Tagarchief: acne

6 natuurlijke remedies voor een vette huid

Een vette huid vereist iets meer zorg en aandacht, dan een huid die niet zo vet is. De volgende 6 nauurlijke remedies helpen om je poriën te reinigen van talg en vuil, om zo ook acne op een afstand te houden.

Zorg er teneerste voor dat je een goede huidverzorging opbouwt voor je vette huid. Dit houdt in dat je je huid goed reinigt en goed verzorgt zodat je dode huidcellen kunt verwijderen en daardoor ook het overtollige talg (hierdoor ontstaat een vette huid) weg kunt nemen.

Kruidenmasker

Behandelingen met kruiden zullen ervoor zorgen dat je huidcellen worden gevoedt met vitamines. Gebruik bv. salie om de talgproductie te beheersen en het zorgt er ook voor dat je je huidteint mooi houdt. Doe een kleine hoeveelheid salie in een middelgroot kopje en giet er heet water overheen. Laat het kruid ongeveer 25-30 minuten weken in het kopje. De volgende stap is om de het mengsel af te laten koelen. Als het voor jou voldoende is afgekoeld, dan kun je een (katoenen) doekje of evt. een wattenschijfje in dit mengsel onderdompelen en hier je gezicht mee reinigen.
Een andere manier is om 2 eetlepels (natuur)yoghurt te nemen en dit in een kommetje te doen en dan hier twee eetlepels salie in te doen. Voeg daarna nog een eetlepel fijne havermeel toe en roer dit goed door elkaar. Daarna het gezicht eerst zorgvuldig reinigen en het masker aanbrengen.
Voor allebeide maskers geldt dan je dit minstens 1 keer per dag en dan zeker een week (evt. 2 weken) lang moet aanbrengen en je zult zien dat je huidconditie zal verbeteren.

Mango

Je kunt acne op een goede afstand houden als je je poriën goed schoon houdt van talg en vuil. Indonesische vrouwen maken ook vaak gebruik van een natuurlijke mango om een zijdezachte houdt te krijgen en te behouden.

Schil een (middelgrote) mango en pureer het vruchtvlees tot een papje. Je hoeft aan dit papje verder niets toe te voegen, smeer het daarna met ronddraaiende bewegingen op je huid. Laat het dan ongeveer 4-5 minuten zitten, zodat het kan intrekken in je huid. Was daarna het papje eraf met water en een droge doek. Je gezicht zal hierdoor zijdezacht aanvoelen.

Aloë Vera en mandarijn

Gebruik citrusachtige etherische oliën om je poriën te reinigen en een gezonde teint te krijgen. Pak een kom en voeg 3 eetlepels van de Aloë vera gel toe en voeg dan nog 4 druppels essentiële olie ‘mandarijn’ toe.

Verwijder alle sporen van make-up en andere cosmetica van je gezicht. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten ziten, spoel tenslotte het mengsel af met lauw water. Deze biologische ingrediënten zullen je vette huid doen verminderen.

Appel

Dit is een relatief nieuw middel om huidproblemen te behandelen,maar talrijke studies hebben aangetoond dat appels een wonderbaarlijk effect hebben op acne en op de vette huid. Want appels zijn rijk aan alfa-hydroxy zuren die de poriën goed kunnen reinigen.
Maak met behulp van een blender 1 of 2 appels tot een pasta (haal wel de schil er af en verwijder het klokhuis). Breng het masker op je gezicht en laat het zitten voor ongeveer 20 minuten. Haal het er daarna af met lauwwarm water en droog je gezicht af met een handdoek.

Tarwekiem olie

Tarwekiemolie is rijk aan anti-oxidanten en vitamine E. Het is goed te gebruiken voor het verzorgen van je huid, vooral als je problemen hebt met veel talgproductie (vette huid). Giet een kleine hoeveelheid van deze olie op je vingers en masseer het in je huid. Laat het op je gezicht gedurende 40 minuten om ervoor te zorgen dat je poriën alle noodzakelijke voedingsstoffen absorberen. Was tenslotte de olie van je gezicht met lauwwarm water en droog je gezicht af. Je zult voelen dat de talgproductie minder zal worden.

Citroengras

Stomen kan ook goed helpen om je huid in een perfecte conditie te krijgen of te behouden. Je kunt door middel van stoom in samenhang met een kruidenbehandeling je poriën goed schoonmaken van talg en vuil. Door te stomen gaan je poriën ‘open’ staan, zodat het goed voedingsstoffen kan opnemen en ook goed gereinigd kan worden.
Maak 2 liter heet/ kokend water klaar in een grote kom en voeg hier 4 eetlepels citroengras (of evt. lemongrass oliedruppels) aan toe. Wacht totdat de stoom voor je aangenaam genoeg is en ga met je hoofd boven de kom hangen en leg een handdoek over je hoofd, zodat de stoom goed kan doordringen in je huid. Blijf onder de handdoek voor gedurende 15 minuten en spoel daarna je gezicht af met koud water. Door af te spoelen met koud water gaan je poriën snel weer ‘dicht’, zodat er minder snel vuil meer binnen kan dringen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Doxycycline

Doxycycline behoort tot de tetracycline-antibiotica. Tetracycline-antibiotica werken tegen bacteriële infecties. De werkzame stof in doxycycline is doxycycline.

