Behandelingen voor overmatig gezichtshaar

Gezichtshaar is een probleem voor alle vrouwen over de hele wereld. Gezichtshaar bij vrouwen is iets natuurlijk en normaal maar de problemen beginnen meestal als de gezichtsbeharing te donker wordt en meer zichtbaar. Recent onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 22 procent van de Amerikaanse en Europese vrouwen ongewenst gezichtshaar laat verwijderen.

De overmatige gezichtsbeharing bij vrouwen kan vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld door middel van het polycysteus ovarium syndroom, maar het kan gewoon een neveneffect zijn van het ouder worden. Groei van gezichtshaar kan voor een vrouw zeer zorgwekkend zijn, waardoor ze zich minder zelfverzekerd en vrouwelijk gaat voelen. Maar je bent zeker niet de enige die met dit probleem zit. Alle vrouwen en mannen hebben gezichtshaar maar bij sommige is dit gewoon donkerder haar dan bij de anderen. Overmatig gezichtshaar bij vrouwen ontstaat vaak tijdens de puberteit.

Voor sommige vrouwen kan de gezichtsbeharing variëren van een paar donkere haartjes op de kin en een snor, terwijl anderen kunnen gezichtsbeharing kunnen ervaren als een lichte baard. De meest voorkomende gebieden waar ongewenst gezichtshaar verschijnt zijn: op de bovenlip, op de kin, op de wangen en in de halsgebied. De kleur en de dikte van het haar hangt meestal af van de genen, sommigen hebben dun en fijn gezichtshaar, terwijl de anderen donker en dichter gezichtshaar hebben. Je moet je nooit schamen en ongemakkelijk voelen over je gezichtshaar. Overmatig gezichtshaar is eerder een symptoom dan een ziekte en kan een teken zijn van een ernstig medisch probleem.

Oorzaken van de overmatige groei van het gezichtshaar kunnen zijn de menopauze, puberteit, hirsutisme, sommige medicijnen, hormonale disbalans, overproductie van mannelijke hormonen (androgenen), cushings dyndroom en veroudering.

Menopauze is een van de voorkomende oorzaken van overmatige gezichtsbeharing bij vrouwen. Als je de leeftijd 45/50 hebt bereikt dan begint je lichaam drastisch te veranderen, je krijgt bijvoorbeeld diepere rimpels, je haar wordt dunner en het lichaam begint meer mannelijke hormonen te produceren. Voor en tijdens de menopauze ovuleren de eierstokken niet meer regelmatig, hierdoor daalt de oestrogeenspiegelen dit kan leiden tot meer haargroei.

De meest voorkomende oorzaak van overmatige gezichtsbeharing bij vrouwen wordt hirsutisme genoemd, dit is een medische aandoening waarbij het lichaam meer mannelijke hormonen begint te produceren watleidt tot overbeharing over het gehele lichaam en op het gezicht. De symptomen van hirsutisme zijn: dikke, donkere haren op de kin, op de bovenste lippen , rond de tepels, op de wangen en op de buik. Hirsutisme komt vaak in bepaalde families voor en toont zich tijdens de puberteit en de menopauze.

vermatig gezichtshaar bij vrouwen kan erfelijk zijn (in 22 procent van de gevallen). Dit betekent simpelweg dat, als je vader of moeder, je grootouders teveel gezichtshaar hebben jij ook meer kans hebt om dit te krijgen. Als de gezichtsbeharing is te wijten aan de genetica dan is er helaas weinig wat je eraan kunt doen, want je kunt je genen niet veranderen.

De puberteit kan leiden tot meer gezichtshaar bij vrouwen als gevolg van de dramatische veranderingen in de hormoonhuishouding in het lichaam. Het gezichtshaar kan tijdens de puberteit overgaan van fijn en dun haar naar wat donkerder en stugger haar. In de meeste gevallen is de overmatige groei van gezichtshaar bij vrouwen te wijten aan hormonale veranderingen, waaronder de overproductie van mannelijke hormonen genaamd androgenen.  Elke vrouw produceert zowel mannelijke als vrouwelijke hormonen (androgenen en oestrogenen), maar zodra je lichaam ouder begint te worden begint ook het produceren van meer androgenen die vaak leiden tot een toename van gezichtshaar en hirsutisme.

Polycysteus ovarium syndroom is een veelvoorkomende oorzaak van gezichtshaar bij vrouwen. Het is een aandoening (metabool en hormonaal) dat overmatige haargroei bij vrouwen veroorzaakt, gewichtstoename, vruchtbaarheidsproblemen en zelfs acne en ongeveer 60% van de patiënten met dit syndroom ervaren een toename van gezichtsbeharing. Gelukkig kan het polycysteus ovarium syndroom succesvol worden behandeld met medicijnen. Als de gezichtsbeharing is te wijten aan een polycysteus ovarium syndroom zal de het overmatige gezichtshaar verschijnen op de bovenlip en op de kin.

