschappelijke problemen van de premenopauze is dat de menstruaties steeds grilliger worden en ook steeds vervelender worden. Voordat je menstruatie helemaal verdwenen is, kan (ernstig) bloeden daar aan vooraf gaan.

Behandelingen voor (ernstig) bloeden worden hieronder opgesomd:

 • NSAID’s; zoals ibuprofen of Brufen, deze worden gebruikt als pijnstilers en om een verhoogde temperatuur te verlagen. Ponstan is ook een pijnstiller en draagt ook bij tot het reduceren van de hoeveelheid bloed tijdens een menstruatie
 • Cyklokapron is een geneesmiddel dat het bloeden kan beperken, zodat het een zware menstruatie kan verminderen. Het wordt alleen gebruikt voor de drie of vier zwaarste dagen van elke menstruatie. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor vrouwen met een voorgeschiedenis als trombose
 • Progestagene tabletten; zoals Mirena, dit is momenteel de meest effectieve manier om om te gaan met buitensporig vaginale bloeden. Er zijn ook andere opties wat betreft geneesmiddelen, maar deze kunnen ook gepaard gaan met bijwerkingen.

  Elke vrouw ervaart de menopauze anders. Er zijn vrouwen die de lichamelijke verandering nauwelijks opmerken, behalve dan dat hun menstruatie onregelmatiger is geworden. Anderen lijken elk symptoom te vinden en kunnen er moeilijk mee omgaan.

De meest voorkomende symptomen zijn veruit ‘opvliegers’ en transpiratie-aanvallen. Deze symptomen kunnen op elk moment zich voordoen, ook meerdere malen per uur. Elke opvlieger duurt meestal drie tot zes minuten. Waarom je opvliegers en transpiratie-aanvallen krijgt, is nog niet volledig begrepen, maar in de meeste gevallen heeft het wel te maken met de automatische controle van het zenuwstelsel.

Moeilijkheden betreffende de slaap kan te verwijden zijn aan problemen als in slaap vallen, rusteloosheid of nachtelijk zweten. Sommige vrouwen zweten zo erg, dat ze helemaal drijfnat zijn en zich enkele malen per nacht moeten verkleden. Depressie, stemmingswisselingen, vermoeidheid of hoofdpijn zijn alle mogelijke symptomen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Malaria

Wat is het?

Malaria is een besmettelijke ziekte dat wordt veroorzaakt door een parasiet genaamd Plasmodium. Deze parasiet infecteert de rode bloedcellen. Malaria wordt gekenmerkt door steeds terugkerende koude rillingen, koorts, pijn en zweten.

De ziekte wordt overgedragen op de mens als een geïnfecteerde mug een persoon steekt en de malariaparasiet in het bloed injecteert. Deze malariaparasieten gaan via de bloedbaan naar de lever en infecteren daar de rode menselijke bloedcellen.   

Wat voor symptomen?

De kenmerkende symptomen van malaria omvat een griepachtige ziekte met koorts, rillingen, spierpijn en hoofdpijn. Sommige patiënten worden misselijk, moeten braken, hoesten en krijgen diarree. Het terug komen van koude rillingen, koorts, zweten zijn typische kenmerken. Ook kun je geelzucht krijgen, door de vernietiging van de rode bloedcellen en levercellen, de huid en het wit van je ogen heeft dan een gele kleur.

Wat voor behandelingen zijn er?

Drie belangrijke factoren bepalen wat voor behandeling het wordt; door welke soort je bent geïnfecteerd, de klinische status van de patiënt (volwassene, kind of zwangere vrouw) en hoe gevoelig de parasieten zijn voor medicijnen.

Verschillende gebieden in de wereld hebben malariasoorten die resistent zijn voor bepaalde medicijnen. De juiste medicijnen voor elk type van malaria moet worden voorgeschreven door een arts die vertrouwd is met de behandeling van malaria. Aangezien mensen die besmet zijn met Plasmodium falciparum kunnen sterven (vaak als gevolg door vertraagde behandeling) is onmiddelijke behandeling noodzakelijk.

Milde malaria kan worden behandeld met orale medicatie en bij ernstige malaria wordt intraveneuze behandeling met geneesmiddelen gestart. Maar de behandeling van malaria is niet altijd gemakkelijk. Chloroguine is de beste keuze om alle malariaparasieten te behandelen, behalve voor de chloroguineresistente Plasmodium stammen. Maar er zijn meer behandelingen met medicijnen beschikbaar, zoals; kinine sulfaat plus doxycycline, tetracycline of clindamycine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Boulimia Nervosa

Wat is het? 

