Tagarchief: behandeling

Wat is cellulitis en wat kun je eraan doen

Cellulitis houdt in dat de vetcellen in je lichaam worden gevangen door een netwerk van vezels. Door een goede bloedsomloop worden deze vezels continue gereinigd. Als je bloedsomloop slechter wordt, worden de vezels niet meer goed gereinigd en blijven de vetcellen achter in de vezels, waar ze dikker worden en blijvend zijn.

De heupen, billen en dij worden het meest aangetast door cellulitis, maar soms zie je ook cellulitis op de bovenrug, armen en buik. Het lichaam ervaart een beklemming waneer je op zo’n gebied drukt of masseert. Cellulite geeft aan dat de levensstijl die je nu leidt ongezond is.

In vergelijking met mannen, lijden vrouwen meer aan cellulite. Dit komt omdat de verdeling van spieren en vetweefsel bij mannen en vrouwen verschillend is en soms speelt het vrouwelijke hormoon oestrogeen ook een belangrijke rol in de ongelijke verdeling van vet. Bij mannen is het vetweefsel zo dusdanig verspreidt over het bepaalde delen van het lichaam dat het vet daar lang zo snel niet wordt opgebouwd.
Tips om cellulitis tegen te gaan:

* Eet gezond, maak je voeding gezond door elke dag verse groenten en volle granen aan je voeding te voegen. Zorg er ook voor dat je voldoende fruit eet (minimaal 2 stuks per dag). En je moet met bepaalde levensmiddelen zoals zetmeel, suiker en vet voedsel minderen. Zo zorg je ervoor dat de toxines ( bepaalde afvalstoffen) in je lichaam minimaliseert, waardoor je cellulitis kunt bestrijden.

* Drink veel water, een voldoende hoeveelheid inname van water is erg belangrijk, want zo kan je lichaam sneller de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen. De algemene regel luidt dan ook om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. En als je cafeïne inneemt dan is het verstandig om daarna ook een glas water te drinken.

* Ga voordat je gaat douchen eerst met een zachte handschoen of massageborstel de gebieden bijlangs waar je cellulitis hebt. Voordat je begint is het belangrijk dat je er voor zorgt dat de huid droog is zo kun je de gebieden beter en grondiger masseren. Door de huid te masseren zorg je ervoor dat de afvalstoffen en vetcellen sneller door het bloed worden opgenomen.

* De beste manier om de de gebieden met cellulitis te masseren is van beneden naar boven toe, dus naar het hart toe. Doe dit 5 tot 10 minuten per dag. Door te masseren richting het hart bevorder je een goede werking van het lymfatisch stelsel, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Want lymfeklieren zorgen ook voor vervoeren van afvalstoffen naar het bloed. Als je dit nu voor 2 maanden volhoudt en als je het volhoudt natuurlijk langer, dan zal de huid aanzienlijk verbeteren en cellulitis worden verminderd.

* Gebruik etherische olieën, deze zijn verrijkt met veel verschillende actieve ingrediënten die het lichaam op verschillende manieren kunnen helpen. Door osmose kunnen ze doordringen in de huid en kan het vetcellen afbreken. Er zijn verschillende etherische oliën beschikbaar, zoals bijvoorbeeld citroen, jeneverbes, venkel, zwarte peper, rode tijm, kaneel, rozemarijn, salie en lavendel. Wel moet je deze oliën verdunnen bij een massage, bijvoorbeeld op een schrobhandschoen of maasageborstel.

Doe in 25 ml zachte amandelolie 8 druppels etherische olie van citroen en 8 druppels etherische olie van cipres.

Doe in 60 ml plantaardige olie (olie van zacht amandel, argan, calendula, boterboon, olijven, macadamia) 40 druppels etherische olie van cipres, 10 druppels etherische olie van citroen, 30 druppels etherische olie van Atlantische ceder, 10 druppels etherische olie citroeneucalyptus, 30 druppels etherische olie van gewone jeneverbes.

Doe in 60 ml plantaardige olie 20 druppels etherische olie van geranium rosat cv bourbon, 20 druppels etherische olie van Atlantische ceder en 40 druppels etherische olie van citroengras.