Dit middel wordt gebruikt bij infecties met bacteriën, zoals luchtweginfecties, blaasontsteking, huidinfecties (acne), infecties van het maagdarmkanaal, geslachtsziekten zoals chlamydia, gonorroe, syfilis, ziekte van Lyme en malaria.

De werking van doxycycline is als volgt, het middel remt de groei van vele soorten bacteriën, daarom wordt het ook voor meerdere aandoeningen gebruikt. Het remt de eiwitaanmaak van de bacterie. En een bacterie die geen eiwit meer kan aanmaken kan zich nie tmeer vermenigvuldigen en sterft af.

Als het middel wordt ingenomen is de remmende werking op de bacteriegroei ongeveer 24 uur effectief. Na een paar dagen zullen de klachten die met de infectie gepaard gingen afnemen.

Waar kan ik Doxycycline bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Doxycycline bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Modder- of kleimasker voor je gezicht

Het dagelijks reinigen van je gezicht en daarna goed verzorgen is één van de belangrijkste dingen om je huid gezond en mooi te houden. Maar soms is het lekker voor jezelf en ook goed voor je huid om dit eens diep te reinigen en te verzorgen.

Een masker van modder voor je gezicht of een kleimasker kan wonderen doen voor je huid en het mooiste is dat je dit gewoon thuis kunt doen. Veel merken bieden een groot assortiment aan gezichtsmaskers (dr. van der Hoog, Montagne, Zarqa, Mudd Mask, Garnier, Nivea). Een moddermasker reinigt je gezichtshuid en stimuleert de bloedsomloop, daarentegen werkt het ook nog eens ontspannend en helpt het om afgestorven huidcellen te verwijderen.  De poriën worden grondig gereinigd en de mineralen in het masker binden het vocht in de hoornlaag van je huid en daardoor zal je huid gladder aanvoelen. De huid zal elastischer worden en minder snel uitdrogen.

Het is belangrijk voordat je begint met je masker, dat je goed je gezichtshuid reinigt. Je kunt met een wattenschijfje met reinigingsmelk of tonic je huid schoonmaken, doe dit net zolang totdat er geen viezigheid meer op het wattenschijfje verschijnt. Na de reiniging kun je het masker toepassen op je gezicht en nek, houdt wel rekening met de huid rondom je ogen. Laat dan het masker volledig drogen. Een masker droogt ongeveer in 10 – 15 minuten op, je kunt het trouwens wel wat langer laten zitten op probleemgebieden. Als de tijd erop zit, kun je het masker van je gezicht afspoelen met een washandje en warm water. Zorg ervoor dat je alles van het masker er grondig afhaalt en gebruik daarna eventueel nog een peeling gevolgd door een vochtinbrengende creme.

Probeer een modder- of kleimasker 1 maal in de 1 a 2 weken aan te brengen op je huid, het is maar net hoeveel tijd je vrij hebt om dit te doen natuurlijk, maar je zult na een aantal keren merken dat de teint van je huid mooier en egaler zal worden, met minder oneffenheden.

Hieronder staan de voordelen van een gezichtsbehandeling met een masker van modder of klei:
– het absorbeert overtollige olie
– grote poriën worden kleiner
– het verzacht lichte lijntjes op je gezicht en hals
– het helpt erg goed om puistjes op te laten drogen
– ook vermindert het vlekjes
– het ontspant vermoeide gezichts- en halsspieren
– het verwijdert droge cellen en onzuiverheden
– het verzorgt je huid met vitaminen, mineralen en vocht
– en meeëters zullen minder terugkomen (ook afhankelijk van je voedingspatroon)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Differin

Wereldwijd neemt de Differin gel al tien jaar een prominente plaats in bij de behandeling van acne. Internationaal onderzoek van IMS Health toont aan dat Differin het meest voorgeschreven lokale anti-acnemiddel is.

Wat is Differin?

De Differin gel is een middel dat kant-en-klaar te verkrijgen is, men kan er geen resistentie voor opbouwen en de gel is goed te gebruiken naast andere behandelingen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Differin kan voorgeschreven worden aan patiënten met comedonen, papels en pustels en nodulen.

Een keer per dag voor het slapen gaan in een dun laagje aanbrengen. Let daarbij goed op dat de gel niet op uw lippen, in uw mond, ogen of op slijmvliezen komt.
Zie ook de gebruiksaanwijzing op het etiket. De gel is veilig en makkelijk te gebruiken door patiënten en het vlekt niet.

Waar kan ik Differin bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Differin bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dalacin-T

Wat is Dalacin-T?

