Zeg dag tegen je sinaasappelhuid

Ongeveer 80% van alle vrouwen heeft cellulite. En al valt vaak zo’n sinaasappelhuid de buitenwereld niet eens op, toch willen vrouwen graag een gladde en strakke huid.

Wat is cellulite?

Het lichaam slaat in de vetcellen niet alleen vetten op, maar ook afvalstoffen. Als er een teveel aan afvalstoffen zich in het lichaam bevinden, dan worden de vetcellen hierdoor steeds groter. Het vrouwelijk hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat er op bepaalde plekken van het lichaam extra veel vet wordt opgeslagen en dat bovendien vocht wordt vastgehouden. Onder de druk van dit onderhuidse vocht gaan de overvolle vetcellen met elkaar verkleven en hierdoor zal de bloedsomloop vertragen. Het resultaat wordt dan een bobbelige huid en dit heet cellulite. Cellulite komt vaak voor op de benen en billen, maar soms ook op de armen en buik.

Hieronder staan 4 manieren om cellulite zo veel mogelijk te beperken:

1. Beweging en gezond eten

Als je nog geen cellulite hebt, houdt dan je huid glad door de microcirculatie in benen en billen optimaal te houden. Dit kun je  bereiken door gezond te eten en meer te bewegen. Probeer roken, alcohol ,suiker en veoding met allerlei chemische toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden. Kies zoveel mogelijk voor verse, biologische producten. En de afvalstoffen in uw lichaam kun je sneller afvoeren door veel water te drinken en de opname van vetten te beperken door vooral vezelrijk voedsel te eten.

2. Dagelijks smeren

Als je eenmaal te kampen hebt met cellulite kom je er helaas niet meer zo makkelijk vanaf. Zelfs het vet weg laten zuigen zal nauwelijks effect hebben. Wel kun je ervoor zorgen dat de cellulite zo min mogelijk opvalt. Dit kun je bereiken door je huid dagelijks strakker en gladder te smeren. Dit kan bijv. met een anticellulitecreme, deze creme bevat bestanddelen doe de doorbloeding stimuleren, maar ook de afbraak van vet en afvalstoffen bevorderen. Verder zitten er ingrediënten in die de huid wat steviger maken. Tip: voordat je gaat smeren, eerst je huid behandelen met een scrub, zodat de creme beter in je huid zal trekken.

3. Massage

Met een massage sla je twee vliegen in een klap, want het zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen én het is ontspannend. Om de sinaasappelhuid wat glad te krijgen moet er flink worden gemasseerd. Het gebruik van een massageolie met etherische oliën is dan ook aan te raden, de huid wordt hierdoor lekker glad en daardoor beter te masseren. Ook kun je het jezelf makkelijk maken door dagelijks onder de douche je probleemgebieden stevig te behandelen met een sisal of loofah handschoen.

Er zijn meerdere oliën op de markt die het losmaken van de cellulitis bevorderen. Degene die het meest gericht werken en als beste ervaren worden zijn:

•Grapefruitolie
•Geraniumolie
•Cipresolie
•Rozemarijnolie

4. Voedingssupplementen

Ook voedingssupplementen kunnen helpen tegen cellulite. KIes dan voor een supplement dat de vet- en vochtafvoer stimuleert. Er zijn ook supplementen die de werking van een anticellulitecreme ondersteunen. Het beste supplement is een ananassupplement.Het is aan te raden hier vanaf de eerste dag al mee te beginnen. Ananas supplementen zorgen ervoor dat opgehoopte vetcellen en vocht gemakkelijker uit het lichaam kunnen verdwijnen. Gebruik een ananas supplement voor tenminste 6 maanden voor een zichtbaar resultaat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Zeg dag tegen je sinaasappelhuid, 1.0 out of 10 based on 2 ratings

Een gedachte over “Zeg dag tegen je sinaasappelhuid

  1. Interessant artikel, heb zelf ook cellulitis. Vind het zo lelijk staan, denk erover om een cellulitebehandeling te doen. Misschien dat dit een goed effect geeft, heeft iemand hier ervaring mee?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.