Masseer ’s ochtends en ’s avonds de zones waar je last hebt van cellulitis (als twee maal te veel is, dan toch zeker één maal). De massages moeten minstens 5 minuten duren. Ideaal zou zijn als je de effecten van de massage zou aanvullen met enkele turnoefeningen.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor cellulitis bestellen?

>>>> Online Etherische lavendelolie van Jacob Hooy bestellen <<<<

>>>> Online Somatoline anti-cellulite sachets bestellen <<<<

>>>> Online Nivea cellulite gel bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Snelle behandelingen voor je handen

Handen zijn één van de meest zichtbare onderdelen van jezelf. Je gebruikt je handen dan ook de hele dag door voor allerlei verschillende activiteiten. Daarom is het belangrijk dat je ze eens in de zoveel tijd ook eens wat aandacht geeft. Hier staan enkele tips om je handen wat meer aandacht te geven.

– Als je weet dat je moet afwassen, voeg dan een scheutje verzorgende amandelolie toe in het afwaswater. Het water zal de huid van je handen verzachten en de olie zal je handen hydrateren.

– Maak zelf een mengsel van zeezout met een scheutje citroen en scrub je handen, zodat je dode huidcellen van je handen kunt verwijderen. Tip: scrub je handen met een oude tandenborstel. Doe dit 2 keer per week om je handen te verzachten en verkleuringen te verwijderen.

– Was je handen grondig in warm water en laat je handen een paar minuten weken in het warme water. Ga daarna met een scrubhandschoen of grof washandje stevig over je handen wrijven. Haal dan je handen uit het warme water, droog ze niet af, maar breng een mengsel van 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olijfolie aan op je handen.  doe daarna je handen in plastic zakjes, bv. boterhamzakjes en doe hier overheen een paar handschoenen en laat ze ongeveer 30 minuten zitten. Door de warmte zal het mengsel beter worden opgenomen door de huid.

– Doe een beker melk in de magnetron en warm deze op totdat dit warm genoeg is, maar nog wel comfortabel aanvoelt. Laat je handen gedurende 5 minuten in de warme melk zakken, de huid van je handen zal hierdoor versterken, maar ook worden zo je nagels gehydrateerd. Melk bevat melkzuur, hierdoor zullen dode huidcellen worden verwijderd, maar ook bevat het een hoog gehalte aan calcium en deze zullen de nagels versterken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tamiflu

Wat is Tamiflu?

Tamiflu ® kan genomen worden om influenza te behandelen of om influenza te voorkomen. Tamiflu is verkrijgbaar als capsule en als poeder om een oplossing te maken.

Tamiflu is een geneesmiddel wat gebruikt wordt bij griep, vogelgriep en varkensgriep. Het is een bekend middel bij H1N1 en andere griepvirus varianten.

Behandeling

Voor de behandeling van opkomende griep moet u één capsule Tamiflu nemen. Neem daarna één capsule tweemaal daags (meestal is het gemakkelijk om ’s morgens een capsule en ’s avonds een capsule gedurende vijf dagen in te nemen). Het is belangrijk dat u de gehele vijfdaagse kuur afmaakt, zelfs als u zich snel beter begint te voelen.

Preventie

Gebruik om griep te voorkomen als u in aanraking bent geweest met een geïnfecteerd persoon. De behandeling moet binnen twee dagen beginnen. Wanneer het gebruikt wordt om griep te voorkomen, dient u éénmaal daags Tamiflu ® in te nemen. Het is het beste om deze dosis ’s morgens bij het ontbijt in te nemen. Dit middel moet dan minstens 7 dagen worden ingenomen.

Lees voordat u dit middel gaat gebruiken de bijsluiter goed, zodat u precies weet hoe u dit middel moet innemen.

Houdbaarheidsdatum van de Tamiflu capsule batch is tot 2011.

Let op: de capsules zijn alleen geschikt voor personen ouder dan 13 jaar. De Tamiflu suspensie is ook geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar. Tamiflu Supensie is helaas op dit moment niet leverbaar door leveringsproblemen bij de fabrikant.

