Tips om van droge, gebarsten voeten af te komen

Het is het einde van de dag als je je schoenen uitdoet en dan wordt je (weer) geconfronteerd met droge gebarsten voeten. Als je ze aanraakt voelen ze niet alleen schilferig en pijnlijk aan, maar ze zien er ook uit alsof je over scheermesjes hebt gelopen. Het maakt niet uit hoe ruw en schilferig je voeten op dit moment zijn, er is wat aan te doen. Hieronder staat in vijf stappen beschreven hoe je je droge en gebarsten voeten weer kunt genezen en hoe je kunt voorkomen dat ze weer zo uit komen te zien.

De eerste stap om je voeten thuis te behandelen is om je voeten elke dag even in lauwwarm water met wat zeep te laten weken voor enkele minuten. Je kunt eventueel ook een middeltje in het water doen dat ervoor zorgt dat de conditie van je voeten worden verbeterd, bijv. een product van Gehwol of Scholl, zij bieden verschillende producten aan voor je voeten. Maar je kunt ook zelf een middeltje maken, bijv. meng 3 eetlepels honing met een liter warmlauw water, door de honing zullen je voeten gehydrateerd worden. Als je je voeten lekker hebt verwend met een voetbad, dan is het daarna van belang dat je ze goed gaat drogen, vergeet ook niet tussen de tenen, want dit kan een broedplaats worden voor bacteriën. Daarna kun je ze voorzichtig met een puimsteen behandelen. Door de structuur van de puimsteen zullen ze het eelt verwijderen, maar behandel je voeten wel voorzichtig met deze steen, want anders kun je het nog erger worden.

De tweede stap is om je voeten in te smeren met een lekkere voetcreme, lotion of zalf. Er zijn veel lotions beschikbaar bijvoorbeeld met vitamine E of Shea butter, aloë vera en nog veel meer. Deze helpen vaak bij droge en gebarsten voeten en verzachten, hydrateren, en herstellen het huidweefsel van de voeten.

Dan stap nummer drie, er zijn ook huismiddeltjes die je voeten kunnen kalmeren. Probeer bijvoorbeeld het mengen van babylotion met groene munt en eucalyptusolie. Dit middeltje zorgt ervoor dat je voeten worden verzacht, lekker fris ruikt en kalmeert. Andere natuurlijke middeltjes zijn amadelolie, avocado-olie, jojoba-olie en kokosmelk. Je kunt verschillende proberen om te kijken welke voor jou het beste werkt.

De vierde stap houdt in dat je (oude) schone katoenen sokken aandoet. Het katoen zorgt ervoor dat de overtollige creme of olie wordt opgenomen door de sokken en zo kan de creme of lotion goed intrekken zonder dat alles smerig wordt. Daarom kun je ook voordat je slapen gaat deze tips opvolgen en als je dan naar bed toegaat dan kan de creme of lotion de hele nacht goed in je voeten trekken. En als je dan ’s morgens wakker wordt dan zullen je voeten weer heerlijk zacht zijn en lekker ruiken.

Tenslotte is het belangrijk dat je je voeten elke dag even controleert op blaren en oneffenheden. Houdt je voeten schoon en gebruik voor een snelle behandeling bijvoorbeeld alleen een voetencreme. Ook door het eten van  veel vitamine A zal de huid van je voeten mooier blijven, bijvoorbeeld voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, boerenkool, spinazie en pompoen.

Ook de hoeveelheid water wat je drinkt is belangrijk. Drink 1 – 1,5 liter water op een dag, het helpt om je huid te verzachten en gehydrateerd te houden. De belangrijkste oorzaken voor een droge huid is toch vaak uitdroging, vitamine A gebrek of diabetes. Door bovenstaande tips op te volgen hoef je je niet zorgen te maken over de schoonheid van je voeten.

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor de verzorging van mijn voeten bestellen?

>>>> Online Gehwol voetbad bestellen <<<<

>>>> Online Scholl frisse voetenspray bestellen <<<<

>>>> Online Hansaplast voetcreme bestellen <<<<

>>>> Online Kneipp voetbadzout bestellen <<<<


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (9 votes cast)
Tips om van droge, gebarsten voeten af te komen, 4.3 out of 10 based on 9 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.