Boulimia betekent letterlijk extreme honger hebben door nerveuze oorzaken. Voor boulimia nervosa wordt ook wel de term vraatzucht gebruikt. Mensen met boulimia hebben last van perioden waarin zij grote hoeveelheden voedsel in een korte tijd naar binnen werken (vreetbuien). Soms kan er sprake zijn van zelfs meerdere vreetbuien op een dag. Tijdens zo’n vreetbui verliest de persoon alle controle over het eetgedrag. Alles wat dan ook maar enigzins eetbaar is zal opgegeten worden. Na de vreetbui ontstaan schuldgevoelens en kan de persoon in een depressieve stemming raken. Ondanks de vreetbuien zijn mensen met boulimia nervosa wel bezorgd om hun lichaamsgewicht en lichaamsomvang. Het gedrag na de periode van de vreetbuien richt zich dan op gewichtsverlies.

Er zijn twee typen bij boulima nervosa te onderscheiden:

 • Het purgeertype; deze verliest gewicht door middel van braken en/of misbruik van laxeermiddelen of vochtafdrijvende middelen
 • Het niet-purgeertype; deze kenmerkt zich door af te vallen door middel van vasten in combinatie met overmatige intensieve lichaamsbeweging

Wat voor behandelingen zijn er?

De behandeling richt zich op het aanvullen of het handhaven van het normale lichaamsgewicht. Met intensieve psychotherapie moet de oorzaakl worden opgespoord en behandeld worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Netelroos

Wat is het?

Netelroos uit zich door het plotseling opkomen van galbulten of urticaria. Dit zijn grote gezwollen plekken in de huid die rood kleuren, warm aanvoelen en hevig jeuken. Je kunt het uiterlijk van deze plekken vergelijken met de reactie op brandnetels of muggensteken. Urticaria kunnen als acute aanval éénmalig optreden. Wanneer meerdere aanvallen per jaar optreden spreekt men van chronische urticaria.

Wat zijn de oorzaken?

Het kan een reactie zijn op:

 • voedingsstoffen
 • conserveermiddelen, kleurstoffen
 • geneesmiddelen
 • jodiumverbindingen
 • schimmels, bacteriën
 • insectenbeten, kwallenbeten

Wat voor behandelingen zijn er? 

Omdat een patiënt vaak door veel verschillende prikkels netelroos kan krijgen, is het voor de patiënt moelijk om contact met de bewuste prikkels te vermijden. De ziekteverschijnselen kunnen wel met medicijnen onderdrukt worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Jonger uitziende lippen

Als je ouder wordt kunnen er problemen met je lippen ontstaan, zoals het dunner worden van je lippen of droge, rimpelige lippen. Hier zijn wat simpele tips en behandelingen om jonger uitziende lippen te krijgen:

Als de huid rondom je lippen rimpelig is, dan kan de lippenstift in deze rimpels gaan zitten, dit geeft niet een mooi egaal resultaat. Voor een snelle oplossing kun je gebruik maken van een lipliner. Met een lipliner maak je een randje om je lippen, zodat als je lippenstift opdoet deze op de lippen blijft. Denk er wel om dat je een kleur lipliner gebruikt die past bij je lippenstift. Nog een truc is dat je voorzichtig wat losse poeder op je lippen aanbrengt om de lippen droog te houden, zodat het niet zo snel uitloopt.

Door het verlies van collageen en vet kunnen je lippen dunner worden. Voor een snelle oplossing kun je getinte lippenbalsem opdoen. Zo creëer je een glanseffect zonder te jong te lijken. Ook is er een lippentift truc: je kunt met een lippenseeltje wat foundation aanbrengen op de buitenste randen van je mond en dan bedek je je lippen en de foundation met een lippenstift. Voor een lange termijn oplossing, zul je moeten denken aan het vullen van je lippen met bepaalde stoffen. Vermijd siliconen want deze kunnen zorgen voor permanente bobbels in je lippen.

Aangezien de huid vocht verliest als je ouder wordt, zullen ook je lippen droger worden. Door het droger worden zullen er sneller velletjes op je lippen ontstaan, deze kun je zachtjes verwijderen met een (oude) tandenborstel. Daarna kun je een lippenbalsem opdoen, zodat ze goed bevochtigd worden. Als je lippen dunner worden door vochtverlies dan zullen er meer rimpels in je lippen ontstaan en zien ze er droog uit. Het ingrediënt retinol kan in de loop van de tijd helpen om je lippen te verzachten en rimpels doen verkleinen. Omdat de huid van je lippen erg dun is en snel geirriteerd kan raken is het verstandig om een product te gebruiken die ook bestemd is voor je lippen, bijvoorbeeld lippenbaslem. Gebruik het voordat je naar bed gaat, zodat het langdurig kan inwerken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)