Waar kan ik Tamiflu bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Tamiflu bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Hoe roos te behandelen

Sommigen zijn van mening dat in de vroege stadia van haarverlies roos begint toe te nemen. Maar een toename van roos hoeft niet te betekenen dat dit in relatie staat met het dunner worden van het haar. Als je (extreem) veel last hebt van roos, is dit een teken dat je haar en hoofdhuid niet gezond is.

Roos bestaat uit stukjes dode huidcellen die loslaten van de hoofdhuid. Normaal gesproken is roos in zijn vroege stadium niet met het blote oog zichtbaar. Het begint pas zichtbaar te worden, wanneer er grotere stukjes huidcellen loslaten, wat wij roos noemen, dit kan een gevolg zijn van de verspreiding van bacteriën en/pf problemen met de hoofdhuid.

Mensen die langdurig lijden onder roos, daarvan wordt gezegd dat ze een aandoening hebben. Deze aandoening vergezeld van jeuk kan lijden tot eczeem als het erger wordt. Het onderdrukken van de verspreiding van bacteriën is een manier om vette roos te behandelen. Dit komt omdat bacteriën één van de oorzaken is van deze aandoening.

Als het mogelijk is, gebruik dan dagelijks een shampoo voor je haar, om zo de vermeerdering van bacteriën tot een beperking te houden of te voorkomen. Wat ook een effectieve manier is om met roos om te gaan, is om de hoofdhuid te ontsmetten met shampoo’s die medicijnen bevatten (anti-roos shampoo’s), die speciaal geschikt zijn voor roos. Deze bevatten stoffen die de gist in de hoofdhuis kunnen bestrijden. Shmapoo’s die de volgende middelen bevatten hebben een gunstig effect op roos:

– zinkpyrithion
– ketoconazol
– piroctone olamine
– seleniumsulfide
– teer

Mensen die last hebben van roos en een droge huid, moeten erom denken dat ze hun haar en hoofdhuid niet te vaak wassen, want dit kan leiden tot eczeem, beter is om dan het haar en hoofdhuid eens in de twee a drie dagen te wassen.

Mensen die last hebben van hardnekkige roos, kunnen als al deze middelen dus niet helpen een huisarts of specialist raadplegen over hoe de roos tegen te gaan en hoe de hoofdhuid te behandelen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tips hoe van meeëters af te komen

Meeëters zijn kleine, donkere puntjes die zich meestal in je gezicht bevinden, maar ze kunnen ook op andere plaatsen voorkomen, zoals bijv. in je oren. Deze donkere puntjes zijn poriën die verstopt zijn met dode huidcellen, olie en bacteriën. Oorzaken van de meeëters kunnen zijn het niet goed of voldoende reinigen van je gezicht, maar ook kunnen door erfelijke eigenschappen, hormonen, bepaalde medicijnen, stress of op olie gebaseerde make-up leiden tot meeëters.

Je kunt van meeëters af komen door ze bij de schoonheidsspecialiste te laten verwijderen, maar je kunt ook zelf aan de slag door eerst je gezicht te laten stomen, zo zorg je ervoor dat de poriën open gaan staan, zodat je de meeëters daarna beter zelf uit kunt knijpen. Ook zijn er comedonenlepeltjes verkrijgbaar bij de drogist, deze lepeltjes hebben een gaatje in het voorstukje van de lepel. Dit voorstukje zet je dan op de meeëter en dan kun je hem eruit drukken. Je moet er wel om denken dat je het lepeltje elke keer goed desinfecteert, anders krijg je vuiligheid op andere plaatsen in je gezicht. Als je er niet teveel drukte van wilt hebben, kun je ook kant-en-klare pads kopen bij de drogist, deze kun je dan op het te behandelen gebied plakken, ongeveer 10 minuten laten zitten en dan verwijderen. Ook kun je je gezicht scrubben met een creme, bijv. talgbeperkende creme.

Ook kun je de volgende tips volgen:

– probeer zo gezond mogelijk te eten, veel water, groente en fruit bevorderen een gezondere huid

– gebruik cremes die AHA (Alpha Hydroxy fruitAcids) oftewel fruitzuren bevatten, zoals glyco-cremes, de dode huidcellen worden hierdoor verwijderd, hierdoor kun je je gezicht beter reinigen en schoonhouden.

– houdt je haar uit de buurt van je gezicht, want vettig haar kan je gezicht vuil maken en hierdoor kunnen poriën ook verstopt raken.

