Tagarchief: badschuim

Lekkere behandelingen voor in bad

De meeste mensen vinden het heerlijk om (even) lekker te ontspannen in bad. Even met je gedachten ergens anders zijn en tot rust komen in het warme water. Er wordt vaak een badzout of badschuim aan het water toegevoegd, wat zorgt voor een aangename en ontspannende geur. Vaak wordt er gewone badschuim of -zout gekocht bij een drogisterij of supermarkt, maar het is ook leuk om zelf eens een keer wat “ingrediënten’toe te voegen. Hieronder staan enkele tips over wat je kunt gebruiken voor je badwater:

* Voor ontspanning
– Maak warm water klaar met behulp van een waterkoker, verdeel het water over 3 theekopjes en laat kamillethee hier een paar (3) minuten intrekken. Na deze minuten voeg je dit theewater toe aan je badwater. Kamille heeft rustgevende en helende eigenschappen die spanning kunnen verlichten

* Voor de vette huid
– Voeg aan je badwater ongeveer 50 ml sinaasappel-, citroen- of grapefruitsap toe. In dit fruit zijn fruitzuren aanwezig die bacteriën doden, onzuiverheden verwijderen en overtollige huidvetten verwijderen.

* Voor de droge huid
– Je kunt voor je droge huid zuiveringszout aan je badwater toevoegen om je huid te hydrateren. En gebruik daarna 10 druppels rozenolie die je onder de lopende kraan toevoegd, ook dit is om de droge huid te verminderen. Rozenolie hydrateert de huid, gaat spataderen tegen en heeft bovendien een heerlijke geur. Olie en water zijn niet goed te mengen, gebruik daarom een beetje melk zodat de olie zich beter kan verspreiden.

* Voor een verzachtende huid
– Meng 3 (thee)kopjes ongekookte havermout, twee kopjes haverzemelen en 1/4 kopje aloë vera gel door elkaar heen. Schep dit mengsel daarna in een droge (liefst niet pluizende) theedoek of schone nylonsok en voeg dit daarna toe aan het badwater. Laat het mengsel rustig weken.
– Maak theewater klaar, giet dit in een grote (thee)pot en laat hier tien ginseng theezakjes inweken (3 minuten), giet daarna het water in bad. Ginseng helpt mee om veroudering van de huid tegen te gaan en om de huid te verfijnen en verzachten.
Blijf voor tenminste 15 minuten in bad zitten voor een zo goed mogelijk resultaat.

* voor een anti-opgeblazen gevoel
Meng twee theelepels gember met twee theelepels gedroogde mosterd en voeg dit toe aan je badwater. Deze ingrediënten zijn perfect voor je menstruele buikpijn en een opgeblazen gevoel.

* Voor een goede nachtrust
Voeg twee theelepels gedroogde lavendel gemengd met een theelepel lavendelolie aan je badwater toe. Lavendel is een geur dat zorgt voor ontspanning en zal je in de stemming brengen voor een goede nachtrust en goed slapen.

* voor een ontgiftende werking
Voeg 250 gram zeezout met 500 gram zuiveringszout en voeg dit toe aan je warme water, wacht daarna tot het badwater wat is afgekoeld of als je durft helemaal is afgekoeld en ga daarna in bad. Deze behandeling kalmeert niet alleen de huid, maar het helpt ook om giftige afvalstoffen af te voeren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)