Overmatige gezicht haargroei bij vrouwen kan ook worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen en stoffen. Deze stoffen kunnen zijn: selegiline, atapryl, carbex, eldepryl, L-deprenyl, anabole steroïden, monoxidil, ciclosporine, fenytoïne, prednison, DHEA, testosteron, danazol. Een andere veel voorkomende oorzaak van gezichtshaar bij zowel mannen als vrouwen is het Cushings syndroom, dit ontstaat als gevolg van de overmatige productie van cortisol. Het haar wordt dikker, donkerder, grover en meer zichtbaar.

Anticonceptiepillen worden vaak gebruikt om overmatig gezichtshaar te verminderen. Ze vertragen de productie van de mannelijke hormonen (androgenen), die vaak leiden tot overmatige haargroei. Spironolactone (ook bekend als Aldactone) wordt gebruikt om follikels te behandelen die zorgen voor de overmatige haargroei, dit middel  blokkeert het effect van de androgenen op de haarfollikels. Spironolactone bindt aan cellen, genaamd androgene receptoren en blokkeert hen te binden aan natuurlijk geproduceerde androgenen. Ketoconazol wordt ook gebruikt om de productie van androgenen te blokkeren.

Ook zijn er enkele methoden om ongewenst gezichtshaar te verwijderen, namelijk harsen, plukken, laserontharing, bleken met behulp van ontharingscremes en elektrolyse.

Harsen is de meest voorkomende manier om haar te verwijderen als je wilt dat het gezichtshaar wordt verwijdert voor langere tijd. Er zijn bij de drogisterij verschillende wax strips beschikbaar voor het verwijderen van ongewenst haar. Haren weghalen met een pincet werkt het beste voor het verwijderen van enkele haren op de kin. Ook kun je het pincet gebruiken voor het weghalen van enkele haren rond de tepel en je bovenlip. Vergeet daarbij niet dat dit maar van korte duur is en het zorgt ervoor dat de haartjes donkerder en stugger weer terug komen.

Bleken is bijvoorbeeld geschikt voor vrouwen met een zwakke snor en fijne haartjes op de kin. Bleken is vaak niet effectief voor donkere haartjes. Er zijn een aantal fantastische bleekmiddeltjes op de markt die heel goed werken voor het bleken van haar bovenlip, bijvoorbeeld Veet Ontkleuringscreme of Kolen ontkleuringscreme.

Ontharingcremes zorgen voor hetzelfde resultaat als met scheren, de haartjes zijn voor een korte periode weg, maar komen wel donkerder en stugger weer terug. Ontharingsmiddelen hebben de neiging om minder effect op de follikels te hebben dan de methoden zoals behandeling met wax of een pincet. Ze zorgen dus niet voor een permanente ontharing, maar de haren blijven wel wat langer weg dan als je de haartjes weg zou scheren.

Elektrolyse is een van de meest effectieve en duurzame manieren van ontharen. Het werkt door het vernietigen van de haarzakjes met de warmte die wordt gegenereerd door een electrische stroompje. Elektrolyse kan ongewenste haren definitief verwijderen na gemiddeld vijf of zes sessies. Dit is wel afhankelijk van het te behandelen gebied. Deze methode kan wel pijnlijk zijn voor patiënten die een zeer gevoelige huid hebben.

Laserontharing is de beste manier om ongewenste gezichts- en lichaamshaar te verwijderen. De meest behandelingen vinden plaats op de benen, oksels, bovenlip, bikinilijn, kin en rug. Haarfollikels absorberen het licht en de warmte, daardoor worden de haren vernietigd en wordt de hergroei van haren voorkomen. Per behandeling raakt een bepaald percentage van de haarfollikels vernietigd, daarom moeten er ook meerdere behandelingen plaatsvinden. De laser richt zich alleen op de haarfollikels onder de huid en is niet schadelijk voor de omliggende gebieden.

Hieronder nog een paar belangrijke tips en weetjes:

– vrouwen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden kunnen met dit probleem zitten

– laat dit probleem nooit een negatieve impact hebben op je zelfvertrouwen en leven.

– scheer nooit je gezichtshaar

– sommige bloedtesten die DHEA en testosteron kunnen meten kunnen aan de hand daarvan de oorzaak van overmatige   haargroei lokaliseren

– praat met je huisarts over dit probleem als je er heel erg mee zit

—————————————————————————————————————————————-

Welke producten kan ik voor ontharing/ontkleuring van mijn gezicht bestellen?

>>>>> Online Depilator Gezicht bestellen <<<<<

>>>>> Online Kalo Pakket bestellen <<<<<

>>>>> Online Silx onharingscreme bestellen <<<<<

>>>>> Online Staprs Ontkleuringscreme bestellen <<<<<VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (5 votes cast)
Behandelingen voor overmatig gezichtshaar , 6.4 out of 10 based on 5 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.