Dalacin T is een antibioticum van de lincomycinegroep, het remt de groei van sommige bacteriën. Het werkzame bestanddeel is clindamycin, overeenkomend met 10 mg clindamycine per ml lotion. Andere bestanddelen zijn propyleenglycol, isopropylalcohol en gezuiverd water.

Waar wordt het voor gebruikt?

Clindamycin is een antibioticum van de lincomycinegroep, het remt de groei van sommige bacteriën. Artsen schrijven clindamycine op de huid voor bij acne.

Bij deze aandoening zijn de poriën in de huid van het gezicht, de rug, schouders of borst verstopt. De talgklieren in de huid produceren talg, een vet waarmee de huid zichzelf beschermt. Door hormoonveranderingen, zoals in de puberteit, wordt meer talg aangemaakt. Bovendien laat de hormoonverandering de huid sterker groeien, wat de poriën afsluit. De talg hoopt zich dan op en mee-eters ontstaan.

Soms raken de poriën geïnfecteerd met de acnebacterie (Propionibacterium acnes). Door woekering van deze bacterie barst de porie open, gaat de plek ontsteken en ontstaan pukkels en puistjes.

Waar kan ik Dalacin-T bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Dalacin-T (creme) bestellen ➫ ➫ ➫

➫ ➫ ➫ Online Dalacin-T (lotion) bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Diane-35

Wat is Diane – 35?

Diane-35 (Dianette) is bedoeld voor de behandeling van acne, vette huid (seborroe) of lichte overbeharing (licht hirsutisme) bij vrouwen in de geslachtsrijpe leeftijd, voor zover hormonale behandeling noodzakelijk wordt geacht.

Wat doet Diane – 35?

Cyproteronacetaat is een hormoon dat lijkt op het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Het werkt ook anti-androgeen, dat wil zeggen dat het de werking tegengaat van mannelijke geslachtshormonen. Sommige andere progestageenhormonen hebben een lichte werking als mannelijk hormoon. Vrouwen die gevoelig zijn voor deze mannelijke werking van progesteron of progestageenhormonen merken dit aan een vette huid, acne en haargroei op ‘mannelijke’ plaatsen, zoals op de borst, bovenbenen, bovenlip en kin en wangen.

Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon. De combinatie met cyproteronacetaat maakt dat Diane-35 ook als anticonceptiepil werkt. Het is een zogenaamde sub-50-pil. Dit betekent dat deze pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon bevat.

Deze anticonceptiepil zorgt ervoor dat de eisprong wordt geremd en er geen eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Bovendien maakt het de slijmprop in de baarmoederhals moeilijk doordringbaar voor zaadcellen. Ook de binnenkant van de baarmoeder wordt minder geschikt voor het innestelen van een eventueel bevruchte eicel. Let op; de Diane 35 pillen worden alleen nog voorgeschreven bij acne en overmatige haargroei, de pillen mogen niet meer worden gebruikt voor anticonceptie, dit in verband met verhoogde kans op veneuze trombose.

Artsen schrijven het voor bij:

Acne is een aandoening van de talgklieren in de huid. Deze produceren talg, een soort vet waarmee de huid zichzelf beschermt. Als een porie verstopt raakt, hoopt de talg zich op en ontstaan mee-eters. Door infectie van de porie met de acnebacterie ontstaan ontstekingen. Dit merkt u aan puistjes en pukkels. Bepaalde geslachtshormonen zoals androgene en progestagene geslachtshormonen vergroten de talgproductie. Hierdoor ontstaat met name in de puberteit en rond de menstruatie meer acne. Ook het gebruik van de anticonceptiepil kan bij vrouwen die daarvoor gevoelig zijn een vette huid en acne veroorzaken. Cyproteronacetaat gaat de werking van androgene hormonen tegen.

Artsen schrijven Diane-35 voor aan vrouwen zonder kinderwens, als andere middelen om de acne te behandelen niet voldoende werken. U merkt binnen enkele maanden gebruik dat de vette huid en acne afnemen.

Waar kan ik Diane – 35 bestellen?

➫ ➫ ➫ Online Diane-35 bestellen ➫ ➫ ➫

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Deep tissue- en bindweefselmassage

Bindweefselmassage en deep tissue massage zijn beide krachtige massages. De ene massage wordt toegepast op de bindweefsellaag en bij de andere worden de spieren juist stevig aangepakt. De massages kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

Bindweefselmassage
Bindweefsel wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Het is een therapeutische massage, speciaal bedoeld om de huid te herstellen.

Vaak wordt het gezicht gemasseerd, maar het kan ook helpen tegen cellulitis en striae. Met stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door fysiotherapeuten. De massage wordt uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Voor de massage wordt je huid gereinigd. Na de massage voelt de huid rozig en warm. Dat komt doordat de doorbloeding is gestimuleerd. De massage wordt meestal in een kuur gegeven.

De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en het kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)