– maak je huid goed schoon, probeer ’s morgens en ’s avonds je gezicht goed schoon te maken, met reinigingslotion of water.

– vermijdt het wassen van je gezicht met zeep meer dan 2 keer per dag, maar was liever je gezicht met water.

– orale antibioticatabletten, zoals tetracycline kunnen door de dokter worden voorgeschreven voor ontstoken meeëters.

– breng een pasta van bloem en wrongel aan op je gezicht, als het mengsel hard en opgedroogd is, veeg dan voorzichtig met je vingertoppen dit eraf en was daarna je gezicht.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Zo kom je van zweetvoeten af

Veel mensen hebben last van zweetvoeten. Vaak schamen ze zich hiervoor. Zweten is normaal, voeten scheiden dagelijks het nodige vocht af. Volgens sommige deskundigen tot een halve liter toe; andere betwijfelen dat en spreken over een hoeveelheid ter grootte van een drinkglas. Sommige mensen zweten sterker dan anderen.

De oorzaak daarvan is vaak niet te achterhalen. Het kan een gebrek zijn aan algehele conditie, een nog niet onderkende ziekte, een stofwisselingsstoornis, de puberteit, stress of de emotionele gesteldheid. Verder leidt bijvoorbeeld alcohol tot meer transpiratie dan normaal. Maar de de oorzaak van zweetvoeten kan ook liggen in schoeisel, de sokken of kousen en een gebrekkige hygiëne of voetverzorging.

De beste middelen tegen zweetvoeten:

 1. Op je blote voeten lopen verstevigt de voetspieren en bevordert een droge huid. Trek in elk geval zo vaak mogelijk dichte schoenen uit. Het is belangrijk dat je voeten kunnen ademen, dus open schoeisel zoals sandalen, slippers en dergelijken zijn prima.
 2. Draag ademende schoenen van leer, linnen of bij sportschoenen van een kunstof die ook zweet doorlaten. Daarnaast, draag sokken van materiaal dat vocht opneemt (wol, katoen of een synthetische stof die dat ook doet, bijvoorbeeld microvezel).
 3. Wissel ook liefst iedere dag van schoenen, zodat ze kunnen drogen.
 4. Trek iedere dag schone sokken aan.
 5. Was twee maal op een dag je voeten. Wisselbaden moeten het leed van zweetvoeten verminderen (zes keer wisselen, steeds 2 minuten in warm en 30 seconden in ijskoud water). Hygiëne en voetverzorging is belangrijk bij zweetvoeten.
 6. Gebruik voetpoeder, talgpoeder, of poeder voor het lichaam of babypoeder voor je een paar sokken aantrekt, dat zuigt het vocht op.
 7. Zorg ervoor dat je voetzolen goed grip hebben in je schoenen. Schoenen moeten niet te ruim zitten. Bij een goede grip hoeven uw voeten minder hard te werken en zweten ze dus minder.
 8. Een inlegzool of een steunzool kan uiteraard ook helpen. Er zijn speciale inlegzoelen die het zweet goed opnemen, zogenaamde ‘geurvreters’. Maar ook hiervoor geldt: er is een grens aan de hoeveelheid vocht die ze kunnen opnemen. Dus veel van schoenen wisselen en ze laten drogen.
 9. Tegen stinkende schoenen helpen bijvoorbeeld speciale antibacteriële sprays of inlegzooltjes tegen zweetvoeten. Deze zijn te verkrijgen bij de apotheek, drogist of warenhuis. Deze pretenderen de zweetproductie tegen te gaan. Vaak blijft het effect beperkt tot het bestrijden van de onaangename zweetgeur.
 10. Tenslotte kun je ook bij je huisarts terecht. Hij kan je zweetvoeten behandelen met een iontoforese. Ook kan je huisarts je sterkere versies van anti-zweetpoeder of spray voorschrijven. Deze hebben echter het nadeel dat ze kleding kunnen aantasten en soms irritaties geven.
——————————————————————————————————————————————————

Welke producten kan ik voor zweetvoeten bestellen?

