Zo maak je zelf een ‘peeling’

Hier staan voorbeelden hoe je zelf een peeling kunt maken, met een scrub kan je dode huidcellen verwijderen. Het idee van peeling lijkt op het pellen van een ui of het verwijderen van tegels van een dak. Peeling is noodzakelijk om de bloeddoorstroming in je gezicht te verbeteren maar ook helpt het om vuil te verwijderen en je gezicht weer mooi en fris te laten zijn. Twee tot driemaal per week een peeling gebruiken is het maximum, meer kan eventueel schade aan je huid veroorzaken. Maak dus niet teveel in één keer omdat de middeltjes geen bewaringsmiddelen bevatten.

Zo maak je zelf een peeling

1. Voor een gevoelige of droge huid gebruik je bij voorkeur een peeling met suiker. Zout is te uitdrogend en kan zelfs irriterend zijn voor je huid.Neem een paar eetlepels suiker (ruwe suiker werkt het beste), voeg een paar druppels olijfolie toe en meng dit door elkaar heen. Zodra dit klaar is kun je het gebruiken voor je gezicht, wrijf het voorzichtig in. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zitten, haal het er daarna af met warmgemaakte wattenschijfjes of met washandje.

2. Neem een paar eetelepels instant havermout en meng dit met een paar eetlepels water, meng dit door elkaar totdat het een pasta wordt. Wrijf het daarna voorzichtig op je gezicht, laat het ongeveer 10 minuten zitten, haal het er daarna af met warmgemaakte wattenschijfjes of met washandje.
Suggestie: Gebruik instant havermout op je gezicht en gebruik de traditionele “ouderwetse” havermout voor peeling van het hele lichaam.

3. Voor peeling van het gezicht en hele lichaam kun je zeezout gebruiken, bijv. na het baden, je wrijft dan met je handen het zeezout over de verschillende lichaamsdelen. Hierdoor verwijder je dode huidcellen van je lichaam en zal je huid superglad en zacht aanvoelen.

4. Nog een goede peeling is bruine suiker. Meng 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel verse geraspte gember, 1 kopje bruine suiker en een half kopje honing door elkaar en smeer dit op je gezicht, laat het ongeveer 10 minuten zitten, haal het er daarna af met warmgemaakte wattenschijfjes of met washandje.

5. Ook kun je een zonnebloempeeling maken, neem 200 gram gemalen zonnebloempitten, 50 gram tarwezemelen, 3 eetlepels yoghurt of melk en eventueel een druppel amandelolie.
Meng genoeg melk of yoghurt door de pitten en zemelen zodat het mengsel zeer stevig wordt. Daarna is de peeling klaar voor gebruik.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (8 votes cast)
Zo maak je zelf een 'peeling', 7.9 out of 10 based on 8 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.