>>>> Online Odaban Antitransparant bestellen <<<<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Bestrijden en behandelen hoofdluis

Hoofdluis is een vaak voorkomende besmetting met een grauwgrijs tot bruin gekleurde parasiet. Hoofdluis komt alleen bij de mens voor. Een volwassen hoofdluis is kleiner dan de kop van een lucifer: ongeveer twee tot drie millimeter.

De luis bevindt zich het liefst in het hoofdhaar, maar kan ook voorkomen op de wenkbrauwen, wimpers of in de baard. Het beestje leeft vlakbij de hoofdhuid, waaruit het bloed opzuigt om zich te voeden.

Een vrouwelijke luis legt per nacht ongeveer acht eitjes (neten). Deze kleeft ze stevig vast aan het haar. Na zeven dagen komt de luis uit het eitje. Nog eens tien dagen later kan de nieuwe luis zich ook voortplanten.

Hoofdluizen worden overgebracht door hoofd/hoofdcontact. Dit kan gebeuren tijdens het spelen of via besmette kledingstukken, zoals mutsen of jassen. Luizen kunnen alleen lopen, niet springen. Er moet dus sprake zijn van direct contact.

Een van de eerste verschijnselen van hoofdluis is jeuk. Deze wordt veroorzaakt door het speeksel dat de luis in de hoofdhuid achterlaat als hij bloed opzuigt.

Daarnaast is hoofdluis makkelijk te herkennen aan de neten. Dit zijn witgele eitjes, die worden afgezet op de haren, dichtbij de hoofdhuid. Neten worden meestal aangetroffen in de nek, achter de oren en onder de voorhoofdharen.

Informeer bij besmetting de school van het kind, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. Was alle gebruikte kleding, beddengoed, jassen, dassen, mutsen, petten en eventueel knuffels op ten minste 60°C.

In plaats van wassen kun je ook stomen, 48 uur buiten luchten, 24 uur in een diepvriezer (-18°C) leggen of 48 uur in een afgesloten plastic zak bij kamertemperatuur bewaren. Daarna zijn de luizen dood. Klop en borstel de spullen daarna goed uit.

Er zijn drie methoden om hoofdluis te behandelen:

 1. Dagelijks met een speciale netenkam het natte haar (met gewone crèmespoeling erin) intensief kammen gedurende twee weken. Dit is de voorkeursbehandeling, omdat in het algemeen altijd de voorkeur uitgaat naar niet-medicamenteuze behandeling. Bovendien leidt deze behandeling niet tot resistentie-ontwikkeling.
 2. Behandelingen van het haar met een geregistreerde insecticide in combinatie met dagelijks kammen van het haar met een luizenkam gedurende 14 dagen, zijn bewezen effectief. Men moet altijd na één week de behandeling met hetzelfde middel herhalen om een optimaal effect te bereiken.In Nederland zijn de onderstaande middelen geregistreerd voor de behandeling van hoofdluis. In volgorde van voorkeur:
  Millium (Prioderm® ), lotion, shampoo
  permetrine (Loxazol®), lotion
 3. Er zijn relatief nieuwe middelen op de markt in Nederland die dimeticon bevatten, zoals XTLuis® en NYDA®. Deze middelen werken door verstikking van de luis. In onderzoeken blijken deze middelen niet onder te doen voor middelen met insecticiden. Deze middelen zijn echter nog niet als geneesmiddel voor behandeling van hoofdluis geregistreerd (wel ter registratie aangeboden).Van de overige middelen (zoals Neemosan, Luisweg etc.) die ook niet zijn geregistreerd als geneesmiddel, is niet bekend of ze een vergelijkbaar effect hebben als middelen die insecticiden bevatten. De werkzaamheid van deze middelen is dus nog onvoldoende onderbouwd. Gebruik van deze middelen kan het toch al zo moeilijk beheersbare luizenprobleem verergeren. Bovendien kunnen deze middelen bijwerkingen veroorzaken (zoals contacteczeem door tea tree olie). Het gebruik van deze middelen wordt afgeraden.De luis bevindt zich het liefst in het hoofdhaar, maar kan ook voorkomen op de wenkbrauwen, wimpers of in de baard. Het beestje leeft vlakbij de hoofdhuid, waaruit het bloed opzuigt om zich te voeden.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (925 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)